چرا حجاب؟!
دليل پوشش در اسلام چند چيز است:
1)- آرامش رواني
روح بشر فوق العاده تحريک پذير است. اشتباه است که گمان کنيم تحريک پذيري روح بشر محدود به حد خاصي است و از آن پس آرام مي گيرد. هيچ مردي از تصاحب زيبا رويان و هيچ زني از متوجه کردن مردان و تصاحب قلب آنان و بالأخره هيچ دلي از هوس سير نمي شود. از طرفي تقاضاي نامحدود خواه ناخواه انجام نشدني است و هميشه مقرون به نوعي احساس محروميت در نتيجه دست نيافتن به آرزوهاو به نوبه خود منجر به اختلالات روحي و بيماريهاي رواني مي گردد.
اما علت اينکه در اسلام دستور پوشش اختصاص به زنان يافته است اين است که ميل به خودنمايي و خود آرايي مخصوص زنان است از نظر تصاحب قلبها و دلها مرد شکار و زن شکارچي و از نظر تصاحب جسم و تن، زن شکار و مرد شکارچي است.
امام علي عليه السلام مي فرمايد:"رعايت کردن محرم، نامحرمي براي انسان و همه زنان نامحرم مصونيت از افتادن در خيال گناه و خود گناه است." [i]
2)- استحکام پيوند خانوادگي
در جامعه اي که زنان آن پوشش اسلامي ندارند معاشرت مردان با آنان محدود به حد خاصي نخواهد بود و نتيجه اين معاشرت غالبا تحريکات جنسي هست و مردها به کمتر از آن قانع نيستند در چنين شرايطي ازدواج بمعناي محدود کردن هر يک از زن و مرد در محيط خانواده است و هر کدام ديگري را مزاحم و رقيب خود در کامجويي از ديگر افراد مي داند لذا بنياد خانواده سست خواهد گشت و بدنبال آن هر فردي براي کامجويي بيشتر ازدواج را سدي بزرگ بر سر راه خود مي بيند و از آن مي گريزد.
3)- استواري اجتماع
کشانيدن تمتعات جنسي از محيط خانه به اجتماع، نيروي کار و فعاليت اجتماع را ضعيف مي کند. دختر و پسري که در کنار هم در محيط کار بدون پوشش مناسب مشغول کار مي شوند، نمي توانند تمام حواس و همت خود را متوجه وظايف خود کنند.
امام صادق عليه السلام فرمود: حضرت عيسي به اصحابش گفت: "بر حذر باشيد از نگاه آلوده، که در زمين قلب، ميل به حرام مي کارد، و براي نظر انداز فتنه ايجاد مي کند، خوشا به حال کسي که ديده اش را در دل قرار داده، و ديده ي سر را براي امور لازم قرار دهد."[ii]
4)- ارزش و احترام زن
معمولا مرد از نظر جسماني نسبت به زن برتري دارد و زن از نظر عاطفه برتري خود را بر مرد به اثبات رسانيده است. حريم نگه داشتن زن و متانت و وقار و عفت او در برابر مرد يکي از وسائلي است که زن براي حفظ مقام و ارزش خود مي تواند از آن استفاده کند.
زن گوهري است گرانبها و مملو از عشق و محبت که براي حفظ خود از تعرض مردان هوس باز، بهترين راه را بايد برگزيند و آن حريم نگه داشتن از مردان است و اين حريم جز در سايه حجاب و پوشش اسلامي بدست نمي آيد.
شما را براي مطالعه بيشتر به کتاب "مسأله حجاب" از شهيد مرتضي مطهري دعوت مي کنيم.
[i]- بحار الانوار، ج 77، ص 214
[ii]- بحار الانوار، ج 78، ص 284
/انتهاي پيام/