رییس دانشگاه اصفهان گفت: بنیاد حامیان دانشگاه اصفهان بحث ساماندهی امور خیرین را در ابعاد مختلف پیگیری میکند و میتواند کمک فکری ما باشد و حتی در جهت بهروز کردن نیازهای جامعه در کاربردی کردن دروس کمک شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هوشنگ طالبی، رییس دانشگاه اصفهان با بیان دستاوردهای آموزش عالی بعد از انقلاب، اظهار کرد: افزایش مراکزآموزش عالی، تامین اساتید این موسسات، افزایش تعداد دانشجو همراه با کیفیت بخشی با راه اندازی تحصیلات تکمیلی بخشی از دستاوردهای آموزش عالی است. دانشگاه اصفهان نیز ۴۰ سال از عمر ۷۰ ساله اش بعد از انقلاب بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه اصفهان علاوه بر وظیفه سازمانی خود نقش نظارتی استان را بر عهده دارد، افزود: با مصوبه هیئت امنا مجوز تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه اصفهان را گرفتیم و از امسال شاهد فعالیت این بنیاد در اصفهان خواهیم بود، همچنین در سال گذشته ۴۰۰۰ نفر دانش آموخته در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری داشتیم که از سوی نخبگان استقبال خوبی برای ورود به دانشگاه اصفهان صورت گرفت که هدایایی به این افراد اهدا و همچنین کمک هزینه ماهیانه نیز برای نخستین بار به این دانشجویان داده خواهد شد.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به رصد دانش آموختگان پنج سال گذشته دانشگاه اصفهان، گفت: سال گذشته مرکز توسعه عملکرد آموزشی را ایجاد کردیم که متولی دورههای آموزش ضمن خدمت به اعضای هیئت علمی خواهد بود و وظیفه دیگر آن گرفتن آزمونهای مهارتی از اعضای هیئت علمی است.
وی با اشاره به راه اندازی چند رشته تحصیلی مشترک با دانشگاههای خارجی، گفت: برای نخستین بار درس کارآموزی در کلیه رشتهها به گونهای پیش بینی میشود که برای دانشجویان ایجاد کارآفرینی در پی داشته باشد، همچنین ارزیابی درونی گروههای آموزشی را داشته ایم تا درسهای ارائه شده کاربردیتر شوند.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به فعال کردن دورههای پسادکتری و آیین نامه استاد وابسته، اضافه کرد: در سال گذشته در جذب دانشجوی خارجی افزایش داشتیم، همچنین در سال جاری همایش بین المللی مدیریت فضای سبز در دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد هدف ما در پنج سال آینده این است که یکی از پنج دانشگاه تراز بین المللی باشیم.
طالبی با اشاره به افزایش کمی برون دادهای پژوهشی، افزود: سال گذشته در سطح کیفی مقالاتی در مجلات یک، پنج، ۱۰ و ۲۵ درصد جهانی به چاپ رساندیم و موفق شدیم برون دادهای علوم انسانی را که بیش از این در مجلات داخلی به چاپ میرسید را در بعد بین المللی به چاپ برسانیم.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به ایجاد ظرفیتهای تحقیقاتی در سال گذشته، گفت: خرید تجهیزات جدید دانشگاهی، تاسیس آزمایشگاههای جدید و همچنین مبادله استاد –دانشجو از جمله این ظرفیتها است، همچنین توانستیم حداقل ۲ نفر از اعضای هیئت علمی را برای شرکت در دورههایی به خارج از کشور اعزام کنیم.
طالبی در خصوص موزه دانشگاه اصفهان، افزود: موزه دانشگاه اصفهان نیز ابعاد مختلفی دارد که صورت اجرایی پیدا خواهد کرد.
وی در مورد وظیفه دانشگاهها برای حفظ سرمایههای اجتماعی، ادامه داد: سرمایه اجتماعی وظیفهای همگانی است اینکه فارغ التحصیلان ما به راحتی در هر جای دنیا میتوانند تحصیل کنند یکی از نقاط قوت دانشگاههای ما را میرساند، اما اینکه فارغ التحصیلان، در کشور ادامه تحصیل دهند تنها وظیفه دانشگاهها نیست بلکه باید برنامه ریزی اقتصادی در جهتی باشد که بتوان از این فارغ التحصیلان استفاده کرد. امیدوارم دولت اتاق فکری ایجاد کند تا بتوان از سرمایههای اجتماعی استفاده کنیم.
طالبی با اشاره به تشکیل کمیته اقتصاد مقاومتی، ادامه داد: با تشکیل چنین کمیتهای میتوان خود را در مقابل نوساناتی که هست، تقویت کنیم. این کمیته فعال و یکی از وظایفش پدافندی است. تمام فعالیتهایی که انجام میشود برای آن است که هزینههای دانشگاه را کاهش دهیم. لازم به ذکر است که بیش از ۳۰ درصد انرژی مصرفی در دانشگاه اصفهان نیز کاهش داشته است.
طالبی تاکید کرد: زمینه را فراهم میکنیم تا دانشجویان فعالیت سیاسی داشته باشند. چهار تشکل دانشجویی داریم که فعالیتهای سیاسی را در قالب ضوابط انجام میدهند، زیرا اعتقاد داریم چنین فعالیتهایی سبب بالا رفتن بینش دانشجویان خواهد شد، اما دانشگاه اصفهان هیچ مورد دستگیری در اغتشاشات گذشته ندارد.
وی در خصوص ارز دولتی برای دانشگاهها، گفت: نامهای به امضای روسای ۱۳ دانشگاه سطح یک کشور رسیده است که فعالیتهای دانشگاهی جزو کالاهای اساسی تلقی شود و ارز دولتی به آن تخصیص پیدا کند و اگر قرار است ارز دولتی وجود نداشته باشد حداقل ریال آن را به ما بدهند. زیرا اگر بخواهیم اقدامی برای خرید تجهیزات، اعزام دانشجو و استاد و ... داشته باشیم، ۳۶ میلیارد تومان کمبود پیدا میکنیم.
طالبی با اشاره به بنیاد حامیان دانشگاه اصفهان، افزود: این بنیاد بحث ساماندهی امور خیرین را در ابعاد مختلف پیگیری میکند و میتواند کمک فکری ما باشد و حتی در جهت به روز کردن نیازهای جامعه در کاربردی کردن دروس نیز کمک شود.