سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی از برنامه این دانشگاه برای ایجاد دانشگاه مادران خبر داد و گفت: تلاش ما این است که دانشگاهی متناسب با شرایط و ویژگیهای مادران تأسیس و رشههای کاربردی ارائه کنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، با بیان اینکه مصوبات شورای دانشگاه آزاد اسلامی قابلیت اجرایی و عملیاتی دارد و به منزله قانون و لازمالاجراست، گفت: جابهجایی نیروی انسانی شامل کارمند و هیأت علمی با تصویب شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان و موافقت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امکانپذیر است.
راهاندازی معاونت علمی در واحدهای کوچک و متوسط
وی از راه اندازی معاونت علمی در واحدهای کوچک و متوسط استانها خبر داد و افزود: در این طرح معاونت آموزشی و پژوهشی ادغام شده و معاونت علمی تشکیل میشود.
وی ادامه داد: شورای انتصابات استان، اختیار انتصاب معاونان واحدها را دارد و حکم سرپرستی معاون علمی توسط رئیس استان صادر خواهد شد. اگر فرد معرفی شده معاون آموزشی یا پژوهشی باشد، رئیس دانشگاه میتواند به مدت سه ماه حکم سرپرستی موقت صادر کند و اگر فرد انتخاب شده برای معاونت علمی غیر از معاونان آموزشی و پژوهشی باشد، نیاز به تأیید شورای انتصابات استان دارد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه با کارشناسی دقیق نسبت به رشتههای مورد نیاز، حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ عضو هیات علمی جدید باید در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان جذب شود، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در حکم انتصاب دکتر علیاکبر ولایتی به عنوان رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید فرمودهاند که «دانشگاه آزاد اسلامی نقش مؤثری در امر آموزش عالی کشور دارد»، بنابراین میخواهیم تحول در آموزش عالی را از دانشگاه آزاد اسلامی شروع کنیم.
وی افزود: برنامه و تلاش ما این است که دانشگاه آزاد اسلامی در افق ۱۴۰۴ تبدیل به دانشگاهی شود که انتخاب اول داوطلبان ورود به دانشگاه در هر مقطعی باشد و بهترین انتخاب پژوهشگران و مدرسان شود.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به طرح تحول این دانشگاه، گفت: بر مبنای این طرح، دوره کارشناسی، آموزشی و مهارتی و تحصیلات تکمیلی پایش خواهد شد. منابع انسانی مولد و خلاق نیز جذب دانشگاه آزاد اسلامی شده و علوم انسانی متحول میشود. تلاش ما این است که نظام نوآوری را با ایجاد «سرای نوآوری آزاد» و اصلاح ساختار و سازمان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استانها و آمایش و قطببندیهای تخصصی، تبدیل به الگوی رشد و تربیت کنیم.
مهارت باید در متن رشتهها آورده شود
دکتر طهرانچی با بیان اینکه نگاه به مقطع کارشناسی باید تغییر یابد، اظهار داشت: مهارت باید در متن رشتهها آورده شود. به عنوان نمونه میتوانیم در واحد اصفهان یک ساختمان قضایی مجازی ایجاد کنیم تا دانشجویان رشته حقوق واحدهای استان در این محیط واقعی شبیهسازی شده، با ساختار قوه قضائیه آشنا شوند و بخشهای مختلف مرتبط با حوزه حقوق در این ساختمان پیادهسازی شود تا زمانی که دانشجو فارغالتحصیل میشود به صورت عملی با لایحهنویسی و قواعد حقوقی آشنا باشد.
وی ادامه داد: دستورالعملهای لازم تا یک ماه آینده صادر خواهد شد تا این ساختمان به صورت پایلوت در واحد اصفهان و برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان ایجاد شود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مهارت تنها مربوط به رشتههای فنی و حرفهای نمیشود، گفت: در کنار آموزش تئوری و نظری، باید مهارتهای آن رشته هم به دانشجویان آموزش داده شود و یکی از برنامههایی که در دستور کار ما قرار دارد، تحول علوم انسانی است که در این راستا «سرای نوآوری آزاد» در استانها ایجاد خواهد شد.
دکتر طهرانچی با تأکید بر توجه بیشتر به دانشجویان مقطع دکتری تخصصی، گفت: آبرو و آینده دانشگاه آزاد اسلامی در گرو تربیت دانشجویان دکتری تخصصی است که اکنون دانشجوی ما هستند. اگر نتوانیم در این امتحان موفق باشیم تا سال ۱۴۰۴ هم نمیتوانیم به دانشگاه اول تبدیل شویم، بنابراین نگاه ما به دانشجویان دکتری تخصصی مالی نبوده، بلکه هدف صیانت از حیثیت دانشگاه آزاد اسلامی است.
صدور بخشنامهها در دانشگاه آزاد اسلامی نظاممند میشود
وی با بیان اینکه صدور بخشنامهها در دانشگاه آزاد اسلامی نظاممند خواهد شد، تأکید کرد: شوراهای هماهنگی متشکل از معاونان مربوطه از ۳۱ استان به همراه معاون و مدیران ستاد، موضوعات مختلف را بررسی کرده و پس از بررسی کارشناسی در این شوراها، مواردی که نیاز به صدور بخشنامه و آئین نامه دارد به اداره قوانین اداره کل حقوقی ارسال میشود تا پس از آن به واحدهای مربوطه ابلاغ شود.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر فعالیت مدارس سما، تصریح کرد: مدارس دانشگاه آزاد اسلامی باید مدل تربیتی خود را داشته باشند و علوم تربیتی، علوم شناختی، روانشناسی، ورزش و سایر علوم این مدارس باید متناسب با این مدارس باشد و برنامه ما برای مدارس سما فقط اضافه کردن مدرسه نیست، بلکه باید هسته تحولی برای مدارس در نظر گرفته شود.
حجتالاسلام والمسلمین حیدری مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز در این نشست با قدردانی از سخنان دکتر طهرانچی در جمع معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: سخنان دکتر طهرانچی امیدوارکننده بود و تلاشها و برنامهریزیهای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی جای قدردانی دارد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در راه برافراشتن پرچم تمدن نوین اسلامی قرار گرفته و تاکنون گامهای بلندی برداشته است. همه باید برای اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کنیم تا سعادت دنیا و آخرت آحاد مردم در آن است.
حوزه و دانشگاه تأثیرگذاران چرخه فرهنگی هستند
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه حوزه و دانشگاه تأثیرگذاران چرخه فرهنگی هستند، گفت: مهمترین موضوعی که باید مورد توجه این دو نهاد قرار گیرد، ایجاد تمدن نوین اسلامی و خردورزی در همه حوزههاست. مؤلفههای این دو از دانشگاه برمیآید.
حجتالاسلام والمسلمین حیدری در پایان تأکید کرد: با حضور دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی، فصل نوینی در این دانشگاه آغاز شده که نویدبخش رسیدن به قلههای دانش و فناوری است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در ابتدای این جلسه دکتر آذین با ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، گفت: این دانشگاه دارای ۲۸ واحد و مرکز آموزشی شامل ۷ واحد بسیار بزرگ، ۶ واحد متوسط، ۶ واحد کوچک و ۶ مرکز آموزشی است که در مجموع ۱۶ درصد از مراکز آموزش عالی استان را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه ۳۲ درصد دانشجویان استان اصفهان در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند، خاطرنشان کرد: از بین بیش از ۲۶۳ هزار دانشجوی استان، حدود ۸۴ هزار نفر دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی هستند. از این تعداد بیش از ۴ هزار نفر در مقطع دکتری تخصصی، حدود ۱۲۰۰ نفر در مقطع دکتری حرفهای، بیش از ۱۹ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بیش از ۴۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی و مابقی در مقطع کاردانی تحصیل میکنند.