به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) جمعه ۲۳ شهریور ماه که در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، گفت: اثر رفتار و عمل دیر اما قطعی است همچون ورزش که دیر بر بدن انسان اثر دارد اما شخص را بسیار قوی میکند.
وی افزود: از نقائص فرهنگی جامعه ما است که به عمل بها ندادیم و انسانهای عجولی شدیم در حالیکه همه امورات عالم به تدریج و تانی انجام میشود.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به روایتی از امام صادق(ع) بیان داشت: امام میفرمایند من یک کار را ادامه میدهم اگر نتوانستم شب آن را انجام دهم روز انجام میدهم. اگر خواستید نفس خود را به یک عمل عادت بدهید یک سال آن را انجام دهید.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه یکی از ابعاد رشد انسان صبر است، اظهار داشت: در حدیث معراج آمده است که هر کس شکم و زبان خود را کنترل کند خداوند به او حکمت عطا میکند حتی اگر کافر باشد؛ این حکمت در صورت کافر بودن شخص حجت برای قیامت و در صورت مسلمان بودن چراغ راه او در زندگی میشود. نخستین مسالهای که خداوند در حکت به بنده خود عطا میکند پرداختن به عیوب خود و رها کردن عیوب دیگران است.
وی افزود: اینکه یک انسان با صبر بر خود مسلط شده و نوعی کنترل رفتار داشته باشد بسیار اهمیت دارد و روابط اجتماعی او را اصلاح میکند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه لازمه دانشمند شدن کنترل رفتار است، ابراز کرد: رفتار انسان با آییننامه و بخشنامه قابل کنترل نیست بلکه با فرهنگ قابل کنترل است، در فرهنگ مبتذل صهیونیستی با پوزیشن علمی میخواهند رفتار را کنترل کنند اما این تعصبی کورکورانه است که نه مشکلی از علوم دینی بر طرف نمیکند که حتی به درد علوم تجربی هم نمیخورد.
استاد حوزه و دانشگاه با استناد به روایتی از ائمه معصومین(ع)، بیان داشت: اگر علم به عمل نرسد خداوند برای آن 70 عقوبت دارد که کمترین آن این است که شیرینی ذکر را از دل شخص میبرد؛ بنابراین ما باید برای عمل به علم خود در درازمدت برنامه مستمر داشته باشیم تا به آن عمل عادت کنیم.
وی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) اظهار داشت: تا زمانیکه امت اسلامی سبک زندگی خود را همچون دشمنان نکرده سعادتمند است در غیر این صورت هر بلایی سر آنها بیاید از خداوند انتظاری نداشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان خطاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: متاسفانه در کشور ما بر اثر تعلیمات غلط دینی و غیردینی از ناحیه حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش چیزی به نام سبک زندگی اهمیت ندارد. تربیت برای یک موجود بیشعور است اما ادب برای موجود با شعور است؛ پیامبر(ص) فرمودند من ادب شده الهی هستم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه سبک زندگی بر افکار و اندیشه انسانها اثر دارد، عنوان کرد: اسلام برای غذاخوردن، لباس پوشیدن و همه زوایای زندگی شما برنامه دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند ما در بسیاری از زمینهها حتی معنویت پیشرفت کردیم که ثمره زحمات حوزه و دانشگاه است اما در سبک زندگی پیشرفت نکردیم. امروز صهیونیست در تلاش است که سبک زندگی شما را تغییر دهد زیرا در اثرآن اندیشه شما هم تغییر میکند. از امام حسین(ع) سبک زندگی را الگو بگیریم که خانواده خود را با ادب و عاطفه پرورش داده بود طوری که با آن همه آزار و اذیت دشمنان حتی یک کلمه یا سخن ناروا از دهان آنان خارج نشد.