کد خبر:۷۱۰۶۹
رئيس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت:

عادات نامطلوب غذايي تهديدي براي سلامت كودكان و نوجوانان است

رئيس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: عادات نامطلوب غذايي در شيوه زندگي كشورهاي در حال توسعه تهديدي براي سلامت كودكان و نوجوانان محسوب مي‌شود و ساير افراد جامعه را نيز در معرض خطر ابتلا به بيماري‌هاي غيرواگيردار قرار داده است.

به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، دکتر پريسا ترابي اظهار داشت: مشكل تغذيه‌اي از يك طرف ناشي از تقليد ناآگاهانه از فرهنگ غذايي غرب و نماد زندگي مدرن و ماشيني است و از طرف ديگر حاكي از پيشرفت صنعت تهيه غذاهاي فرآوري شده است.

وي افزود: در دنياي امروز كه كار و تحصيل بيش از پيش مورد توجه اقشار مختلف جامعه و به ويژه زنان و جوانان قرار گرفته است، فرصت آشپزي سنتي را محدود كرده و مصرف فست‌ فودها (غذاهاي آماده) را بيش از پيش در جامعه افزايش داده است.

رئيس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به آمار رو به رشد مصرف نوشابه‌هاي گازدار در كشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر متاسفانه مصرف نوشابه‌هاي گازدار و ساير نوشيدني‌هاي شيرين نيز به ويژه در سنين مدرسه رو به افزايش است به طوريكه 7.3 درصد نوجوانان و جوانان كشور هر روز، اين نوشيدني را مصرف مي‌كنند و تنها حدود 10 درصد از اين گروه سني هيچوقت نوشيدني گازدار و شيرين مصرف نمي‌كنند.

وي در تعريف غذاهاي فست فود گفت: منظور از فست فود غذاي آماده‌اي است كه معمولاً بدون قاشق چنگال و بشقاب و عمدتاً به شكل ساندويچي سرو مي‌شود و غذاي انگشتي به حساب مي‌آيد؛ اين نوع غذاها هرچند ظاهر و طعم جذاب دارند اما در واقع فاقد ارزش غذايي بوده و حتي عوارض جسماني گوناگوني را نيز به دنبال دارند.

 وي همبرگر، انواع ساندويچ‌هاي سوسيس و كالباس، هات داگ، سيب‌زميني سرخ كرده، مرغ سوخاري و پيتزا را از انواع فست‌فودها نام برد.

ترابي با اشاره به تركيب غذاهاي آماده خاطر نشان كرد: نيترات و نيتريت سديمي كه به عنوان نگهدارنده به سوسيس و كالباس اضافه مي‌شوند گرچه داراي خاصيت ضدباكتريايي هستند و مانع رشد باكتري‌هاي خطرناك مي‌شوند؛ اما متاسفانه اين دو ماده در بدن به يك ماده سرطان‌زا به نام «نيتروز آمين» تبديل مي‌شوند.

وي تصريح كرد: رشد سرطان‌هاي معده و روده كه در سال‌هاي اخير افزايش يافته است، عمدتاً به علت استفاده بي‌رويه از غذاهاي آماده و كنسرو شده به ويژه آن دسته از مواد غذايي است كه به روش غيراستاندارد تهيه مي‌شوند.

رئيس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت  درخصوص عوارض ناشي از مصرف بي‌رويه غذاهاي آماده گفت: چاقي و اضافه وزن، بيمارهاي قلبي و عروقي و اختلالات گوارشي و كبد و ابتلا به برخي سرطان‌ها از عوارض مصرف اين نوع غذاها است.

وي خاطرنشان كرد: اين نوع غذاها با كالري، نمك و چربي به ويژه اسيد چرب اشباع بالا و ويتامين و مواد معدني اندك، در درازمدت خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزايش مي‌دهند.

ترابي با اشاره به اين نكته كه كودكان و نوجوانان از جمله گروه هاي سني هستند كه از مصرف غذاهاي آماده آسيب مي‌بينند، افزود: با توجه به اينكه كودكان در سن رشد قرار دارند و پيش از ساير سنين نيازمند مواد مغذي هستند با مصرف بي‌رويه غذاهاي آماده و نوشابه‌هاي گازدار از دريافت مواد غذايي لازم براي رشد محروم مي‌شوند و نوجوانان نيز با مصرف اين نوع غذاها در معرض خطر ابتلا به بيماري‌هاي مزمن در سنين بالاتر قرار مي‌گيرند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار