کد خبر:۷۱۶۸۵۱

رئیسعلی دلواری و میرزا کوچک‌خان هم با تعریف FATF ترویست حساب می‌شوند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که رئیسعلی دلواری و میرزا کوچک خان هم با تعریف FATF ترویست هستند گفت: تصویب CFT مغایر اصل ۱۵۳ قانون اساسی هست که هرگونه سلطه بیگانگان بر منابع اقتصادی کشور را ممنوع کرده است.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری دانشجو، گروه ویژه اقدام مالی پول‌شویی «FATF» در سال ۱۹۸۹ در نشست سران «G ۷» در پاریس برای مبارزه با مشکل رو به رشد پول‌شویی تأسیس شد. اکنون بحث الحاق ایران به این سازمان وجود دارد و مجلس شورای اسلامی نیز به الحاق به این کارگروه رأی مثبت داد. در این رابطه با توجه به سابقه و نوع تعهداتی که ایران باید به این سازمان به صورت داوطلبانه بدهد باعث انتقاد بسیاری از کارشناسان شده است در این رابطه با حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفتگو کردیم.

وی با انتقاد از جو زدگی رسانه‌ای در مسأله FATF گفت:‌اصلا لیست سیاهی در FATF وجود ندارد و آن‌ها بر اساس چارچوب دیگری کشور‌ها را تقسیم بندی کردند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در تشریح چگونگی این چارچوب گفت: در تقسیم بندی FATF کشور‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول کشور‌هایی هستند که به اعتقاد آن‌ها به لحاظ فنی پایبندی دارند و دسته دوم شامل کشور‌هایی می‌شوند که به لحاظ آن‌ها پایبندی موثر دارند و دسته سوم کشور‌هایی را قرار داده اند که به اعتقاد آن‌ها کشور‌های پر خطر ارزیابی می‌شوند.

* نظر FATF در مورد ایران؛ پر خطر و ضرورت تحت اشراف و نظارت دقیق بودن آن

حاجی دلیگانی با اظهار تعجب از نمایندگانی که به FATF رای دادند گفت: احتمالا جو رسانه‌ای ایجاد شده اجازه نداده که این نمایندگان به این نکته توجه کنند که لیست سیاهی در FATF وجود ندارد و ایران در گروه پر خطر FATF است، حال این نمایندگان از خود بپرسند که چرا ایران در لیست پر خطر FATF قرار گرفته است و با عضویت در آن آیا از این لیست خارج می‌شود.

وی با ابراز اینکه FATF اعتقاد دارد در رابطه با کشور‌های پر خطر دو کار باید صورت بگیرد گفت: در رابطه با کشور‌های پر خطر معتقدند اولین کار این است که بایستی آن‌ها را تحت اشراف و نظارت دقیق قرار داد و در مرحله بعدی باید در مقابل آن‌ها اقدامات مقابله‌ای انجام داد.

* ممتنع بودن خروج از گروه پر خطر FATF به جهت تغایر معنایی با این کارگروه

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: با توجه به اینکه تعاریف و ادبیات مشترکی بین ما و FATF وجود ندارد محال است حتی در صورتی که به این گروه بپیوندیم نیز از این گروه پر خطر خارج شویم بنابراین این دیگر ربطی به عضویت و عدم عضویت ندارد که بخواهیم به جهت آن امنیت کشور را به مخاطره بیاندازیم.

حاجی دلیگانی با هشدار به تغایر تعاریف و مفاهیم ایران با این کار گروه گفت: مثلا تعریفی که مردم ایران از تروریست دارند درست نقطه مقابل FATF است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه FATF مانند سند ۲۰۳۰ است که به جهت تغایر مفاهیم قابلیت اجرایی در کشور را ندارد گفت: مثلا در سند ۲۰۳۰ به تکریم و تحکیم خانواده اشاره شده است، اما تعریفی که از خانواده دارد با تعریف مردم مسلمان ایران متفاوت است چرا که در احصا خانواده به سه دسته خانواده اشاره می‌کند که ازدواج همجنس با همجنس نیز در آن وجود دارد.

وی با تذکر به اینکه عربستان و رژیم اشغالگر قدس به عنوان عضو ناظر این کارگروه هستند گفت: آیا دادن اطلاعات و در دسترس قرار دادن تمامی تراکنش‌های مالی کشور در اختیار دشمنانی که در دشمنی خود از استفاده از هیچ ابزاری ابایی ندارند کار عاقلانه‌ای است و در صورت پذیرش تمامی خفت‌ها و همکاری تام آیا چنین اعضایی اجازه خواهند داد که از این نهاد منفعتی حاصل کشور شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از موافقان این سند‌های ضد شرعی گفت: جای تعجب دارد که در کشوری مسلمان این سند‌ها طرفدار داشته باشد، اما اگر عده‌ای واقعا طرفدار این سند‌ها هستند به طور کامل به تشریح آن بپردازند و لاپوشانی نکنند تا آنگاه ببیند که چقدر طرفدار دارند.

حاجی دلیگانی در مورد شاهد این ادعای خود که تعاریف آن‌ها از تروریست متفاوت از معنی حقیقی تروریست است گفت: FATF گروهی که ۳۱ شهریورماه گروهی از مردم را به خاک و خون کشید تروریست نمی‌داند.

* تروریست بودن رئیس علی دلواری، میرزا کوچک خان جنگلی و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس طبق تعریف FATF

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تذکر به اینکه تعریف تروریست بر اساس خواست استعمارگران است گفت: مثلا در تعاریف آن‌ها از FATF آمده است که اگر ملتی با متجاوزانی که برای غارت کشورشان حمله ور شدند مقابله کند تروریست هستند که مسلم است هیچ آزادی خواهی این تعریف را نمی‌پذیرد کسی را که از خانه خود زمین کشاورزی خود دفاع می‌کند تروریست معرفی شود. طبق این تعریف رئیس علی دلواری، میرزا کوچک خان جنگلی و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس مصداق تروریست هستند.

وی با ابراز اینکه در FATF دو نقطه کانونی وجود دارد گفت: اولین نقطه اینکه تعریف تروریست دست آن‌ها است و دیگر اینکه تعهدات قضائی است که ما به آن‌ها بایستی در مبارزه با تروریست بدهیم یعنی که هم آن‌ها تروریست را مشخص می‌کنند و هم محاکمه می‌کنند و می‌گویند فلانی تروریست هست باید دستگیر کنید و به ما تحویل دهید.

حاجی دلیگانی با انتقاد از افرادی که ادعا دارند که بحران ارزی کشور با الحاق به FATF حل می‌شود گفت: این ادعا بسیار شبیه ادعای کسانی است که معتقد بودند که با امضای برجام تمامی تحریم‌ها حل خواهد شد و مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد. مومن از یک سوراخ نباید دوبار گزیده شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در رابطه با بررسی این لایحه در شورای نگهبان قانون اساسی و تطابق با آن با شرع و قانون گفت: از جهات مختلف این مصوبه مجلس مغایر با قانون اساسی است.

حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه FATF با اصل چهارم قانون اساسی «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر این‌ها باید براساس موازین اسلامی باشد» مغایر است گفت: از همین جهت بود که مراجع عظام تقلید نیز به صراحت به نقد این لایحه پرداختند و آن را مغایر شرع دانستند و مخالف نفی سبیل است.

وی با ابراز اینکه این لایحه مخالف بند ج. اصل دوم است که هرگونه سلطه‌پذیری را منع کرده است گفت:، زیرا این اصل اجازه هرگونه زمینه سلطه علیه ملت ایران را منع می‌کند و همچنین مغیر بند ۵ اصل سوم است که اجازه نفوذ اجانب در کشور را منع کرده است.

* تصویب CFT مغایر اصل ۱۵۳ قانون اساسی

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: تصویب CFT مغایر اصل ۱۵۳ قانون اساسی نیز هست که هرگونه سلطه بیگانگان بر منابع اقتصادی کشور را ممنوع کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار