کد خبر:۷۲۱۹۴
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي:

50 درصد ناشنوايي هاي دوران كودكي عامل ژنتيكي دارد

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي گفت: عامل 50 درصد نابينايي ها و ناشنوايي هاي دوران كودكي و 60 درصد عقب ماندگي هاي ذهني بيماري هاي ژنتيكي هستند.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر يوسف شفقتي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي در كنگره ژنتيك ايران كه اول تا 3 خرداد ماه در سالن همايش هاي بين المللي شهيد بهشتي در حال برگزاري است، گفت: باتوجه به پيشرفت هاي قابل توجه در زمينه بهداشتي و پزشكي در سراسر جهان و كنترل بيماري هاي عفوني، اختلالات ژنتيكي به علت اصلي در بروز بيماري معلوليت، از كار افتادگي و حتي مرگ و مير افراد تبديل شده است.

وي بيان داشت: عامل 50 درصد نابينايي ها و ناشنوايي هاي دوران كودكي و 60درصد تمام عقب ماندگي هاي ذهني شديد، بيماري هاي ژنتيكي هستند.

شفقتي گفت: ميزان بالاي ازدواج فاميلي و درون قومي، فراواني و شيوع بالاي بيماري هاي خوني مثل تالاسمي و فاويسم در منطقه خاورميانه و ايران و تمايل زياد به ادامه بچه دار شدن تا سنين بالا از عوامل خطر زا در بروز و شيوع بالاي اختلالات ژنتيكي در كشورهاي خاور ميانه به خصوص ايران هستند.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي ادامه داد: اختلالات ژنتيكي در دوران نوزادي و كودكي و پس از آن مي تواند اثرات مخرب خود را نمايان سازد كه در بسياري از عيوب منجر به مرده زايي سقط يا تولد نوزادان با بيماري ها و ناهنجاري هاي ژنتيكي مي شود.

وي مشاوره ژنتيك را يك فرآيند و ارتباط پويا بين مشاوره و مشاور ژنتيك خواند و گفت: طي مشاوره ژنتيك، موارد و نشانه هاي بيماري هاي ژنتيكي و همچنين علت بروز و تكرار آن در خانواده و روش هاي موجود پيشگيري گفت وگو مي شود.

شفقتي مشاوره ژنتيك را در چند مرحله قبل از ازدواج، قبل از بارداري، هنگام بارداري و بعد از تولد خواند و گفت: با توجه به اينكه بسياري از بيماري هاي ژنتيكي درمان موثري ندارند، مطمئن ترين روش رسيدن به تشخيص، فرد مبتلاي خانواده است.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توان بخشي يادآور شد: آگاهي از ناهنجاري ها مي تواند والدين را در برنامه ريزي براي آينده و پيش بيني نيازها و نيز مقابله با مشكلات آماده كند.

وي تصريح كرد: در جلسات مشاوره مي توان تست ميزان مفيد بودن و كمكي كه به خانواده خواهد شد را انجام داد.

در پايان لازم به ذكر است، كنگره ژنتيك ايران اول تا سوم خرداد ماه سال جاري به همت انجمن ژنتيك ايران با همكاري معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور و پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك، در مركز همايش هاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي در حال برگزاري است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار