به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ جمشید حاجتی دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نوسانات اخیر ارز، فعالیتهای پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی را با مشکل روبه رو کرده است، افزود: بخش مهمی از پروژههای تحقیقاتی در دانشگاهها توسط دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی انجام میشود که در صورت عدم تامین منابع مالی و مواد مصرفی با کاهش افت جدی کیفیت پژوهش در سالهای آینده روبهرو خواهیم شد.
وی بیان اینکه برای تهیه بیشتر مواد مصرفی پروژهای تحقیقاتی به مبادلات با کشورهای خارجی نیاز داریم، گفت: پروژهها براساس نرخ ارز قبلی بسته شده است که بالا رفتن قیمت دلار، میزان بودجهای در نظر گرفته شده برای خرید مواد مصرفی پژوهش، بیارزش شده است. البته وزیر بهداشت مذاکراتی در خصوص خرید مواد مصرفی با قیمت مناسبتر با بانک مرکزی انجام داده، اما هنوز اجرایی نشده و راهکار مشخص دیگری برای حل این معضل اندیشه نشده است.
حاجتی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته با تشدید شدن تحریمها شاهد پژوهشهای بی کیفیت بودهایم، افزود: میزان بودجه باید با توجه به میزان تورم واقعی در نظر گرفته شود تا دانشجویان کارهای پژوهشی را به شکل معقولتری انجام دهند.
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی وتخصصی وزارت بهداشت با تاکید بر این مطلب که نیازها و انتظارات دانشگاهها در عرصه فعالیتهای پژوهشی باید توسط دانشجویان تامین شود، اظهارکرد: در حال حاضر دانشجویان دوره تخصص، ۹ ترم مجاز به انجام فعالیتهای پژوهشی در دانشگاه هستند که اگر این زمان توسط آنها رعایت نشود، برخی از دانشگاهها بعد از گذشت ۹ ترم کمک هزینه دانشجویان را قطع کرده و از آنها هزینه دریافت میکنند البته در برخی موارد دانشگاهها بعد از گذشت ۱۲ ترم دانشجو را جریمه میکنند؛ لذا لازم است تعهدات پژوهشی دانشجویان با توجه به شرایط اقتصادی امروز مورد بازنگری قرار گیرد.
وی ادامه داد: برخی از دانشگاهها از دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و PHD برای تعهدات پژوهشی بین ۲ تا ۳ مقاله درخواست میکنند در حالی که در آیین نامه ارائه یک مقاله ISI توسط دانشجو کفایت میکند.
حاجتی در پایان خاطر نشان کرد: اگر برای جلوگیری از آسیبهای پژوهشی فکری نشود، بیشتر پژوهشها با کیفیت خیلی پایینتر انجام میشوند و رتبه بالا در منطقه که طی سالهای گذشته کسب کرده ایم را از دست خواهیم داد.