معاون ارتباطات آستان قدس رضوی گفت: در چهل سالگی انقلاب اسلامی، آنی که به جلو آمده انقلاب اسلامی بوده است و آمریکا به بن بست رسیده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،سید نظام الدین موسوی مدیرعامل سابق فارس و معاون ارتباطات آستان قدس رضوی در همایش «من انقلابی ام» که به مناسبت هفته بسیج و از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی برگزار شد، طی سخنانی پیرامون سیر تحول مسائل منطقه و روابط خارجی در جمع دانشجویان گفت: تحولات بین اللملی همواره مورد توجه مردم ما بوده است. سیاست خارجی امتداد داخلی ماست و سیاست خارجی دولتها تابعی از سیاست داخلی آنها است.
وی در ادامه به اولویتهای سیاست خارجی کشور اشاره کرد و افزود: در مورد موقعیت جغرافیایی طبیعی و جغرافیای سیاسی کشور ما میتوان به نقش تجاری و نفتی کشور که در منطقه جنوب غرب آسیا مرکز ثقل و تمرکز امنیت ملی غربیها است؛ اشاره کرد و بحث غده سرطانی اسرائیل هم بر آن افزوده شده است.
معاون ارتباطات آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به شکل گیری انقلاب اسلامی تاکید کرد: انقلاب ما از جمله انقلابهای جهان شمول است که در طول تاریخ به تعداد انگشتان دست بوده اند.
موسوی در ادامه به بررسی بیشتر تحولات درونی کشورها پرداخت و ادامه داد: بقیه حرکتها یا نهضتهای آزادی بخش بوده یا استقلال طلبانه.
وی انقلاب فرانسه را یک مبداء تحول در دوره خود دانست و همچنین شعارهای جهان شمول انقلاب روسیه را ناشی از عقیده کمونیسم دانست که بر بخش زیادی از جهان در دوره خود تاثیر گذار بوده است.
معاون ارتباطات آستان قدس رضوی ادامه داد: انقلاب اسلامی در فضایی پیروز شد که دو قطبی که امکان فریاد وجود نداشت و ایدههای جدید امکان بروز نداشتند و همه باید یکی از این دو را میپذیرفتند.
موسوی در ادامه با ذکر مثالی از چگوارا و فیدل کاسترو گفت: آنها برای مبارزه با لیبرالیسم و رهایی از آمریکا به کمونیسم روی آوردند.
وی تصریح کرد: در تاریخ ایران هم افرادی مانند مصدق هم به روی آوردن به یکی از این قطبها معتقد بودند و انقلاب اسلامی و امام در این شرایط حرف جدیدی آوردند و هدف را تشکیل حکومت اسلامی بیان کردند. جمهوری اسلامی، مردم سالاری دینی و ولایت فقیه همه از مسائل جدیدی بود که امام (ره) بیان کرد.
موسوی سخن کسانی که دشمنی با آمریکا را از ابتدای انقلاب اسلامی انکار میکردند، کذب دانست و برای مثال اعتراضهای امام (ره) به آمریکا مانند لایحه کاپیتولاسیون را بیان نمود و ادامه داد: مردم به دنبال طرح نوینی بودند که امام ره بیان کرد.
وی با اشاره به کتاب «ایرانیها چه رویایی در سر دارند» اثر میشل فوکو گفت: میشل فوکو میگوید جنس تحولی که در ایران رخ داده است با دیگر مناطق جهان متفاوت است و انقلاب ایران، انقلاب به نام خدا است.
مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس ادامه داد: با انقلاب اسلامی یک زلزله سیاسی در دنیا شکل گرفت؛ که علت این زلزله سیاسی عدم توانایی شرق و غرب در تحلیل انقلاب بود.
وی با اشاره به تلاش استکبار برای مقابله با انقلاب اسلامی، تصریح کرد: قبل از انقلاب آمریکا در منطقه دو ستون داشت یکی شاه ایران و دیگری عربستان. هدف آمریکا هم حفظ جریان انرژی و کنترل کامل آن بود و حفظ بقای رژیم غاصب صهیونیستی.
موسوی ادامه داد: تنها نقطهای که شرق و غرب در موردش به اشتراک رسیدند، مسئله ایران بود. صدامی که توسط غربیها مجهز شده بود، از لحاظ سیاسی وابسته به بلوک شرق بود. در واقع ما از همان ابتدای انقلاب اسلامی همواره در شرایط حساس کنونی قرار داشتیم، چون یک درخت و یک طرح جدید در حال رشد است. در این چهل سال یکطرف همواره جمهوری اسلامی و طرف دیگر غرب و شرق بوده است.
معاون ارتباطات آستان قدس رضوی در مورد مشکلات کنونی داخلی هم بیان کرد: اگر به صورت جزئی نگاه کنیم ما مشکلاتی داریم؛ ما تحریم شدیم؛ جنگ بر ما تحمیل شد؛ به لحاظ اقتصادی دچار مشکل شدیم؛ مردم ما هزینههای زیادی دادند. همه این مشکلات در سطح ریز و تاکتیکی است؛ اما در سطح کلان و راهبردی، ما به فرموده مقام معظم رهبری رو به جلوییم و داریم پیشرفت میکنیم.
وی در این مورد افزود: آمریکایی که بعد از فروپاشی شوروی خود را متولی نظم نوین جهانی میدانست؛ با همین فکر به افغانستان و عراق حمله کرد و اینجا را ملک طلق خود میدانست و هدف نهایی اس هم ایران بود، اما وقتی نگاه میکنیم، میبینیم معادله بر عکس شده است.
موسوی گفت: امروز عراق در دایره نفوذ معنوی ماست؛ پیوند سوریه امروز با ما قویتر شده است، حزبالله لبنان از یک گروه چریکی کوچک به یک حزب سیاسی مبدل گشته است، جنبش حماس، انصار الله یمن و... همفکران ما هستند. بحرین هم همینطور، بحرین یک بشکه باروت است که بزودی ان شاء الله شاهد تحولات خواهد بود.
وی سپس در بیان استیصال آمریکاییها گفت: امروز درد اصلی آمریکاییها این است که انقلاب اسلامی که روزی به دنبال ایزوله کردن آن بودند، تبدیل به یک درخت تناور شده است؛ که مثلا به گفته خودشان حاج قاسم سلیمانی میتواند با ماشین خودش از ایران تا سواحل مدیترانه برود.
موسوی گفت: امروز نقطه جوشش و قلب جهان اسلام منطقه جنوب غرب آسیا است که جغرافیای سیاسی آن به نفع جمهوری اسلامی عوض شده است؛ امروز کشور فقیر یمن عربستان را به ستوه آورده است.
وی در همین زمینه ادامه داد: باراک اوباما سعی کرد این معادله را تغییر دهد و با روش جرج بوش یعنی حمله مستقیم نظامی و استقرار صدها هزار نیروی نظامی مخالفت کرد؛ مدل جنگ سخت را به جنگ نرم [سیاسی]تغییر داد و در قاهره اعلام کرد با مسلمانان مشکلی نداریم و ما خواستار پیوستگی با مسلمانان هستیم؛ مشکل ما با مسلمانان سیاسی مثل ایران است.
معاون ارتباطات آستان قدس رضوی ادامه داد: آنها به تعبیر خودشان به دنبال ایجاد اسلام معتدل بودندکه عربستان و ترکیه سرآمد آن باشند و ایران را را ایزوله کرده و ایران را تحریم کنند که به دنبال طرح خاورمیانه بزرگ و جدید بودند، اما نشد، چون با این تحولات آشنا نبودند. آنها بلافاصه با مسئله بیداری اسلامی روبه رو شدند.
موسوی تصریح کرد: این که آمریکا رو به افول است را شاید ما درک نکنیم و شاید تحت تاثیر تبلیغات بگوییم که مگر میشود؟ خود انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا یعنی افول آمریکا.
وی ادامه داد: این انتخاب افول در همه زمینهها اعم از اقتصادی و فرهنگی است. افول اقتصادی آمریکا یعنی آنها ۷ تریلیون دلار در جنوب غرب آسیا هزینه کردند و هیچی به دست نیاوردند. آنها دچار مشکلات درونی شدند و ترامپ این حرفها را زد و رای آورد. ترامپ از ننگینترین چهرههای اخلاق آمریکا است و این یعنی افول اخلاق آمریکا.
موسوی افزود: ترامپ در انتخابات وعده داد که چین در جبهه مقابل در حال پیشرفت است و اصل اساسی برای من مقابله با چین است و من در حوزه خاورمیانه دیگر کاری نمیکنم مگر مقابله با داعش. به عربستان گفت: اگر به دنبال آن هستید که ما از شما دفاع کنیم، باید پول بدهید. ترامپ به دنبال حل مشکلات آمریکا با فروش سلاح به عربستان و جنگهای حوزه خلیج فارس، بر آمد به علاوه طرح معامله قرن را هم مطرح کرد که یک کشور بایستی فقط اسرائیل باشد و کشور دیگر [اردن]فلسطین باشد.
معاون ارتباطات آستان قدس رضوی افزود: قرار بود بن سلمان با همراهی ترامپ و جرد کوشنر، فضای منطقه را به شکلی جهت دهی کند که جریان نفت آرام پیدا کند و قیمتش پایین بماند و جریان خرید سلاح از آمریکا تداوم پیدا کند و به قول خودشان جریان توسعه طلبی ایران مهار شود و در نهایت طرح معامله قرن که همان به رسمیت شناختن اسرائیل و شکل گیری یک دولت محدود فلسطینی بود، دنبال کنند.
موسوی در ادامه ضمن تحلیل وضعیت آمریکا در حوزه سیاست خارجه گفت: امروز ترامپ هم بهم ریخته است و دست و پا زدنهای ترامپ به این خاطر است. در آمریکا موج انتقادات نسبت ترامپ افزایش یافته است. ماجرای جمال خاشقچی، افول اخلاق آمریکا و محور راهبرد او، یعنی عربستان، بود.
وی افزود: امروز ترکیه بدنبال باجگیری از آمریکا و عربستان است. سازمان سیا آمریکا میگوید بن سلمان در قتل خاشقچی دست داشته؛ ترامپ میگوید خیر! این شکاف در حاکمیت آمریکا است. در یمن، موج ترس آمریکا و عربستان و جهان [استکبار]را فرا گرفته و خودشان هم بدنبال آتش بس هستند. این یعنی راهبرد آنها نسبت به مهار ایران دچار مشکل شده است.
معاون ارتباطات آستان قدس رضوی گفت: ترامپ صراحتا میگوید ملت ایران تروریست هستند؛ این تحریم ها، خروج از برجام و دیگر فشارها نشانه از عجز آمریکا در برابر ایران است و نشان میدهد به بن بست رسیده اند و در چهل سالگی آنی که به جلو آمده و پیشرفت کرده انقلاب اسلامی بوده است.
سیدنظام الدین موسوی در خاتمه در جمع دانشجویان دانشگاه علوم قضایی گفت: به نظر میرسد در چهل سالگی انقلاب اسلامی، آنی که به جلو آمده انقلاب اسلامی بوده است و آمریکا به بن بست رسیده است.