رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: حرکت نشریات دانشجویی یک حرکت اصیل در کار فرهنگی است و بسیار باید جدی گرفته شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین جشنواره نشریات و رسانههای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد ویژه ارزشهای انقلابی و اسلامی، کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد مقاومتی، نقش و اهمیت شهدای مدافع حرم در حفظ امنیت و استقلال کشور، سبک زندگی اسلامی- ایرانی، تبیین کار تمیز فرهنگی و آتش به اختیار در عرصه فرهنگ، ابعاد نفوذ و تهاجم فرهنگی دشمن، لزوم خودکفایی علمی در عرصه فناوری و توانمندی نظامی و علوم انسانی در شاخههای صنفی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، دینی و قرآنی، ادبی، طنز و کاری کاتور، علوم انسانی، علوم پایه، تربیت بدنی و ورزش، پزشکی و دامپزشکی، فنی و مهندسی، هنری و الکترونیک (مجازی) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر کرد، برگزار شد.
در مراسم اختتامیه سومین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی محمد مهدی طهرانچی، رئیس این دانشگاه از طریق ویدئو کنفرانس با شرکت کنندگان در این آیین گفتگو کرد.
طهرانچی ضمن تبریک اعیاد میلاد و تبریک به دانشجویان برگزیده گفت: تربیت نیروی انسانی، تولید دانش و حل مسأله سه رکن اصلی دانشگاه آزاد اسلامی است که در کنار این سه رکن رکن چهارمی هم به نام تعالی فردی و اجتماعی وجود دارد.
وی اظهار داشت: نماد تعالی فردی و اجتماعی در نشریات دانشجویی تبلور خاصی دارد و جایی که دانشجو دست به قلم میشود از یک طرف مهارت و دانش اجتماعی خود را به منصه ظهور مینشاند و از یک طرف برای محیط دانشگاه اثر سازندهای دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: حرکت نشریات دانشجویی یک حرکت اصیل در کار فرهنگی است و بسیار باید جدی گرفته شود. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی با رسالتهای فراوان اجتماعی لازم دارد در عرصه تولید اندیشه و مباحثی که در متن و حاشیه نشریات دانشجویی مطرح میشود بتواند اثرات اجتماعی خاصی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: نشریاتی که در زمینههای مختلف نظرات دانشجویان را گردآوری میکنند باید در فضای دانشگاه بتوانند سازندگی و اثرات خاصی داشته باشند. نشریات میتوانند به عنوان معلمان و استادان دانش اجتماعی در دانشگاه فعال شوند و از این منظر بسیار حائز اهمیت است.
طهرانچی در این ویدئو کنفرانس خطاب به شرکت کنندگان در جشنواره نشریات دانشجویی گفت: اگر در کشور ما رسانههای مکتوب چندان رونقی ندارد نسبت به برخی از کشورها ضعف در حوزه آموزش و حوزه عمل است. اگر ما در دانشگاه به نشریات دانشگاهی خوب بپردازیم تضمین میکنم که در سالهای بعد در کشور نشریات مکتوب قوی تری داشته باشیم و هرگاه در دانشگاه نسبت به این مهم اهمیت لازم را ندهیم در سالهای بعد موجب خسارت میشویم.
وی بیان داشت: تا دیروز در نشریه رکن اصلی خبر بود، اما امروز رکن اصلی تحلیل است، خبر را فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به راحتی فراهم آورده است و آن چیزی که در نشریات مکتوب جایش بسیار خالی است و میتوان در جشنوارهها به آن بیشتر پرداخت قدرت تحلیل، اثرگذاری و جریان آفرینی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان به دانشجویان توصیه کرد: باید در کنار قدرت تحلیل به اخلاق حرفهای نشریات هم توجه خاصی داشته باشند.
براساس این گزارش، در این دوره از جشنواره نشریات دانشجویی از میان ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ارسال شده به دبیرخانه نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۱۵ اثر برگزیده و از برگزیدگان با اهدای تندیس، لوح تقدیر و جوایز نقدی، تقدیر و تشکر به عمل آمد.