به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، قطر از جمله تیمهای متمول حاضر در جام ملتهای آسیا است. فدراسیون فوتبال قطر تمهیدات ویژهای اندیشیده تا این تیم بتواند به مراحل پایانی صعود کند و در نهایت جزو 4 تیم نخست جام باشد. نمونهای از این برنامهریزی را میتوان بعد از پیروزیهای این تیم در مرحله مقدماتی دید.
فدراسیون قطر، بعد از 2 برد این تیم مقابل لبنان و کرهشمالی با نتایج 2 بر صفر و 6 بر صفر، به هر یک از بازیکنان و اعضای کادرفنی مبلغی در حدود 30 هزار دلار پاداش داد. یعنی بازیکنان و مربیان قطر به ازای 2 پیروزی مقابل تیمهای ضعیف جام، 60 هزار دلار به جیب زدند.
نکته جالب درباره پاداش بعدی قطریهاست. این تیم برای سرگروهی نیاز به تساوی یا کسب پیروزی مقابل عربستان داشت که این اتفاق هم رخ داد. این بازی حساس پنجشنبه برگزار شد و فدراسیون فوتبال قطر پاداشی 50 هزار دلاری برای بازیکنان و کادرفنی در نظر گرفت تا بر عربستان غلبه کنند و بهعنوان سرگروه و با حداکثر امتیاز پا به مرحله یکهشتم نهایی بگذارند. این اتفاق هم رخ داد و قطر با گلهای معزعلی موفق شد عربستان را از پیش رو بردارد. بنابراین پاداش بازیکنان و کادرفنی قطر در 3 بازی مرحله مقدماتی، چیزی در حدود 110 هزار دلار است که به پول ایران یعنی یک میلیارد و 100 میلیون تومان. فدراسیون فوتبال امارات هم بعد از صعود به مرحله حذفی و کسب تنها 5 امتیاز از 3 بازی، به هر بازیکن پاداشی در حدود 70 هزار درهم پرداخت کرد. یعنی حدود 210 میلیون تومان که البته با اعتراض هواداران فوتبال در این کشور مواجه شده است. هوادارانی که بیشتر منتقد آلبرتو زاکرونی هستند و نه حامی این مربی ایتالیایی.
این پاداشها که البته نامتعارف هم هست را نمیتوان با پاداش دیگر تیمها مقایسه کرد. فدراسیون فوتبال ایران، بعد از 2 پیروزی مقابل ویتنام و یمن و یک تساوی مقابل عراق شب گذشته به ملیپوشان پاداش داد. پاداشی که در قیاس با امارات و قطر، نه نجومی است و نه پرحرف و حدیث. فدراسیون فوتبال عراق هم بعد از هر برد، فقط 500 دلار در اختیار ستارههایش قرار داده است.
همین تفاوتها باعث شده تا اخباری اینچنینی مورد توجه قرار بگیرد و بعضا بازیکنان و کادرفنی تیمهای مختلف به این اتفاقها معترض شوند و فدراسیون فوتبال کشورشان را هدف قرار بدهند. اتفاقهایی غیرمتعارف و عجیب که البته نمونهاش را همیشه در تیمهای متمولی چون امارات، عربستان و قطر دیدهایم.