به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری دانشجو، حسن کاظمی قمی سفیر اسبق ایران در عراق در گفتگویی در خصوص اهداف نشست ورشو و حادثه تروریستی منطقه خاش-زاهدان که مصادف با برگزاری این نشست صورت گرفت، اظهار داشت: نشست ورشو را که با محوریت آمریکا برگزار شد، میتوان به نحوی کنفرانس کشورهای شکست خورده در حوزه منطقه غرب آسیا دانست.
وی گفت: کسانی که در کنفرانس ورشو شرکت کردند در حقیقت بازندگان تحولات منطقه غرب آسیا بودند.
کاظمی قمی با اشاره به اینکه روسیه، چین و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان قدرتهای بزرگ جهانی در نشست ورشو شرکت نکردند، بیان کرد: نشست ورشو از جایگاه و اعتبار بین المللی برخوردار نبود و این صحنه نشان میدهد که آنها هیچ دستاوردی از آن نخواهند داشت و صرفاً یک شوی تبلیغاتی بود که از جانب آمریکا و متحدانش برگزار شد.
سفیر اسبق ایران در عراق اظهار داشت: هرچند که آمریکاییها کنفرانس ورشو را در قالب بررسی موضوع غرب آسیا برگزار کردند، اما همانطور که در مواضع رسمی آنها اعلام شد، آن نشست علیه جمهوری اسلامی ایران برگزار شده بود و البته این مسئله موجب سربلندی، اقتدار و عزت جمهوری اسلامی ایران است که امروز همه ورشکستگان و قدرتهایی که ادعا میکردند رهبری جهان را به دست میگیرند، به شرایطی دچار شدند که مجبورند برای حفظ پرستیژ خودشان هم که شده چنین نشستهایی را برگزار کنند.
وی گفت: نشست ورشو نه تنها دستاوردی برای برگزارکنندگان آن نداشت بلکه موجبات رسوایی بیشتر آنها را هم فراهم آورد و قطعا به عنوان یکی دیگر از شکستهای آمریکا و متحدین آن خواهد بود.
کاظمی قمی با اشاره به برخی اقدامات آمریکا در سالهای اخیر، افزود: از سال ۲۰۰۱ به این سمت، لشکر کشیها به افغانستان و سپس به عراق، انواع توطئه ها، خباثت ها، حمایت از رژیمهای دیکتاتوری مستبد منطقه، راه اندازی جنگهای نیابتی و ایجاد گروههای تروریستی، چون داعش را میتوان در کارنامه سیاه آمریکا دید.
سفیر اسبق ایران در عراق تصریح کرد: شاهد هستیم که آمریکا و متحدین منطقهای آن از جمله امارات و آل سعود در تکتک توطئهها و سیاستهای خصمانه خود علیه ملتهای منطقه شکست خوردند که از جمله آخرین شکستهای آنها در یمن بود و بنابراین سیر تحولات منطقه در سالهای گذشته همواره بیانگر شکستهای پیاپی آمریکا و متحدانش بود.
وی گفت: امروز علائم پیروزی مستضعفین بر مستکبرین در قرن بیست و یکم آشکار شده که شکستهای پیاپی آمریکا و متحدانش در اجرای سیاستهای خصمانه آنها در منطقه و در عرصه بین المللی از جمله آنها به حساب میآید.
کاظمی قمی بیان کرد: تلاشهایی که آمریکا علیه ایران در عرصههای مختلف انجام میدهد، در واقع در جهت جلوگیری از شکستهای آتی آنها به حساب میآید و باید بدانند مسیری که در آن قدم برمیدارند باتلاق است و هر چه بیشتر دست و پا بزنند، بیشتر فرو خواهند رفت.
این کارشناس مسائل منطقه به حادثه تروریستی که در منطقه خاش اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: این حادثه تروریستی مورد استقبال آمریکا و رژیمهای ارتجاعی قرار گرفت و همچنین با تبریک گروههای تروریستی، چون منافقین همراه شد، اما از طرف مقابل با سیل پیامهای تسلیت و محکومیت از سوی کشورهای مختلف در قبال این اقدام جنایتکارانه تروریستها مواجه شد.
وی در پایان با بیان اینکه حادثه تروریستی اخیر در زاهدان سند رسوایی دیگری برای آمریکا در حمایت از تروریسم و بیانگر رفتار منافقانه آن دولت به حساب میآید، خاطرنشان کرد: تبریک گروهک منافقین به جنایتکاران آن حادثه تروریستی نشان از ماهیت آن گروه پلید و مزدور دارد که بار دیگر در همسویی با دشمنان اسلام از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی گام برداشته است.
منبع: مهر