خشم ملت از خلف وعده هاي روسيه به سر آمده است
به گزارش خبرنگار سياسي «شبکه خبر دانشجو» متن كامل بيانيه شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاه هاي تهران به اين شرح است:
سابقه سياه چند صد ساله رفتار دولت روسيه خاطرات تلخي را در ذهن ما زنده مي کند، حمايت از تجزيه طلبان، حمله به ايران و تحميل قراردادهاي ننگين گلستان و ترکمانچاي، کام ملت را چنان تلخ کرده كه گذشت دويست سال نيز نتوانسته اين تلخي را بزدايد.
به توپ بستن حرم ثامن الحجج علي ابن موسي الرضا (عليه السلام)، بزرگ ترين جسارتي بود که يک اجنبي در اين مملکت مرتکب شده است، ملت دل به تغيير حکومت روسيه از تزاري به بلشويکي خوش داشت، اما دخالت هاي آنان در آذربايجان و تکرار رفتار تجزيه طلبانه خود، اميد ها را نقش بر آب کرد.
حمايت همه جانبه تسليحاتي از صدام بعثي در جنگ عليه ملک و ملت ما، و تشکيل شبکه جاسوسي يه وسيله حزب توده در داخل ايران و مواردي از اين دست نشان ديگري از خوي تجاوزکارانه اين کشور است.
ملت حساب روسيه را چون آمريکا نمي انگاشت و به حسن همجواري قائل بود، در حوادثي چون چچن علي رغم خشم مسلمانان از اين تجاوزگري، به تماميت ارضي آن کشور احترام گذاشت. با کرامتي مثال زدني هر بار چشم از اين تجاوزگري ها و دخالت ها و بدعهدي هاي همسايه شمالي پوشيد، اما گويي قرار نيست اين فصل تلخ از تاريخ تمامي يابد.
آن زمان که شوروي بود و يکي از به اصطلاح، دو ابر قدرت حاکم بر دنيا، حرف مان را زديم و مقابل زياده خواهي ها ايستاديم، با وجود حمايت کامل شان از صدام و در مقابل حمله آنها به مردم افغانستان محکوم شان کرديم و با وجود کمبودهاي شديد تسليحاتي، پيشنهاد حمايت تسليحاتي و حتي سياسي آنها را در برابر حمايت نکردن از مردم افغانستان نپذيرفتيم، عاقبت هم شکست خوردند و با ذلت اين کشور را ترک کردند.
سال ها بعد تمام منافع شان در عراق نيز از بين رفت و هواپيماها و موشک هايي که با پول آنها به کشتن اين مردم مي پرداخت، مايه خسران آنها شد. با فروپاشي جمهوري هاي اقماري آن، بلوک شرق فرو پاشيد و روسيه به کشوري شکست خورده از لحاظ سياسي و اقتصادي و فرهنگي تبديل گرديد.
بار ديگر ملت با کرامت خود چشم از تاريخ سياه روابط پوشيد، اما بد عهدي هاي روسيه تمام شدني نيست. تاخير چندين ساله در راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر، بزرگ ترين سند خلف وعده هاي اين کشور است. تا چه زماني هربار به مردم با صبر و حوصله ما به بهانه هاي واهي با پوزخند جواب دهند؟
بس است، خشم اين ملت از اين رفتار سرآمده. اگر تا ديروز حرف از دوگانگي بود، امروز مواضع خصمانه و بي پرده جايي براي توضيح باقي نگذارده است. بهانه ها براي تاخير در تحويل خريدهاي تسليحاتي طاقت ما را به سر آورده است.
زماني مملکت را تحويل گرفتيم که تسليحات ما غربي بود، و با تحريم پيش بيني مي کردند به زانو درآمده و دست از آرمان هاي بلند خود برخواهيم داشت، امروز 30 سال از آن روزگار مي گذرد و همچنان بالنده و پابرجاييم.
روسيه گمان نکند با اين چند قلم کالا که به ايران تحويل داده اند، نيازمندشان خواهيم بود و مي توانند هر رفتار خصمانه اي که خواستند روا بدارند. نفرت تاريخي از شما اگر بيش از انگليس نباشد، کمتر از آن نيست.
کاري نکنيد که نام شما در کنار نام ساير جهانخواران، طنين نفرت را يادآور شود، اگر دانشجويان تصميم بگيرند مقابل سفارت شما تجمع کنند، بايد براي مدت ها شاهد داربست هاي فلزي و حضور ماموران انتظامي براي تامين امنيت سفارت تان باشيم، سفارتي که همچون سفارت آمريکا و انگليس يادآور تلخي دخالت و گستاخي شما در اين مملکت بود.
بدانيد با دنباله روي از آمريکا، در بهترين حالت به جيره خواري چون انگليس تبديل مي شويد و در عوض کسب آبرو، اندک آبروي خود را نيز در جامعه جهاني از دست مي دهيد. چگونه است شما که تا ديروز چند کشور غربي را فقط به عنوان بخشي از دنيا مي شناختيد، امروز آنان را جامعه جهاني قلمداد مي کنيد؟
به نظر مي رسد شخصيت ضعيف و دنباله روانه آقاي مدودف، عزت روسيه را در دنباله روي از غرب مي بيند، همان قدر که خلف ايشان، آقاي يلتسين با غلتيدن در دامن غرب توانست عزتي کسب کند، ايشان نيز مي تواند، کار به جايي رسيد که افتخار رييس جمهور سابق به مخالفت با روش و منش يلتسين بود و مردم روسيه نيز از آن استقبال کردند.
آيا شما به تعهدات خود پايبند بوده ايد که مدام ايران را به پايبندي به تعهدات و شفافيت در مواضع هسته اي فرا مي خوانيد؟ ايران مواضع خود را بارها و بارها از عالي ترين تريبون رسمي خود اعلام کرده و آن استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي است.
چه شده که امروز رابطه با ايران گزينه اي براي حل مسائل شما با غرب شده است؟ مواضع ضد و نقيض شما و به اصطلاح ديپلماسي صبح و عصر شما آبرويي براي روسيه در دنيا باقي نگذارده و اگر به دنبال عزت کشور خود هستيد نيز، با اين مشي و مرام تامين نمي گردد.
با تمام ظلم ها و ستم هايي که بر اين ملت روا داشتيد، اما همسايه شما دست از خيرخواهي بر نداشت و بارز ترين نماد آن نامه امام خميني (ره) به آقاي گورباچف بود، اگر به آن نصايح عمل مي شد، امروز روسيه نه يک کشور دنباله رو و دست چندم غربي، که کشوري عزتمند مي بود.
تاريخ پر عزت و افتخار ايران نشان داده است که خدعه و نيرنگ با ملت ايران جز به ضرر بدخواهان نخواهد بود. دانشجويان بيدار و آگاه اين مرز و بوم، در کنار ملت، نظاره گر رفتار شما خواهند بود و نخواهند گذاشت لکه سياه ديگري در تاريخ اين روابط به ثبت شود.
روابط اقتصادي شما با ايران به نفع شماست، سطح تکنولوژي پايين و هزينه تمام شده بالا جايي براي رقابت شما در بازار جهاني نمي گذارد، چنان بر طبل تحريم مي کوبيد که گويي تمام دنيا مشتاق دستاوردهاي شماست. بسياري از کمپاني هاي ورشکسته شما با خريدهاي ايران رونق گرفته، و بيکاران را به سر کار بازگردانده است، اين رفتار شما نشانه قدرناشناسي است.
در پايان دولت روسيه را به تجديدنظر در مواضع متناقض خود فرامي خوانيم، و با تاکيد بر شعار نه شرقي و نه غربي اعلام مي کنيم بناي جمهوري اسلامي بر استقلال است، با دنيا تعامل مي کنيم اما اگر بناي وابستگي و باج دهي باشد از آن بيزار و گريزانيم و آن را نفي مي کنيم./انتهاي پيام/