تمام فاكتور 9 مورد نياز كشور از پلاسماي ايراني تامين مي شود
کد خبر:۷۵۹۷۴
مدير عامل سازمان انتقال خون:

تمام فاكتور 9 مورد نياز كشور از پلاسماي ايراني تامين مي شود

مدير عامل سازمان انتقال خون گفت: در سال جاري تمام نياز كشور به IVIG و فاكتور 9 از پلاسماي ايراني تامين مي شود.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر حسن ابوالقاسمي، امروز در مراسم گراميداشت روز جهاني اهداء كنندگان خون در سازمان انتقال خون، يكي از ويژگي‌هاي مهم ايران را اهدا خون 100 درصد داوطلبانه دانست و اظهار داشت: اهدا خون در هيچ كشوري در خاورميانه به صورت 100 درصد داوطلبانه نيست.

وي با اشاره به اينكه اهدا خون در تمامي كشورها از 50 تا 10 درصد به صورت داوطلبانه صورت مي گيرد، افزود: در كل آسيا 6 كشور وجود دارد كه اهداء خون به صورت 100 درصد داوطلبانه صورت مي گيرد.

مدير عامل سازمان انتقال خون ميزان انتقال خون در ايران را از هر 1000 نفر 25 نفر عنوان و تاكيد كرد: پس از ايران كشور تركيه و كويت با 20 نفر در هزار نفر قرار گرفته كه البته در كشور كويت اهداء خون به صورت داوطلبانه صورت نمي گيرد.

ابوالقاسمي با اشاره به روند افزايش اهداء خون در ايران اذعان داشت: بالاترين ميزان اهداء خون در ايران در دوران جنگ بود.

وي تصريح كرد: با توجه به نقصي كه در زمينه اهداء خون در برخي از شهرها مانند سيستان و بلوچستان، هرمزگان و اروميه در كشور در خصوص نياز به خون جايگزين وجود داشت، در سال 86 اعلام شد كه ديگر نيازي به خون جايگزين در كشور نيست.

مدير عامل سازمان انتقال خون اضافه كرد: در اوايل انقلاب از هر 1000 نفر حدود سه نفر خون اهداء مي كردند كه در حال حاضر اين رقم به 25 نفر رسيده است.

ابوالقاسمي يكي از معيارهاي مهم در مسئله انتقال خون را سلامت خون دانست و اظهار داشت: سالم بودن خون با سلامت اهدا كنندگان در نظر گرفته مي شود و در اين زمينه آن قدر سخت گيري صورت مي گيرد كه گاهي باعث ناراحتي اهدا كنندگان مي شود.

وي با اشاره به اينكه در سال گذشته 43 درصد افراد حداقل دو بار خون اهدا كرده‌اند، گفت: يك اقدام و كار مطالعاتي دقيق در زمينه شرايط، نيازها و امكانات اهداي خون در شهرهاي مختلف توسط سازمان انتقال خون صورت گرفته است.

مدير عامل سازمان انتقال خون ادامه داد: براساس اين بررسي نياز شهرهاي مختلف به اهدا خون متفاوت است به عنوان مثال در شهرهاي شمال تا جنوب كشور ميزان بيماران تالاسمي بيشتر است.

ابوالقاسمي با بيان اينكه به دليل اينكه ممكن است روزي هيچ كس براي اهداي خون اقدام نكند، گفت: هميشه بايد يك ميزان ذخيره خوني در كشور موجود باشد.

وي با تاكيد بر اينكه بايد با استفاده از سيستم‌ها و نرم افزارهاي پيشرفته از هدر رفتن خون جلوگيري كرد، گفت: در حال حاضر سيستم اطلاعاتي ايران از نظر دسترسي به اطلاعات اهدا كنندگان بهترين سيستم است.

مدير عامل سازمان انتقال خون با بيان اينكه با افزايش ميزان ذخيره خون امكان هدر رفتن ميزان خون نيز افزايش پيدا مي كند، گفت: ايده آل سازمان انتقال خون براي ذخيره خون بين 7 تا 9 روز است و اگر ميزان ذخيره خوني در يك شهر بيش از 9 روز است بايد اين ذخيره به شهرهاي ديگر كه نياز بيشتري دارند منتقل شود.

ابوالقاسمي با اشاره به فرهنگ سازي بسيار خوب صورت گرفته در طول 40 سال گذشته در زمينه اهداي خون اظهار داشت: فرهنگ واقعي اهداي خون مربوط به دوران دفاع مقدس مي شود.

وي اضافه كرد: در ماه‌هايي مانند محرم و رمضان گاهي ذخيره خون به حدي بالا مي رود كه بابت نگهداري آنها نگراني پيش مي آيد.

مدير عامل سازمان انتقال خون با اشاره به ارسال پلاسماي كشور به اروپا گفت: با توجه به اينكه سابقه ورود HIV از فرانسه به كشور ما وجود دارد، نبايد فاكتورهاي وابسته به خون را از خون‌هاي خارجي تامين كنيم و امروزه به سطحي رسيده‌ايم كه داروهاي مشتق از پلاسما توسط پلاسماي ايراني توليد مي شود.

ابوالقاسمي با اشاره به كمك بيش از 100 ميلياردي دولت براي توسعه تجهيزات سازمان انتقال خون اذعان داشت: كمك‌هاي دولت در طول چهار سال گذشته باعث ارتقا و توسعه بسياري از تجهيزات اين سازمان شده است.

وي افزود: با توجه به اقدامات گسترده‌اي كه در اين سازمان صورت گرفته امروز به سطحي رسيديم كه علاوه بر كمك به كشورهاي ديگر بايد به سراغ تكنولوژي‌هاي جديد برويم.

مدير عامل سازمان انتقال خون با اشاره به افتتاح بانك ملي خون بند ناف و مركز پذيره نويسي سلول‌هاي بنيادي در سازمان انتقال خون تاكيد كرد: امروزه بسياري از بيماران وجود دارند كه به سلول‌هاي بنيادي نياز دارد.

ابوالقاسمي با بيان اينكه در حال حاضر 300 هزار واحد خون بند ناف ذخيره در دنيا وجود دارد، ابراز اميدواري كرد كه در سال هاي آينده با تلاش محققان و مسئولان اين سازمان اين رقم را در كشور به 10 هزار واحد برسانيم.

وي تاكيد كرد: مركز پذيره نويسي سلول‌هاي بنيادي و بانك خون بند ناف نه تنها در منطقه بي نظير است بلكه در آسيا نيز مي تواند به عنوان يكي از مراكز بي نظير باشد.

مدير عامل سازمان انتقال خون با تاكيد بر اينكه بانك خون بندناف خصوصي نيست، گفت: كساني كه خون خود را در اين بانك ذخيره مي كنند در صورتي كه در سال‌هاي آينده به آن نياز پيدا كنند براي خودشان مورد استفاده قرار مي گيرد و در غير اين صورت براي ساير بيماران استفاده خواهد شد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار