کد خبر:۷۷۴۹۹
مشكلات جنسي جوانان/قسمت چهارم

احكام جنسي

راه نجات از گناه، گناه ديگر نيست. بايد به فكر ازدواج باشد و يا از طريق روزه و ورزش و مانند آن خود را از گناه بازدارد و به گناه ديگرى پناه نبرد.

آيت الله مكارم شيرازي در مورد احكام جنسي جوانان به سوالات زير پاسخ مي دهد.

1- استمناء

استمناء چطور عملي است و چه حكمي دارد؟

استمناء حرام و از گناهان كبيره است و عوارض و عواقب بدي در دنيا و مجازات سنگيني در جهان آخرت دارد. شرح بيشتر را در كتاب مشكلات جنسي جوانان نوشته ايم.

2- دليل حرمت استمنا

ميخواستم بدانم بر چه اساسي استمنا ممنوع است؟آيا به نظر شما نمي تواند راهي مناسب براي تخليه فشارهاي جنسي آن دسته از جواناني باشد كه فعلا امكان ازدواج را ندارند .

دليل حرمت استمنا روايات متعدد و ضررهاي فراوان جسمي و روحي ناشي از آن است كه مشروح آن را در كتاب مشكلات جنسي جوانان نوشته ايم.

3- حرمت استمناء از نظر عقل و شرع

متاسفانه دچار عادت استمنا ميباشم واحساس گناه نيز مي كنم، چون گناه دارد ولي نمي توانم بر آن فائق شوم واز طرفي روان پزشك ميگويد اين حكم ديگر قديمي شده اين براي آن زماني بود كه مردها زود ازدواج مي كردند و مشكل زن گرفتن نبود پس الان كه امكان زن گرفتن وآميزش نيست مناسب نيز هست واصلا بد نيست وضرري ندارد چون اين عمل دقيقا مثل آميزش جنسي است حتي اگر فرد در آميزش طبيعي داراي مشكل شد اين عمل را مفيد وبا عث رشد مي داند كه از لحاظ علمي نيز ثابت شده است به نظر شما حكم شرعي در اين مورد چيست؟

استمناء طبق آيات قرآن و روايات معصومين و حكم عقل حرام و از گناهان كبيره است و عوارض نامطلوبي در دنيا و در جهان آخرت دارد. شرح اين مطلب و راه هاي مبارزه با آن را در كتاب مشكلات جنسي جوانان نوشته ايم.

4- جلوگيري از خروج مني هنگام استمناء

مي دانم كه استمنا گناهي كبيره است ولي آيا پس از استمنا و جلوگيري از خروج مني آيا غسل واجب است يا خير؟

در صورتي كه مني خارج نشود غسل واجب نيست.

5- استمتاع ذهني از همسر

آيا اگر شخصي در ذهن خود از همسرش ياد كند و استمتاع نمايد البته آن هم در ذهن خود و از او مني خارج شود آيا اين كار درحكم استمناء است يا خير و حرام است يا نه ؟

اين كار استمناء محسوب مي شود و حرام است.

6- استمنا از نظر قرآن و حديث

آيا استمنا كردن گناه دارد؟

لطفا جواب خود را با ذكر آيه يا حديث بفرماييد

استمناء حرام است. آيهء شريفهء (والذين لفروجهم حافظون الاّ علي ازواجهم او ما ملكت ايمانهم) و همچنين روايتي كه در باب حدود وارد شده كه حضرت علي عليه السلام جواني را كه مرتكب اين كار شده بود تعزير نمود.

7- افکاري که سبب تحريک جنسي مي شود

اينجانب روانپزشک هستم و در شيراز طبابت مي کنم خانمي به من مراجعه کرده و مي گويد گاهي اوقات افکار مزاحمي دارد که سبب تحريک جنسي او مي گردد (فقط تحريک) گويا با دفتر حضرتعالي تماس تلفني برقرار کرده و به او گفته اند که با تحريک شدن غسل بر ايشان واجب مي گردد آيا صحيح است؟

چنانچه همزمان با رسيدن به اوج لذت جنسي رطوبتي از وي خارج شود حكم مني را دارد و غسل واجب مي شود و اگر خدا نكرده با خود كاري كند كه چنين حالتي ايجاد شود استمناء است و حرام است. ولي اينگونه افراد ممكن است گرفتار وسوسه باشند، افراد وسواسي، نه علم آنها معتبر است و نه شك آنها، يعني نبايد اعتنا به علم و شك خود كنند.

8- خارج کردن مني هنگام ضرورت

خارج كردن منى به وسيله استمنا در صورتى كه باقى ماندن آن در بدن ضرر داشته باشد چه حكمى دارد؟

در صورتى كه واقعا ضرورتى باشد حرام نيست.

9- استمناء با تخيل

آيا استمنا با تخيّل امكان پذير است و در صورتى كه آبى از انسان خارج شود چه حكمى دارد؟

استمنا با تخيّل كاملا امكان پذير است ولى اگر آب مشكوكى خارج شود كه علامات منى را ندارد يا فقط بعضى از علايم را دارد منى محسوب نمى شود.

10- استمناء براي فرار از زنا

اگر انسان مجبور شود براى نجات از زنا استمنا كند، آيا اين عمل جايز است؟

راه نجات از گناه، گناه ديگر نيست. بايد به فكر ازدواج باشد و يا از طريق روزه و ورزش و مانند آن خود را از گناه بازدارد و به گناه ديگرى پناه نبرد.

11- استمناء با اجازه همسر

كسى كه زن دارد،با اجازه زنش استمنا مى كند آيااين استمنا حرام است؟

اگر استمنا از طريق ملاعبه با همسر بوده باشد اشكالى ندارد، امّا اگر با خودش استمنا كند حرام است خواه به رضايت زن باشد وخواه نباشد.


12- مضرات خود ارضايي (استمناء)

گفته مى شود: «استمنا به خودى خود ضررى ندارد، بلكه بر اثر تلقين افراد باعث ضررهايى مى شود.» آيا اين، سخن صحيحى است؟

با توجّه به اين كه استمنا يك نوع ارضاى غير طبيعى است، زيانبار بودن آن امر واضحى مى باشد. به علاوه، افراد متعدّدى به ما مراجعه كرده و گفته اند: «هرگز فكر نمى كرديم استمنا ضررى داشته باشد، ولى ناگهان خود را با آثار شوم آن روبه رو ديدم.» و اين بهترين دليل است بر اين كه ترس عامل اصلى اين زيانها نيست; البتّه ترس آنها را تشديد مى كند. اين نكته نيز حائز اهميّت است كه زيانهاى استمنا، مخصوصاً در جوانان، پس از ترك آن تدريجاً از بين مى رود. مهمّ آن است كه زود بيدار شوند و آن را ترك كنند.

13- استمناء براي آزمايش اسپرم

آيا آزمايش اسپرم، كه با استمنا حاصل مى شود و براى ازدواج در بعضى از موارد لازم مى باشد، جايز است؟

گرفتن اسپرم براى آزمايش از طريق استمنا، تنها در صورت ضرورت جايز است.

14- عمل استمنا بدون خروج مني

اين جانب در گذشته به عمل شنيع استمنا مبتلا بودم ولي اين عمل را به گونه اي انجام مي دادم که با فشار اجازه نمي دادم که مني از من خارج شود و بنا به متن رساله ي شما که درج شده بود که در صورتي که مني از انسان خارج نشود لازم نيست که حتما غسل را انجام دهيم به اين جهت براي انجام نماز و ساير مسايل شرعي پس از انجام اين عمل شنيع غسل را انجام نمي دادم حال مي خواستم تکليف نماز ها و روزه هاي انجام شده در قبل را بدانم.

در صورتيکه به هر علتي مني خارج نمي شده غسل واجب نبوده و اعمالتان صحيح است.

15- استمناء با فکر کردن به همسر

حکم استمنا با فکر کردن به همسر شرعي چيست؟

حرام است.

منبع: استفتاءات استمنا.

/انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار