به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر سالار آملي روز گذشته در همايش سراسري كانون هاي هماهنگي دانش و صنعت كه در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: تا كنون 39 كانون دانش و صنعت در نقاط مختلف كشور راه اندازي شده است كه مي تواند هم منشا خير باشد و هم چالش هايي را ايجاد کند.
وي بيان داشت: كانون هاي هماهنگي دانش و صنعت بر اساس نگرش خاصي تشكيل شده اند.
معاون فناوري معاونت علمي رياست جمهوري تصريح كرد: برگزاري چنين همايش هايي ما را در جهت مقابله با چالش ها و بهره گيري از فرصت ها راه نمايي مي كند.
آملي افزود: پس از جنگ جهاني دوم نگاه توسعه علم و فناوري يك نگرش خطي در توسعه علم و فناوري دانشگاه توليد كرد كه متاسفانه هنوز در برخي از كشورها از جمله كشور ما اين نگرش وجود دارد.
وي ادامه داد: بر اساس اين نگرش دانشگاه توليد كننده علم است و به دنبال آن مراكزي آن را تبديل به تك نمونه و سپس انبوه صنعت و بازاريابي مي كنند.
معاون فناوري معاونت علمي رياست جمهوري گفت: در اين نگرش سيستم ها جدا از هم و هر كدام به دنبال وظايف خود هستند كه در اين صورت دانش فني عرضه مي شود.
آملي نداشتن بازخورد را اولين مشكل اين نگاه به توسعه علم و فناوري خواند و گفت: در اين نگاه اگر حلقه اي ايراد داشت، شناخته نمي شد.
وي گفت: يكي ديگر از مشكلات اين نگاه جدا بودن نهادها از هم بود كه هر كدام خود را صاحب حق دانسته و محتاج حمايت دولت بودند.
معاون فناوري معاونت علمي رياست جمهوري يادآور شد: نگاه ديگري كه ما به دنبال آن هستيم، نظام ملي نوآوري است كه نقش مهم آن ايجاد تعامل بين بازيگراني است كه خواهان رسيدن به نتيجه مطلوب هستند.
آملي گفت: در اين سيستم علاوه بر توجه به عرضه، به تقاضا نيز توجه مي شود كه نقاط مهم فعاليت هاي رقابت پذير را مشخص مي كند.
وي خاطرنشان كرد: در اين حوزه انتظاري كه از كانون هاي دانش و صنعت وجود دارد، حركت در چارچوب سيستمي در راستاي نظام علم و فناوري است.
معاون فناوري معاونت علمي رياست جمهوري در پايان بيان داشت: با توجه به اينكه كانون هاي هماهنگي دانش و صنعت در ايجاد اشتغال نقش مهمي دارند، نيازمند همگرايي بالايي هستند./انتهاي پيام/