کد خبر:۸۰۰۴۹
مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت:

ذخيره داروهاي هموفيلي و تالاسمي در كشور بسيار خوب است

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ذخيره دارويي براي داروهاي هموفيلي فاكتورهاي خوني و داروهاي تالاسمي بسيار خوب بوده و از منابع مختلفي براي تامين اين داروها استفاده مي شود.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر محمدرضا شانه ساز صبح امروز در حاشيه كارگاه آموزشي كنترل كيفيت دارو در محل دبيرخانه اكو اظهار داشت: اين كنفرانس با حضور بسياري از كارشناسان ارشد دارويي منطقه اكو برگزار شده كه در آن هم از بعد آموزش و هم از لحاظ تبادل اطلاعات بحث و گفت و گو مي شود و مي تواند شروع بسيار خوبي براي گسترش ارتباطات دارويي از نظر علمي و تامين نيازهاي منطقه باشد.

وي با اشاره به اينكه منطقه اكو منطقه اي است كه حوادث سياسي و مشكلات بسياري را پشت سر گذاشته است، افزود: برخي از كشورها همچون ايران و تركيه در ميان ساير كشورها حرف هاي بيشتري در زمينه دارويي براي گفتن دارند و محوريت بسياري از مباحث آموزشي و تكنيكي به عهده اين كشورها و پاكستان قرار داده شده است.

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت ادامه داد: در زمينه قاچاق دارو تمامي كشورهاي دنيا حتي كشورهاي پيشرفته آمريكا و اروپا نگراني هايي دارند و در زمينه جلوگيري از قاچاق دارو افتخارات بسياري در ايران صورت گرفته است.

شانه ساز با اشاره به اينكه مبارزات فيزيكي با گسترش داروهاي قاچاق و تقلبي از سال 87 با همكاري نيروي انتظامي و قوه قضائيه و ديگر ارگان هاي اطلاعاتي آغاز شد، تصريح كرد: با توجه به اينكه ميزان داروهاي قاچاق و تقلبي در بسياري از كشورهاي همسايه بسيار بالاست اما اين مسئله تا حدودي در ايران كنترل شده است.

وي اجرايي شدن طرح نصب برچسب اصالت دارو را اقدام بسيار مهم وزارت بهداشت در زمينه جلوگيري از گسترش داروهاي تقلبي و قاچاق دانست و اذعان داشت: اين برچسب بايد بر روي تمام داروهاي توليد داخل و داروهاي وارداتي نصب شود.

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت اظهار داشت: در طرح نصب برچسب اصالت دارو كه از ابتداي امسال آغاز شده است بيش از 60 قلم داروي وارداتي گران قيمت كه احتمال قاچاق و تقلب در آنها بيشتر است گنجانده شده است.

شانه ساز افزود: برنامه وزارت بهداشت اين است كه مكمل هاي دارويي و غذايي كه ميزان بروز تقلب در آنها نيز بسيار است تا پايان سال جاري در قالب اين طرح گنجانده شود.

وي اذعان داشت: طرح نصب برچسب اصالت دارو شامل سه فاز است كه با اجرايي شدن آنها اطلاعات بسيار جامع و كاملي در اختيار مصرف كنندگان قرار مي گيرد.

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت در خصوص ميزان خريد و فروش داروهاي تقلبي در كشورها گفت: در كشورهاي شمال آمريكا ميزان خريد و فروش داروهاي قاچاق و تقلبي يك تا سه درصد، در كشورهاي اروپايي سه تا پنج درصد و در كشورهاي در حال توسعه 10 تا 15 درصد برآورد شده است كه در برخي از كشورها اين ميزان به بيش از 50 درصد مي رسد.

شانه ساز با بيان اينكه از سال 87 تا كنون كنترل بسيار خوبي در زمينه جلوگيري از تقلب قاچاق دارو در ايران صورت گرفته است، ادامه داد: بر اساس برآورد 10 تا 15 درصد داروهاي تقلبي در كشورهاي در حال توسعه حدود 200 ميليارد تومان در سال خريد و فروش داروهاي تقلبي در ايران برآورد مي شود كه به دليل كنترل هاي بسيار اين رقم قطعاً بسيار كمتر خواهد بود.

وي افزود: بر اساس آمارهاي سازمان بهداشت جهاني با توجه به منطقه اي كه ايران در آن قرار گرفته حتي اگر حدود 200 ميليارد تومان داروي تقلبي در كشور وجود داشته باشد باز هم اين رقم خارج از نرم عادي نيست كه البته با اجراي طرح برچسب اصالت دارو ميزان بروز تقلب و قاچاق در داروها كاهش بيشتري خواهد يافت.

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت اذعان داشت: در طرح برچسب اصالت دارو شماره اي روي تمامي داروها نصب مي شود كه مردم با اعلام اين شماره از طريق تلفن، اينترنت و پيامك مي توانند از قاچاقي يا تقلبي بودن آن مطلع شوند.

شانه ساز تاكيد كرد: در اين طرح مردم همه كاره بوده و با اجرا شدن به بازرسان وزارت بهداشت در زمينه شناسايي داروهاي قاچاق و تقلبي تبديل مي شوند.

وي در خصوص ميزان مصرف دارو در كشور گفت: در كشور ما آمار بالايي در زمينه مصرف دارو در مقايسه با ساير كشورها وجود ندارد و مسئله نگران كننده ميزان مصرف نيست بلكه بد مصرف كردن داروست.

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر بسياري از اقلام دارويي همچون انواع آنتي بيوتيك ها و مسكن ها در كشور ما خيلي بيشتر از ميزان استاندارد است.

شانه ساز تاكيد كرد: بسياري از داروها مانند داروهاي بيماران ديابتي، قند و فشار خون به صورت متناسب با استاندارد مصرف نمي شود كه اين امر به دليل عدم شناخت درست از بيماري يا بي توجهي نسبت به درمان است.

وي اضافه كرد: بسياري از آنتي بيوتيك ها، مسكن ها و كورتن ها امروزه با سماجت از داروخانه ها گرفته مي شود و يا با اصرار از پزشك درخواست تجويز آن در نسخه مي شود.

مدير كل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت عدم مصرف درست دارو در كشور را مربوط به فرهنگ درمان و پزشكي در كشور دانست و گفت: علاوه بر فرهنگ سازي در اين زمينه بايد بر زمينه تجويز و نسخه نويسي و همچنين تحويل دارو به بيماران نظارت كافي صورت گيرد كه برنامه هايي در اين زمينه در وزارت بهداشت وجود دارد.

شانه ساز تاكيد كرد: در حال حاضر ذخيره دارويي براي داروهاي هموفيلي، فاكتورهاي خوني و داروهاي تالاسمي در ايران بسيار خوب است؛ چرا كه ما بر خلاف چند سال گذشته از منابع مختلف براي تامين اين داروها استفاده مي كنيم و در صورتي كه به دليل مختلف تامين دارو از سوي يك توليد كننده با اختلال مواجه شود از منابع مختلفي براي تامين آن وجود خواهد داشت.

وي گفت: از نظر هزينه نيز معمولاً داروهايي كه بيماران هموفيلي مصرف مي كنند در كشور ما تقريباً رايگان است و پولي بابت آن پرداخت نمي شود./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار