به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، توافق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی و بنی گانتس، رئیس حزب آبی- سفید، پس از انتخابات 2 مارس 2020 ، تعجب همگان را در رژیم صهیونیستی برانگیخت. این دو که جناح مقابل هم بودند و به طریقی خصمانه در 3 انتخابات اخیر با هم مقابله کرده بودند در گردشی تأمل برانگیز برای ایجاد ائتلافی به منظور تشکیل کابینه به توافق رسیدند. توافقی که بندهای آن غیر رسمی چند هفته بعد منتشر شد و هنوز هم کسی نمی داند در جلسه نتانیاهو و گانتس چه گذشت که منجر به تشکیل این ائتلاف شد.
توافقات گانتس و نتانیاهو
آنچه از توافق گانتس و نتانیاهو در رسانه های رژیم صهیونیستی منتشر شد در دو مقطع و با دو موضوع تقسیم پست های کابینه و توافق بر سر اقدامات داخلی رژیم صهیونیستی بود.
توافق بر سر پست های دولت
براساس توافق انجام شده دو طرف پذیرفتند نخست وزیری به صورت دوره ای بین دو نفر تقسیم شود. یک دوره 18 ماهه با یک ماه فرصت انتقال برای نتانیاهو و به همین میزان فرصت برای گانتس در دوره دوم. بخش بعدی این توافق در خصوص پست های دولت بود. در دوره نخست که ریاست دولت در اختیار نتانیاهو قرار دارد، گانتس به عنوان معاون نخست وزیر گماشته می شود و همان اختیارات نخست وزیر را خواهد داشت.
تعداد وزارتخانه های این دولت بالاترین رکورد از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی را دارد و از 34 وزارتخانه تشکیل خواهد شد. نیمی از این تعداد به هرکدام از دو طرف خواهد رسید. در دوره ای که نتانیاهو نخست وزیر است پست وزارت جنگ و وزارت خارجه در اختیار گانتس خواهد بود و در دوره نخست وزیری گانتس، این پست ها جابه جا خواهد شد.
این توافق شامل ریاست کنست نیز شد. بدین طریق که گانتس از زمان توافق به ریاست کنست رسید و تا زمان تشکیل کابینه در این پست حضور خواهد داشت. همزمان با تشکیل کابینه، گانتس پس از تکیه بر پست معاون نخست وزیر، از پست ریاست کنست استعفا خواهد داد و این پست به لیکود واگذار خواهد شد.
توافق بر سر اقدامات کابینه
در خصوص اقدامت کابینه دو توافق بین دو طرف به عمل آمد. اول در خصوص الحاق کرانه باختری دو طرف توافق کردند این الحاق با طرحی که فریدمن، سفیر آمریکا در رژیم صهیونیستی تهیه می کند طی کمتر از 2 ماه از تشکیل دولت، اجرا شود. مسئله ای که گانتس روش اجرای آن را قبول نداشت اما رویکرد نتانیاهو را در این زمینه پذیرفت.
توافق دوم در خصوص اعضای دادگاه عالی رژیم صهیونیستی بود. در این شورا 12 عضو حضور دارند که نتانیاهو خواستار تغییر رئیس این شورا بود. زیرا معتقد بود مسئله پرونده های فساد او توسط رئیس این شورا و شخص مندلبلیت در حال پی گیری بودند. او با این کار عملاً خود را از دادگاهی شدن در دوره نخست وزیر دور کرد.
هفته گذشته زمانی که مقرر شد کابینه رژیم صهیونیستی تا روز چهارشنبه تشکیل شود، بنی گانتس اعلام کرد پیش از تشکیل کابینه براساس توافقی که با نتانیاهو کرده، از سمت ریاست کنست استعفا خواهد داد. او سه شنبه، استعفای خود از سمت ریاست کنست را ارائه کرد. اما پنج شنبه شب هنگامی نتانیاهو خواستار تعویق جلسه ادای سوگند کابینه تا روز یکشنبه شد، بنی گانتس ضمن موافقت با این درخواست نتانیاهو و انتشار بیانیه ای مشترک با او، اعلام کرد، به دلیل تعویق جلسه ادای سوگند، استعفایش را پس می گیرد و تا آن زمان صبر خواهد کرد، هر چند بار دیگر امروز جمعه در یک موضع متناقض بار دیگر استعفای خود از ریاست کنست را اعلام کرد.
کابینه ای براساس تضمین نه اعتماد
پس گرفتن استعفای ریاست کنست، از سوی گانتس-هر چند بار دیگر امروز جمعه استعفای خود را اعلام کرد- نشان داد ، در میان سیاسیون رژیم صهیونیستی هیچ نوع اعتمادی وجود ندارد و اینکه گانتس توافق با نتانیاهو را پذیرفته، همه براساس تضمین هایی است که دو طرف از یکدیگر گرفته اند. گانتس، ریاست کنست را به عنوان تضمینی برای تشکیل کابینه و حضور وی و هم حزبی هایش در این کابینه براساس توافقات انجام شده با نتانیاهو دریافت کرده است. در مقابل نتانیاهو نیز ائتلاف با آبی- سفید را در ازای حضور در پست نخست وزیری در دوره اول این دولت پذیرفته است. سایت المانیتور در این زمینه نوشت کاملاً مشخص است که در رژیم صهیونیستی توافقات براساس تضمین ها شکل می گیرد نه اعتماد ها.
ریسک بزرگ گانتس در توافق با نتانیاهو
بنی گانتس در حالی با نتانیاهو توافق کرد که بالاترین ریسک ممکن در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی را انجام داده است. او از یک سو همراهانش در ائتلاف آبی- سفید را کنار گذاشت و با نتانیاهو توافق کرد. همراهانی که تمام نقطه اشتراکشان، مقابله با نتانیاهو تا کنار رفتن او بود. او با این کار دست به یک انتحار سیاسی زد چرا که دیگر در عرصه سیاسی هیچ کس به او اعتماد نخواهد کرد حال اگر در تشکیل کابینه نتواند موفق باشد باید گفت عمرسیاسی اش به پایان رسیده است.
از سوی دیگر گانتس به کسانی که به او رأی داده بودند هم خیانت کرد. حالا او نمی تواند اگر انتخابات جدیدی برگزار شود، از کسانی که در این انتخابات به او رأی داده بودند بخواهد دوباره به او رأی بدهند. لذا از رأی بالایی هم برخوردار نخواهد بود. لذا طبیعی است که به شدت به تضمین هایی که گرفته پایبند باشد تا پست هایی را که وعده شان را گرفته به دست آورد. شاید بتواند در آینده با عملکردی مثبت اعتماد رأی دهندگان به خودش را جلب کند.
نخست وزیر دوره ای و خطر نیرنگ نتانیاهو
بسیاری از تحلیل گران معتقدند گانتس در اینکه پذیرفت در یک کابینه ای که نخست وزیرش در 2 دوره 18 ماهه تغییر می کند، نتانیاهو در دوره اول نخست وزیر باشد، کاملاً اشتباه کرده است چرا که نتانیاهو به گونه ای عمل خواهد کرد که کابینه با پایان دوره نخست وزیری خودش از هم بپاشد و نخست وزیری به گانتس نرسد. روزنامه «اسرائیل هایوم» در مقاله ای پس توافق نتانیاهو با گانتس، نوشت: نتانیاهو با این توافق عزل از نخست وزیری خودش را امضا کرد. یک روی این سخن روزنامه حامی نتانیاهو این است که نتانیاهو با قبول نخست وزیری دوره ای خودش را عزل کرده است لذا بعید است نتانیاهو که طی سال های گذشته با تمام مشکلات و اتهاماتی که داشته حاضر نشده از قدرت کناره گیری کند هرگز به این عزل خودخواسته تن دهد. و این، همان گفته ای که تحلیل گران بر آن صحه گذاشته اند.
به نظر می رسد کسانی که کابینه جدید رژیم صهیونیستی را می خواهند تشکیل دهند بدون اعتماد به هم در حال طراحی برای فریب رقیب خود هستند و باید دید چه زمانی یکی از آنها خواهد توانست دیگری را فریب داده، از میدان به در کند. آنچه در پایان رقم می خورد جز این نیست که مجموعه ای از شارلاتان های فاسد در حال جنگ بر سر قدرت هستند و تلاش می کنند با گرفتن تضمین طرف مقابل را به تن دادن به منافع خود مجبور کنند. نتیجه چنین رویکردی چیزی جز جنگ های داخلی دائمی بر سر قدرت نیست. مسئله ای که نمود آن امروز در مقامات فاسد رژیم صهیونیستی کاملاً آشکار است.