طرح آل سعود براي ترور سيد حسن ‌نصرالله
کد خبر:۸۵۰۱۵

طرح آل سعود براي ترور سيد حسن ‌نصرالله

يكي از گروه‌هاي سياسي در لبنان اخبار جديدي را از طرح‌هاي عربستان در لبنان افشا كرد كه به‌خوبي نشان مي‌دهد سعودي‌ها پشت‌پرده بسياري از ترورهاي سياسي در اين كشور كوچك خاورميانه قرار دارند.

به گزارش گروه پاتوق شيشه اي «شبکه خبر دانشجو»، وطن امروز در مطلبي آورده است:

يكي از گروه‌هاي سياسي در لبنان اخبار جديدي را از طرح‌هاي عربستان در لبنان افشا كرد كه به‌خوبي نشان مي‌دهد سعودي‌ها پشت‌پرده بسياري از ترورهاي سياسي در اين كشور كوچك خاورميانه قرار دارند.پايگاه خبري رسمي جريان آزاد ملي به رهبري ميشل عون (رهبر مسيحيان ماروني در لبنان) در خبر خود تصريح كرد كه يك شاهزاده سعودي در سال 2004با درخواست همراهي از نخست‌وزير اسبق لبنان، اعلام كرد كه وي خواستار ترور نصرالله با كمك آمريكا و شبه‌نظاميان آموزش ديده توسط عربستان است ولي رفيق حريري، نخست‌وزير اسبق لبنان، با اين طرح مخالفت كرد كه اين عدم همراهي نخست‌وزير به ترور وي منجر شد.

اين شاهزاده سعودي كه همان «بندر بن‌سلطان» روابطش با آمريكايي‌ها و شخص بوش شهره خاص و عام بود، از «رفيق‌الحريري» درخواست كمك كرد تا با كمك آمريكا و عناصري از گروهك‌هاي تروريستي وابسته به آل سعود، «سيدحسن نصرالله» دبيركل حزب‌الله لبنان را ترور كنند. بندر بن‌سلطان در آن مقطع از رفيق حريري درخواست كرد كه زمينه ورود تروريست‌هاي وابسته به سعودي‌ها به كشور را به منظور ترور سيدحسن نصرالله فراهم كند.

اين پايگاه افزود: بر خلاف تاكيدهاي بندر بن‌سلطان درباره حمايت آمريكا و نهادهاي اطلاعاتي آن از اين طرح به حريري و اعلام اينكه آمريكا هر چه نياز باشد در اختيارش خواهد گذاشت، ولي رفيق‌الحريري اساسا اين امر را رد كرد و اين مخالفت به تيرگي روابط بندر بن‌سلطان و حريري منجر شد.

 پس از اين يكي از نزديكان بندر بن‌سلطان به وي خبر داد كه حريري پس از مطلع شدن از اين توطئه در ديدارهايي كه به صورت فشرده با نصرالله برگزار كرده وي را از اين امر آگاه كرده است و اين امر سبب شد كه بندر بن‌سلطان به صورت جدي در انديشه رهايي از رفيق حريري نخست‌وزير فقيد لبنان بيفتد. يك سال پس از اين رخداد، رفيق‌الحريري در تاريخ 14فوريه سال 2005 در انفجار خودروي بمبگذاري شده خود به همراه 20 نفر از همراهان كشته شد و تاكنون عاملان اين ترور و حاميان آن بازداشت نشده‌اند.

شاهزاده «بندر بن‌سلطان بن عبدالعزيز آل‌سعود» يك سياستمدار سعودي است كه در بين سال‌هاي 1983 تا 2005 به عنوان سفير عربستان در آمريكا فعاليت مي‌كرد. وي از سال 2005 به سمت دبيركل شوراي امنيت ملي اين كشور منصوب شد.

هزينه نجومي سعودي‌ها

از طرف ديگر همين پايگاه خبري از هزينه نجومي عربستان براي مقابله با حزب‌الله خبر داد. پايگاه اطلاع‌رساني رسمي جريان آزاد ملي، اعلام كرد كه پادشاه عربستان سعودي براي جلوگيري از رو شدن دست خود در ترور نخست‌وزير اسبق لبنان، با صرف هزينه 500 ميليون دلاري قصد دارد وجهه حزب‌الله، بويژه دبير كل آن را تخريب كند. اين پايگاه درباره دلايل اقدام مذكور تاكيد كرده كه حزب‌الله شواهدي در موضوع ترور «رفيق‌الحريري» در اختيار دارد كه اگر آن را افشا كند به زيان آل‌سعود مي‌شود. ظاهرا ديداري كه پادشاه عربستان چندي پيش و پس از سفر به لبنان، با يك مسؤول لبناني انجام داد و اين ديدار پس از كنفرانس خبري بود كه نصرالله شواهد دخالت تل‌آويو در ترور حريري را رو كرد، به اين نتيجه منجر شد كه بايد حمله‌اي پيش‌دستانه به حزب‌الله لبنان شود. اين پايگاه خبري به نقل از يك مقام معارض دولت سعودي تصريح كرد كه «ملك عبدالله 500 ميليون دلار يعني همان مقدار مبلغي كه دولت آمريكا براي تخريب وجهه حزب‌الله تخصيص داده بود، اختصاص داده است تا عليه حزب‌الله تبليغات رسانه‌اي شود، ولي هدف عربستان سعودي تنها تخريب وجهه حزب‌الله نيست بلكه همانطور كه جفري فلتمن سفير سابق آمريكا در بيروت[معاون وزير خارجه فعلي آمريكا در امور خاور نزديك] فاش كرد، هدف تخريب وجهه شخص سيدحسن نصرالله است. بنا بر اين گزارش، عربستان سعودي تلاش دارد افكار عمومي لبنان را به نحوي مهيا كند كه شواهد ارائه شده از جانب سيدحسن نصرالله را نپذيرفته و آن را دروغ پندارند حتي اگر سود اين اقدام به نفع رژيم صهيونيستي باشد. مطابق اين گزارش تخريب وجهه شخص سيدحسن نصرالله بر پايه 2 شيوه است: اول اقدام مشترك رسانه‌هاي سعودي، لبناني و عربي براي سخيف شمردن شواهد و قرائن حزب‌الله درباره دخالت اسرائيل در ترور رفيق‌الحريري [نخست‌وزير اسبق لبنان] و دوم واداشتن سعد الحريري [نخست‌وزير كنوني لبنان] به ناديده گرفتن شواهد نصرالله.

اخيرا سيدحسن نصر‌الله لبنان پس از اينكه مطلع شد دادگاه جنايي بين‌المللي با هدف تخريب وجهه حزب‌الله و ايجاد اختلاف در وضع داخلي لبنان و در جهت اهداف آمريكا و رژيم صهيونيستي، قصد دارد عناصري از حزب‌الله را به ترور حريري متهم كند، شواهدي محكم از دخالت و حمايت رژيم صهيونيستي در ترور حريري را افشا كرد. برخي منابع آگاه اعلام مي‌كنند شواهدي كه حزب‌الله لبنان هنوز افشا نكرده است، نشان دهنده دخالت عربستان سعودي در اين ترور است و حزب‌الله بنا بر لزوم حفظ وحدت ملي لبنان اين شواهد را رو نمي‌كند. در تحولي ديگر سعد الحريري در مراسم افطاري كه يكشنبه شب در منطقه قريطم براي خانواده‌هاي شهر صيدا و حومه آن برگزار كرد، گفت: جنوب لبنان خط اول دفاع از حاكميت ملي در برابر دشمن

اسرائيلي است. وي افزود: سرزمين جنوب لبنان در طول چند دهه صحنه مبارزات عربي عليه دشمن بوده است و تاريخ جنوب در مناقشه اعراب و اسرائيل تاريخي باشكوه است و فداكاري اهالي آن بخشي از وجدان اين امت شده است. نخست‌وزير لبنان گفت: همه ما بزرگ شديم اما دشم ن همچنان براي نقض حاكميت ما و اشغال اراضي ما و ارتكاب جنايات و قتل عام‌ عليه ملت ما كار مي‌كند اما اراده مقاومت و پايداري قوي‌‌تر است و جنوب و همه لبنان توانستند كه مراحل تجاوز دشمن را پشت سر گذارند و وحدت ملي را قوي‌ترين سلاح براي مقابله با نقشه‌هاي اسرائيل قرار دهند. سعد‌الحريري به موضوع درگيري‌هاي منطقه العديسه بين ارتش لبنان و نيروهاي اسرائيلي پرداخت و گفت: ارتش نمونه دفاع از حاكميت ملي را نشان داد و در برابر پيامدهاي اين حمله بالاترين حد مسؤوليت را داشت.

عجز دولت و ناآرامي‌هاي خياباني در لبنان

درحالي كه اعتراض‌هاي مردمي در نقاط مختلف لبنان به قطع برق در اين كشور همچنان ادامه دارد، صبح روز شنبه مردم خشمگين ضاحيه جنوبي بيروت، جاده فرودگاه بيروت را در اعتراض به قطع برق مسدود كرده و به آتش زدن لاستيك اقدام كردند. به دنبال گسترش بحران قطع برق كه از شمال تا جنوب بيروت، پايتخت لبنان را فرا گرفته است، ساعت قطع برق در بيشتر مناطق لبنان اكنون به بيش از 18 ساعت در شبانه‌روز رسيده و دولت لبنان ناتوان از حل اين بحران است. حزب الله، دولت را مسؤول مستقيم اين بحران خوانده اما سعد حريري اين مسؤوليت را نپذيرفته و ناشي از ضعف زيرساخت‌ها مي‌داند. در ادامه اعتراض به قطعي برق، پنجشنبه شب مردم بيروت در منطقه «بشار الخوري» و «البسطه» با آتش زدن لاستيك خودروها، خيابان‌هاي اين منطقه را مسدود كردند. به دنبال اين اعتراض، نيروهاي پليس لبنان تلاش كردند تا با شليك تير هوايي جاده‌هاي مسدود شده را باز كنند كه مردم با حمله به خودروهاي پليس شيشه‌هاي اتومبيل آنان را شكستند. به دنبال اين ماجرا ارتش لبنان وارد شد و سعي در متفرق كردن جمعيت كرد كه به علت بالا بودن تعداد جمعيت حاضر در درگيري‌هاي خياباني، اين تجمعات تا ساعتي از شب ادامه داشت. همچنين مناطق صيدا در جنوب، البداوي در شمال و منطقه برج البراجنه در جنوب بيروت ديشب شاهد تظاهرات و اعتراض‌هاي مردمي به قطع برق بود./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار