امواج فرا صوت، حجم مواد مفيد ميوه ها را افزايش مي دهد
کد خبر:۸۵۲۳۵

امواج فرا صوت، حجم مواد مفيد ميوه ها را افزايش مي دهد

محققان دانشگاه اوبيهيروي ژاپن دريافتند شستن ميوه ها و سبزيجات با امواج فراصوت حجم مواد ‌آنتي اكسيدان مفيد در آنها را افزايش مي دهد.

به گزارش «شبكه خبر دانشجو»، به نقل از خبرگزاري «كيودو»، اين محققان با مطالعه بر روي ميوه ها و سبزي ها دريافتند شستشوي آنها با امواج فرا صوت و يا شوك الكتريكي دو شيوه كم هزينه براي افزايش حجم مواد ‌آنتي اكسيدان مفيد براي سلامتي در آنهاست.

بر اين اساس شست و شوي سبزيجات با اين دو روش به مدت 5 تا 30 دقيقه حجم موادي به نام فنول ها و كلروژنتيك اسيد را كه براي سلامتي مفيد هستند، به ميزان 50 درصد افزايش مي دهد.

در شيوه شست و شوي اول با امواج فراصوت تمام ميوه و سبزي مورد نظر بايد به طور كامل در آب قرار گرفته و 5 تا 10 دقيقه تحت امواج فراصوت قرار بگيرد كه با اين روش ميزان پلي فنول ها تا 1.2 برابر و ميزان ديگر آنتي اكسيدان ها تا 1.6 برابر افزايش مي يابد.

همچنين در شستن آنها با شوك الكتريكي ميوه يا سبزي بايد به مدت 10 ثانيه در محلول آب نمك قرار بگيرد و سپس بلافاصله شوك هاي الكتريكي كوچكي به مدت 10، 20 يا 30 دقيقه به آنها وارد شود.

نتايج اين تحقيق در دويست و چهلمين همايش ملي انجمن شيمي آمريكا ارائه شد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار