عباسي مهر: در برگزاري كرسي هاي آزادانديشي كم كاري كرده ايم
به گزارش خبرنگار سياسي «شبکه خبر دانشجو»، مهدي عباس مهر ديشب در ميزگرد دانشجويي بررسي مطالبات رهبري از جامعه دانشگاهي که در محل اين خبرگزاري برگزار شد در پاسخ به اين سئوال كه چرا با گذشت چند سال از ديدار دانشجويان و تشكلهاي دانشجويي با رهبر معظم انقلاب دانشجويان همواره در جايگاه يك مطالبه گر ظاهر شدند و هيچ گاه درصدد تشكيل يك كميته دانشجويي در جهت پيگيري مطالبات مورد نظر مقام معظم رهبري برنيامدهاند، گفت: ديدار هر ساله رهبر معظم انقلاب با دانشجويان براي تشكلهاي دانشجويي از جايگاه سوق الجيشي برخوردار است.
وي با بيان اينكه در جلسات گفت وگوي دانشجويان با رهبر معظم انقلاب عمدتاً مباحثي كه گفتمان انقلاب را تبيين و تدوين مي كند، مطرح مي شود، افزود: تشكلهاي دانشجويي و دانشجويان به دليل وجود دو ويژگي مهم سيال بودن و آرمان طلب بودن خود هميشه مسائل و مباحث را از جنبه انتقادي رصد مي كنند.
عباسي مهر در حاليكه انتقاد مطرح شده به تشكلهاي دانشجويي و عدم تشكيل كميته پيگيري مطالبات رهبري از دانشجويان را تا حدي قبول دانست، بيان كرد: اين بحث هميشه مطرح بوده كه چرا هر ساله دانشجويان در جايگاه يك مطالبه گر و منتقد قرار مي گيرند و با وجود اينكه به تعبير رهبر معظم انقلاب امسال سطح مطلبات بيان شده از جانب دانشجويان در حد متعارف و قابل قبولي قرار داشت همچنان در فضاي استفهامي به دنبال پيگيري مطالبات سال گذشته خود هستند.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت با بيان اينكه برخي مطالبات رهبري از دانشجويان فضاي جديدي را در سطح جامعه ايجاد كرد، گفت: به عنوان مثال تبيين گفتمان عدالت در سطح جامعه از فضاي دانشگاهها برخاست، همچنين عدالت خواهي و مطرح شدن آن به عنوان گفتمان غالبِ، مسئلهاي بود كه از جانب رهبر معظم انقلاب به عنوان يك مطالبه از دانشجويان عنوان شد و آنها نيز توانستند آن را از فضاي دانشگاه به محيط جامعه منتقل سازند.
وي عدم ورود تشكلهاي دانشجويي به حوزه استراتژيك تغيير زيرساختهاي علوم انساني را به دليل سردرگمي مسئولان و بانيان اصلي اين مسئله دانست و گفت: معتقديم جنبش دانشجويي نيز با ورود به اين مقوله اسير سردرگميهاي حاضر مي شود.
عباسي مهر ماهيت فكري حضور جوانان در تشكلهاي دانشجويي را مهمترين علت مطالبه گر بودن جنبشهاي دانشجويي دانست و گفت: به دليل اينكه تشكلهاي دانشجويي را جوانان تشكيل مي دهند و پرسشگر بودن مهمترين ويژگي دوران جواني است عمدتاً جنبشهاي دانشجويي در جايگاه يك مطالبه گر مسائل را رصد مي كنند.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت پيگيري مطالبات رهبري در برنامه ريزيها و استراتژي يك ساله تشكلهاي دانشجويي را يك ضرورت برشمرد و عنوان كرد: هر چند عملياتي شدن برنامه ريزيهاي تشكيلاتي نيازمند همراهي ساير ارگانهاست اما مطرح شدن مطالبات رهبري از جانب دانشجويان، حساسيت بيشتر مسئولان را در پي خواهد داشت.
وي افزود: به عنوان مثال زماني كه ايشان مسئله جنگ نرم و رسانهاي را مطرح مي كنند تشكيل كارگروه جنگ نرم در واحد آموزش دفتر تحكيم وحدت يا ساير تشكلها منجر به توجه مسئولان و برنامه ريزان فرهنگي كشور به اين مسئله خواهد شد.
عباسي مهر در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه از نظر شما مهمترين مطالباتي كه مقام معظم رهبري در اين ديدار از دانشجويان داشتند، چه بود، گفت: مسئله خودسازي معنوي و توجه به ارتباط تشكلهاي دانشجويي با بدنه دانشجويان از جمله مهمترين مسائلي بود كه از جانب ايشان مطرح شد.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت با بيان اينكه اسلامي بودن تشكلها بر پايه معرفت ديني و خودسازي معنوي اعضاي آن مجموعه شكل خواهد گرفت، تاكيد كرد: تشكلهاي دانشجويي در صورتي كه به سلاح ايمان مجهز باشند و در زمينه خودسازي و معرفتي تلاش كنند مي توانند در راستاي فعاليتهاي فرهنگي خود قدمهاي موثري بردارند.
وي توجه مقام معظم رهبري به ماهيت تشكلهاي دانشجويي را مطالبه ديگر ايشان از تشكلها دانست و بيان داشت: ارتباط با بدنه دانشجويان و جذب آنها در قالب تشكلهاي مختلف مي تواند زمينه و محيط مناسبي را در دانشگاهها فراهم سازد، اين مسئلهاي بود كه در بيانات رهبري به عنوان يك مطالبه از تشكلها مطرح شد.
عباسي مهر در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به اين سوال كه آيا سالانه گزارشي از عملكرد تشكل خود به مقام معظم رهبري ارسال مي كنيد يا نه، گفت: بله تقريباً هر چند وقت يك بار گزارشي از عملكرد دفتر تحكيم وحدت به نهاد نمايندگي ولي فقيه تحويل مي دهيم و از آنها مي خواهيم آن را به سمع و نظر رهبر انقلاب برسانند.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت با بيان اينكه ما دانشجويان خود را نيروي جبهه اسلامي مي دانيم و معتقديم بايد عملكرد خود را به صورت مستقيم به اطلاع ايشان برسانيم، تصريح كرد: پيوند جنبش دانشجويي با رهبر معظم انقلاب رابطهاي ناگسستني است به طوريكه شاهديم ديدارهاي معظم له با دانشجويان از ابتداي دوران زعامت ايشان تا به حال همچنان پابرجا بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه پيگيري مطالبات رهبري عزم جدي دانشجويان و تشكلهاي دانشجويي را مي طلبد در خصوص محقق نشدن مطالبه ايشان در حوزه علوم انساني و كرسيهاي آزاد انديشي گفت: هر چند جايگاه جنبشهاي دانشجويي به عنوان سربازان پيشگام و كليدي در جريان جنبش نرم افزاري قابل بررسي است اما نقش مسئولان به خصوص اساتيد و مسئولان دانشگاه نيز در كنار آنها حائز اهميت مي باشد.
عباسي مهر با بيان اينكه راه اندازي كرسيهاي آزاد انديشي به صورت يك مطالبه جدي در ديدار سال گذشته رهبر معظم انقلاب از دانشجويان مطرح شد، عنوان كرد: كم كاري تشكلها و جنبشهاي دانشجويي در زمينه راه اندازي كرسيهاي آزاد انديشي را تا حدي قبول مي كنيم اما نمي توان نقش ساير مسئولان را در اين بين ناديده گرفت.
عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت در همين زمينه ادامه داد: برخي از اساتيد دانشگاه از شنيدن نام آزاد انديشي واهمه دارند و از آن فاصله مي گيرند در حاليكه نقش مهمي را در اين مسئله به عهده دارند.
وي افزود: هر چند در زمينه استقرار كرسيهاي آزاد انديشي 50 درصد كار برعهده دانشجو است و كم كاري خودمان را در اين زمينه قبول داريم اما بايد ديد آيا 50 درصد مابقي كه به فضاي جامعه، محيط دانشگاه و مسئولان بر مي گردد محقق شده است يا خير.
عباسي مهر در خاتمه گفت: هر چند نبايد دنبال مقصر اصلي اين مسئله بود اما مي توان علل اصلي عدم راه اندازي كرسيهاي آزاد انديشي را كه مطالبه جدي رهبري از جريانهاي دانشجويي است، بررسي كرد كه در اين مجال نمي گنجد./انتهاي پيام/