فيلتر جداکننده کانال با قابليت تنظيم پذيري طراحي شد
به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، محمد حسين بيطرفان، کارشناس ارشد مهندسي برق- الکترونيک که اين طرح در قالب پايان نامه وي انجام شد، اظهار داشت: در اين پايان نامه طراحي و شبيه سازي يک فيلتر جداکننده کانال سه درگاهي تنظيم پذير، بر پايه بلورهاي فوتوني حفره اي با شبکه مثلثي بر روي بستر سيليکون ارائه شد.
وي با بيان اينکه ساختار فيلتر مذکور از دو کاواک جفت شده به دو موجبر تشکيل مي شود، افزود: هر کاواک با افزايش شعاع يک حفره ايجاد مي شود که وجود خطاي اجتناب ناپذير در فرآيند ساخت فيلتر و تعبيه حفره هاي بلور فوتوني باعث مي شود تا اندازه ي واقعي شعاع کاواک ها نسبت به طراحي حدود 10%، متفاوت باشد.
اين پژوهشگر بيان داشت: خطاي اجتناب ناپذير باعث افت شديد بازده فيلتر شده و در نتيجه طول موج خروجي از طول موج مطلوب متفاوت مي شود.
بيطرفان به کاربرد روش تزريق سيال نوري و افزايش صد در صدي بازده فيلتر اشاره کرد و گفت: در اين پژوهش با بکارگيري روش تزريق سيال نوري در داخل کاواک ها مي توان اثر خطاي پيش گفته را جبران و بازده فيلتر را تا 100درصد افزايش داد.
وي اضافه کرد: تنظيم پذيري اين فيلترها با تغيير جنس سيال نوري ميسر شده که با تغيير دادن جنس سيال درون کاواک ها طول موج خروجي موجب تغيير جنس سيال نوري ميسر مي شود که با تغيير دادن جنس سيال درون کاواک ها مي توان طول موج خروجي را تغيير داد.
گفتني است، اين تحقيق با راهنمايي دکتر محمدکاظم مروج، عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/