حفظ استقلال فكري جنبش‌هاي دانشجويي يك ضرورت است
کد خبر:۸۶۹۹۳
الهيان در جمع دانشجويان:

حفظ استقلال فكري جنبش‌هاي دانشجويي يك ضرورت است

عضو كميسيون امنيت ملي مجلس با بيان اينكه تشكل‌هاي دانشجويي همواره بايد به آسيب شناسي عملكرد خود بپردازند، گفت: حفظ استقلال فكري جنبش‌هاي دانشجويي يك ضرورت است.

به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، زهره الهيان شب گذشته در جمع دانشجويان عضو دفتر تحكيم وحدت در دانشگاه الزهرا(س) طي اظهاراتي به ضرورت بازبيني اهداف و آرمان‌هاي جنبش‌هاي دانشجويي اشاره كرد و اظهار داشت: جنبش‌هاي دانشجويي بخصوص دفتر تحكيم وحدت اگر هر از چند گاهي به نقد خود نپردازند ممكن است به انحراف كشيده شوند؛ همان مسئله اي كه در سال‌هاي گذشته براي جنبش دفتر تحكيم وحدت پيش آمد.

وي با بيان اينكه با بررسي آرمان‌ها و اهداف انجمن‌هاي اسلامي در اوايل انقلاب مي توان به نتايج مفيدي دست يافت، افزود: با بازبيني اين اهداف و مرور اساسنامه انجمن‌هاي اسلامي اوايل انقلاب كه به عنوان تنها تشكل دانشجويي آن زمان به فعاليت مي پرداختند، مي توان به اين نتيجه رسيد كه آيا اهداف و آرمان‌هاي تعيين شده در آن زمان برطرف كننده نيازهاي دانشجويان و پاسخگوي مطالبات آنها بوده است يا نه؟

عضو فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي كه فعاليت‌هاي دانشجويي خود را از سال 66 با انجمن‌هاي اسلامي آغاز كرده است به برخي از مطالبات و دغدغه‌هاي دانشجويان در آن سال‌ها اشاره و تصريح كرد: انجمن اسلامي آن زمان يكي از فعالترين جنبش‌هاي دانشجويي به شمار مي رفت كه با داشتن دفاتر متعدد و اشخاص مطلع و تحصيلكرده با طرح مسائلي چون ضرورت وجود ولايت فقيه، حجاب و احكام ديني سعي داشت ابهامات جامعه، بخصوص جامعه دانشگاهي را برطرف سازد.

الهيان با بيان خاطراتي، به برخي از موانع حضور زنان در عرصه مسائل سياسي آن زمان اشاره كرد و گفت: در آن زمان اغلب با حضور يك يا دو زن در تشكل مخالفت‌ مي شد، اما امروز، زنان، يكي از اعضاي ثابت تشكل‌هاي دانشجويي به حساب مي آيند و در زمينه ارتباط با بدنه دانشجويان فعال و پويا عمل مي كنند.

وي در ادامه با اشاره به حركت دفتر تحكيم وحدت در مسير تاريخ انقلاب خاطرنشان كرد: مسيري كه تحكيم وحدت پشت سر گذاشته درس خوبي براي ساير تشكل‌هاست؛ چرا كه موجب شد اين تشكل با پشت سر گذاشتن برخي موانع و عبرت گيري از گذشته خود امروز محكمتر در جهت اهداف كلان جامعه و انقلاب گام بردارد.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در همين زمينه ادامه داد: به طور كلي حركت فعالان سياسي جامعه، دانشجويان، مسئولان و حتي مردم در مسير انقلاب و عبور از گردنه‌هاي سخت و حتي صعب العبور ميزان وابستگي و دلبستگي‌ آنها را نسبت به ولايت، آرمان‌ها و اهداف انقلاب بيشتر كرده و شاهد ريزش ناخالصي‌ها هستيم؛ مسئله‌اي كه با مشاهده مسير حركت تحكيم وحدت به خوبي مي توان به آن واقف شد.

نماينده مردم تهران در مجلس حركت تشكل‌ها را بر مبناي آرمان‌ها و اهداف انقلاب يك ضرورت دانست و در خصوص مهمترين چالش پيش روي جنبش‌هاي دانشجويي گفت: با آسيب شناسي حوادث گذشته و عبرت آموزي از آن، همچنين با حفظ استقلال فكري و خودكفايي در موضع گيري‌هاي سياسي نبايد اجازه داد حزب يا جرياني از ظرفيت جنبش‌هاي دانشجويي و حق طلبي آن به نفع خود سوءاستفاده كند.

الهيان به تاكيدات و خواسته‌هاي مقام معظم رهبري از دانشجويان و جريان‌هاي دانشجويي اشاره كرد و بيان داشت: ايشان همواره از دانشجويان انتظار دارند كه با حفظ روحيه آرمان خواهي و عدالت طلبي، رويكرد مطالبه گري به مسائل داشته باشند و مواضع خود را در مورد مسائل كلان و بااهميت كشور در سطح داخلي و خارجي در قالب يك بيانيه عنوان كنند.

وي نخبه پروري سياسي را از ديگر مطالبات رهبر فرزانه انقلاب از قشر دانشجو، بخصوص تشكل‌هاي دانشجويي دانست و افزود: دانشجوياني كه در اوج جواني توانايي درك مسائل سياسي داخلي و خارجي را داشته باشند، به طور قطع، فرد موثري براي آينده نظام و جامعه خواهند بود.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در بخش ديگري از سخنان خود به مسائل مربوط به لايحه حمايت از خانواده اشاره كرد و گفت: رسانه‌هاي خارجي به كمك برخي از افراد در داخل، تبليغات كذب و دروغيني را عليه لايحه حمايت از خانواده مطرح مي كنند.

الهيان افزود: تاريخچه اين لايحه به اوايل دوران رياست آيت الله شاهرودي درقوه قضائيه بر مي گردد و هدف آن، حمايت از زنان در حوزه مسائل قضايي و پرهيز از برخورد سليقه‌اي در دعاوي خانوادگي با زنان است.

عضو فراكسيون زنان مجلس با بيان اينكه اين لايحه حاصل بيش از 50 جلسه كارشناسي است، بيان داشت: ايرادات و تبليغات سوء، در خصوص مواد 22، 23 و 24 اين لايحه است كه ماده 23 آن كه مربوط به ازدواج مجدد است، دوباره به كميسيون قضايي ارجاع داده شده است.

وي ادامه داد: در بند 23 اين لايحه، ازدواج مجدد مرد، طبق شرايط و ضوابطي امكان پذير مي شود و با وجود جنجال‌هاي صورت گرفته، حذف اين ماده به معني سكوت قانون در مقوله ازدواج مجدد است.

الهيان با بيان اينكه آمار ازدواج مجدد در كشور ما كمتر از سه درصد است، افزود: نوع نگاه ما با كشور عربستان به مقوله ازدواج مجدد كاملاً متفاوت است و سعي بر اين است با اين قانون، ازدواج مجدد قانونمند شود.

عضو فراكسيون زنان مجلس با تاكيد بر اينكه هدف مجلس تصويب قانوني است كه به استحكام خانواده منجر شود، ابراز داشت: فراكسيون زنان نسبت به اين لايحه حساس است و تلاش مي كند قانوني را در مجلس به تصويب برساند كه به نفع زنان و بخصوص خانواده باشد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار