به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، چند شب گذشته اولین مناظره انتخاباتی میان دونالد ترامپ و جو بایدن برگزار شد؛ مناظرهای که از اتهام معتاد بودن پسر بایدن تا گلفبازی در اوج شیوع کرونا در آمریکا در آن مطرح شد. این مناظره در دانشگاه «کیس وسترن رزرو» شهر کلیولند ایالت اوهایو برگزار شد و مجری آن نیز «کریس والاس» از شبکه فاکس نیوز بود که همین موضوع در رسانههای دموکرات به عنوان زمینهسازی پیروزی ترامپ در اولین مناظره قلمداد شد. نکته اصلی در این مناظره این بود که سوالات و موضوعات مطرح شده درباره مسائل و موضوعات مهم داخلی آمریکا بود و مباحث مربوط به جهان و سیاست خارجی در مناظرات بعدی مطرح خواهند شد.
مناظرهای برای باخت ترامپ؟
یکی از ویژگیهای مناظرههای سهگانه انتخاباتی در آمریکا این است که به دلیل نزدیکی به ایام انتخابات و عمومی بودن مباحث آن، تاثیر زیادی بر جهتگیری نهایی رایدهندگان آمریکایی دارد. به همین دلیل کاندیداها تلاش میکنند ضمن اعتبارزدایی از طرف مقابل، برنامهها و راهبردهای خود در زمینه مسائل داخلی و خارجی را به بهترین نحو تشریح کنند. اما آنچه در این مناظره رخ داد، استفاده از حواشی زرد رسانهای بایدن و ترامپ علیه یکدیگر بود.
دونالد ترامپ از سویی سعی کرد با هجمه مستقیم به شخص بایدن و خانواده وی، این گزاره را در اذهان آمریکاییها رسوخ دهد که جو بایدن فردی بیاعتنا به عظمت و اصالت آمریکایی است. برای اثبات این گزاره، وی به دریافت 5/3 میلیون دلار از سوی پسر بایدن از همسر شهردار مسکو اشاره کرد و اعتیاد وی را برجسته کرد.
در سوی مقابل اما بایدن در تلاش برای کسب رای طبقات میانه و ضعیف این کشور، رفتار سرمایهدارانه ترامپ را مورد هدف قرار داد. وی با اشاره به انتشار فیلم گلفبازی ترامپ همزمان با شیوع کرونا در آمریکا، اظهار داشت که چنین رفتارهایی مصداق بیاعتنایی به فقر و وضعیت وخیم اقتصادی مردم آمریکا طی هفت ماه گذشته است.
در ادامه بایدن با یادآوری موضوع فرار مالیاتی ترامپ گفت: ترامپ فقط 750 دلار مالیات داده است و من اگر رئیسجمهور شوم، قوانین مالیات را اصلاح خواهم کرد. ترامپ از قانون مالیات بهنفع خود استفاده کرده است. ترامپ مدارس را بهدلیل هزینه بالا باز نکرد و برای کسبوکارهای کوچک کاری نکرد. ردیفهای مالیاتی را که به ترامپ اجازه داده است که از یک معلم کمتر مالیات بدهد، لغو میکند. ترامپ فکر میکند که خیلی باهوش است. طرح اقتصادی من 7 میلیون شغل بیشتر درست میکند و هزار میلیارد دلار رشد اقتصادی ایجاد میکند.
یکی دریگر از موضوعاتی که زمینهساز حمله بیامان بایدن به ترامپ شد، موضوع تبانی وی با کشورهایی همچون روسیه و چین و استفاده از قدرت آمریکا در عرصه بینالملل برای منافع انتخاباتی بود. مسئلهای که با سابقه ذهنی آمریکاییها از تحقیقات اداره فدرال این کشور طی دو سال گذشته میتواند به تکرار ماجرای واترگیت برای ترامپ منجر شود.
تلاش بایدن برای جذب جمهوریخواهان
مهمترین نکتهای که در این مناظره جلب توجه میکرد، تلاش جو بایدن برای افزایش ظرفیت سبد رای خود بود. این نکته را باید متذکر شد که بایدن به عنوان کاندیدای دمئکراتها، از سید رای خود میان سفیدپوستان، لاتینتباران، فیمنیستها، همجنسبازان و اقلیتهای دینی اطمینان دارد. از همینرو شاهد بودیم که در این مناظره وی با حمله به حیثیت آمریکایی ترامپ، سعی کرد وی را فردی بیاعتنا به عظمت آمریکا نشان دهد. همچنین وی با خطاب قرار دادن هواداران جمهوریخواه گفت: «اگر من رئیس جمهور شوم، رئیس جمهور جمهوریخواهان هم خواهم بود»؛ سخنی که نشان میدهد تیم انتخاباتی دموکراتها راهبرد لاغر کردن بدنه رای ترامپ را در پیش گرفته است. اگر بایدن بتواند طی دو مناظره پیشرو ترامپ را به عنوان فردی که هیچ علاقهای به «رویای آمریکایی» ندارد، معرفی کند باید منتظر چرخش بخشی از آرای ترامپ به سبد کاندیدای دموکراتها باشیم.
کشتی گرفتن با خوک!
ضرب المثلی در زبان انگلیسی میگوید: «هیچ وقت با یک خوک کشتی نگیر، چرا که تو لجن مال میشوی و او لذت میبرد». این ضربالمثل شب گذشته مصداق عینی پیدا کرد؛ هرچه ترامپ و بایدن سعی میکردند یکدیگر اپرا بیشتر لجنمال کنند، سطح تنش و فاحشی علیه یکدیگر نیز افزایش پیدا میکرد. به عنوان مثال وقتی ترامپ بحث رشوه گرفتن پسر بایدن از روسیه و مشکلات خانوادگی وی را مطرح ساخت، در مقابل بایدن چندین بار به ترامپ گفت ( خفه شو) و حتی او را "دلقک" و "عروسک خیمه شب بازی پوتین" خواند!
این سطح از تنش در مناظرات انتخاباتی آمریکا نمونه دیگری ندارد ولی طرفین این انتخابات خوب میدانند که چارهای دیگر برای پیروزی ندادرند و مجبور هستند با افزایش تنش و تشدید دوقطبیها به پیروزی خود امیدوار باشند. با نگاهی به این مناظره، دوقطبی شدید سایه افکنده بر انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا را میتوان دید که انگار هر دو کاندیدا بینهایت از همدیگر فاصله دارند و هیچ نقطه مشترک یا همسویی با هم ندارند. در واقع سخت است بیان داشت که برنده این مناظره بایدن بود یا ترامپ؟
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران