کد خبر:۸۸۴۰۳
توسط مخترع بسيجي

كليد و پريز فيوزدار با قابليت كنترل از راه دور ساخته شد

كليد و پريز فيوزدار با قابليت كنترل از راه دور و تنظيم شدت نور براي اولين بار در جهان توسط مخترع بسيجي طراحي و ساخته شد.

عطاء الله صميمي در گفت و گو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، صرفه جويي در مصرف سيم در برق كشي ساختمان را يكي از مهمترين مزاياي اين طرح دانست و اظهار داشت: به طور معمول در برق كشي به ازاء هر 100 متر پنج كلاف سيم مصرف مي شود در حاليكه در اين طرح مي توان همين مسافت را با سه كلاف سيم كشي كرد.

وي با بيان اينكه در برق كشي ساختمان‌ها مقدار زيادي سيم برگشتي وجود دارد، افزود: با توجه به اينكه در اين طرح هيچ سيم برگشتي وجود ندارد صرفه جويي بسياري در مصرف سيم صورت نمي گيرد.

اين مخترع با اشاره به طراحي نوعي فيوز شيشه‌اي ارزان قيمت در داخل كليد، پريز تصريح كرد: با وجود مزايا و كاربردهاي بسيار اين طرح، هزينه‌هاي نهايي آن بسيار كمتر از كليد، پريز معمولي خواهد بود.

صميمي ادامه داد: طراحي اين كليد و پريز به گونه‌اي است كه نيازي به باز و بسته كردن فاز و نول وجود نداشته و فاز و نول آن به صورت سوكت طراحي شده است.

وي كنترل از راه دور و طراحي خاص بدنه را از ديگر قابليت‌هاي اين طرح عنوان و اضافه كرد: طراحي اين كليد، پريزها به اين صورت است كه كاربر در صورت تمايل مي تواند تا برد يك كيلومتر تمام وسايل برقي را با يك ريموت كنترل كند.

مجري اين طرح اظهار داشت: در طرح كليد و پريز فيوزدار به دليل عدم نياز به سيم‌هاي برگشتي سرعت كار برق كشي ساختمان حدوداً دو برابر افزايش مي يابد.

صميمي با تاكيد بر اينكه طرح كليد و پريز فيوزدار به هيچ وجه امكان برق گرفتگي وجود ندارد ادامه داد: همچنين در اين طرح در صورت اتصالي كردن برق، نيازي به قطع برق ساختمان نيست و تنها مي توان فيوز پشت پريز و دستگاه را چك كرد.

وي با اشاره به ثبت اين طرح در سازمان ثبت اختراعات گفت: طرح كليد و پريز فيوزدار با قابليت كنترل از راه دور و تنظيم شدت نور با همكاري محسن حسنوندي طراحي و اجرا شده است.

اين مخترع بسيجي با بيان اينكه تاكنون تسهيلاتي براي توليد انبوه اين طرح در نظر گرفته نشده است، خاطرنشان كرد: مسئولان بايد با ارائه تسهيلات در توليد انبوه طرح‌ها و اختراعات از مخترعان حمايت كنند.

لازم به ذكر است، محسن حسنوندي و عطاءالله صميمي مخترعان بسيجي استان لرستان هستند كه تاكنون مقام‌هايي چون مقام اول بخش استاني جشنواره خوارزمي در سال 82، عنوان برگزيده جشنواره نوآوري و شكوفايي، مقام دوم بخش استاني جشنواره دانشجويان ممتاز، مبتكر و نوآور بسيجي در سال 89 و عنوان كارآفرين برتر استان لرستان در سال 87 را به خود اختصاص داده‌اند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار