ويتامين E اثر حفاظتي مناسبي در برابر آسيب هاي شنوايي ايجاد مي کند
به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، افت شنوايي ناشي از صدا يکي از مهمترين بيماري هاي ناشي از کار در جهان است که مونواکسيد کربن به عنوان يکي از مهمترين آلوده کننده هاي هوا موجب تقويت افت شنوايي ناشي از صدا مي شود.
دکتر مسعود مطلبي کاشاني که اين پژوهش در قالب رساله دکتراي تخصصي وي در زمينه بهداشت حرفه اي انجام شد با اين مقدمه به توليد راديکال هاي آزاد هنگام مواجهه با صدا اشاره کرد و گفت: نقش توليد راديکال هاي آزاد و ايجاد استرس اکسيداتيو هنگام مواجهه با صدا در ايجاد افت شنوايي ناشي از صدا به خوبي شناخته شده است و گمان مي رود چنين مکانيسم هايي در تقويت افت شنوايي ناشي از صدا توسط مونواکسيد کربن نيز موثر باشد.
وي در خصوص اهداف اين پروژه تحقيقاتي اظهار داشت: اين پژوهش با رويکرد پيشگيري از اين عارضه به بررسي تاثير استفاده از دو عامل آنتي اکسيدان شامل ان استيل سيستئين (NAC) و آلفا توکوفرول (ويتامين E ) بر افت شنوايي ناشي از مواجهه توام با صدا و مونواکسيد کربن مي پردازد.
اين پژوهشگر افزود: پژوهش به روش تجربي و در مدل حيواني بر روي 78 خرگوش انجام شد.
وي گفت: خرگوش ها مطابق با نوع مداخلات به 13 گروه تجربي تقسيم شده و متناسب با نوع مداخله در معرض صدا، مونواکسيد کربن و توام صدا و مونواکسيد کربن قرار گرفته و به تناسب نوع گروه NAC ، ويتامين E و يا دارونما دريافت کردند و شنوايي حيوانات به روش ثبت پاسخ شنيداري ساقه مغز (ABR) مورد بررسي قرار گرفت.
مطلبي در تشريح نتايج بررسي ها تصريح کرد: نتايج نشان داد مواجهه توام با صدا و مونواکسيد کربن مي تواند افت شنوايي ناشي از صدا را در تمام فرکانس ها افزايش دهد.
وي خاطرنشان کرد: تجويز ويتامين E با مقادير و پروتکل ارائه شده در اين پژوهش بطور متوسط در فرکانس هاي 1 الي 8 کيلوهرتز موجب کاهش تغيير آستانه موقت و دائم ناشي از صدا به ميزان 8/10 و 7/11 دسي بل و همچنين کاهش تغيير آستانه موقت ناشي از مواجهه توام با صدا و مونواکسيد کربن به ميزان 8/9 دسي بل در خرگوش ها شد.
اين پژوهشگر بيان داشت: اين کاهش ها در گروه هايي که NAC دريافت نمودند به ترتيب برابر با 2/17 ، 5/14 و 9/15 دسي بل بود.
وي در پايان تاکيد کرد: يافته ها نشان مي دهند اين دو ترکيب مي توانند اثر حفاظتي مناسبي در برابر آسيب هاي شنوايي ناشي از صدا و مونواکسيد کربن در خرگوش ها ايجاد مي کند.
گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دکتر سيد باقر مرتضوي عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/