به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، مژگان عليزاده، کارشناس ارشد رشته مامايي گرايش مادر و کودک با هدف مقايسه عوارض مصرف روزانه آهن و رژيم مکمل آهن، دوبار در هفته بر اندکس هاي خوني هموگلوبين و فريتين مادر و نوزاد (بند ناف) اين پژوهش را به صورت تجربي بر روي 365 خانم باردار بين 18 تا 35 سال انجام داد.
وي با بيان اينکه در اين پژوهش مادران انتخاب شده بطور تصادفي به دو گروه دريافت کننده آهن روزانه و هفتگي تقسيم شدند، گفت: در زمان زايمان نمونه خون از مادران و بندناف نوزادان براي اندازه گيري هموگلوبين و فريتين گرفته شد.
اين پژوهشگر در ادامه به اختلافات موجود در هر دو گروه اشاره کرد و افزود: ميانگين هموگلوبين مادران در گروه روزانه و در گروه هفتگي اختلاف معني داري نداشت، اما ميزان فريتين در گروه روزانه و در گروه هفتگي با هم اختلاف معني دار داشتند.
عليزاده بيان داشت: ميانگين هموگلوبين و فريتين بندناف نيز در هر دو گروه اختلاف معني داري نداشته؛ ولي نوزادان متولد شده در دو گروه از نظر وزن با هم اختلاف معني داري داشتند.
وي با بيان اينکه ميزان هموگلوبين مادر و نوزاد و فريتين نوزاد در دو گروه مشابه بود افزود: فريتين مادر که نشانگر ذخاير آهن در بدن است، در گروه روزانه بيشتر بود.
اين پژوهشگر اضافه کرد: با توجه به شاخص وزن و قد نوزادان متولد شده و نقش وزن بدو تولد در سلامتي و بقاي نوزاد، توصيه مي شود رژيم مکمل آهن دوبار در هفته در مواردي که به علت عوارض گوارشي، مادر قادر به مصرف روزانه آهن نباشد تجويز شود.
گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دکتر آزيتا گشتاسبي، عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/