مركز هماهنگي پژوهشهاي آب خراسان در مشهد راهاندازي ميشود
به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر سيد حسن علم الهدايي با اعلام اين خبر گفت: مركز هماهنگي پژوهش هاي آب خراسان با همكاري پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي، پارك علم و فناوري خراسان و شركت هاي آب و فاضلاب مشهد، آب و فاضلاب روستايي و آب منطقه اي خراسان براي نخستين بار در مشهد راه اندازي خواهد شد.
وي با تاكيد بر لزوم ساماندهي همكاري هاي في مابين سابق خاطرنشان كرد: بخش دولتي و خصوصي در قالب پارك هاي علم و فناوري، ظرفيت هاي عملياتي ايجاد كرده اند و در پارك علم و فناوري خراسان، علم و صنعت در كنار هم قرار گرفته اند؛ كه پاسخگويي نيازهاي منطقه است.
علم الهدايي وجود پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي را كه داراي شش گروه تخصصي است را نقطه قوت پارك علم و فناوري خراسان دانست و بيان داشت: در كنار اين پژوهشكده موسسات فناور مستقر خصوصي مستقر در مراكز رشد اين پارك به تجاري سازي ايده ها و دستاوردهاي پژوهشي اقدام مي كنند.
وي تصريح کرد: بايد ايده ها تبديل به محصولات جديد شوند و با مشاركت در افزايش توليد ناخالص ملي، بهره وري را در صنعت و ساير بخش ها نهادينه كنيم.
در ادامه مهندس عباس همتي كاخكي، رئيس پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي گفت: تاكنون نيازي به راه اندازي مركز پژوهشي براي تحقيقات تخصصي آب احساس نمي شد؛ ولي در حال حاضر با توجه به محدوديت منابع آب ي و گسترش شهرها، موضوع آب از پر اهميت ترين موضوعات است؛ چرا كه پيوند عميقي با سلامت اجتماعي و اقتصادي جامعه دارد.
وي تاكيد كرد: مي توان تحقيقات آب را در شرق كشور با راه اندازي يك مركز پژوهشي متشكل از يك شوراي راهبردي براي تدوين و اولويت بندي پروژه ها آغاز كرد؛ كه در نهايت به پژوهشكده آب تبديل شود.
مهندس محمد پرورش، مدير عامل شركت آب و فاضلاب مشهد نيز در اين زمينه اظهار داشت: با توجه به تعامل و همكاري هايي كه تاكنون در زمينه صنعت آب با پارك علم و فناوري خراسان داشته ايم و با توجه به شرايط ويژه دشت خراسان و كمبود ذخاير آبي براي ايجاد پژوهشكده تخصصي، پتانسيل هاي لازم در شرق كشور وجود دارد.
وي افزود: كشور ما در بسترهاي علمي همتراز با كشورهاي پيشرفته است؛ ولي آنچه ميان كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه تفاوت ايجاد كرده، تبديل علم به عمل در بخش هاي تخصصي است.
مهندس پرورش تصريح كرد: براي تحقق اين مهم بايد مسئولان تمام سازمان ها همكاري هاي لازم را با يكديگر داشته باشند.
وي با بيان اين مطلب كه بايد فاصله تصميم تا اجرا را كوتاه كنيم، افزود: سرعت پيشرفت تكنولوژي در سطح جهان بسيار زياد است و كوتاه سازي اجراي پروژه هاي مشترك اولين موردي است كه در اين خصوص بايد رعايت شود.
پرورش گفت: تاسيس اين پژوهشكده با هدف انسجام همكاري هاي پراكنده پژوهشي در استان و همچنين حل مشكلات صنعت آب و فاضلاب به صورت كاربردي انجام خواهد شد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: شركت آب و فاضلاب مشهد در سه بخش تامين، توزيع و انتقال آب در قالب 10 طرح مديريتي، فعاليت هاي پژوهشي خود را با هدف رفع مشكلات مردمي در قالب اين تفاهم نامه آغاز خواهد كرد.
لازم به ذكر است، در حال حاضر مقدمات اوليه تشكيل مركز هماهنگي پژوهش هاي آب خراسان با تدوين پيش نويس تفاهم نامه و طرح اجرايي پيشنهادي انجام شده است./انتهاي پيام/