هزاران افغاني ياد قهرمان ملي افغانستان را گرامي داشتند
کد خبر:۹۴۲۳

هزاران افغاني ياد قهرمان ملي افغانستان را گرامي داشتند

هزاران تن از مردم افغانستان، دوشنبه با شرکت در مراسم سالروز شهادت احمد شاه مسعود، ياد قهرمان ملي افغانستان را گرامي داشتند.

به گزارش «شبکه خبر دانشجو» به نقل از پرس تي وي، در مراسم ويژه هفتمين سالروز شهادت احمد شاه مسعود که با تدابير شديد امنيتي در کابل پايتخت افغانستان برگزار شد، مقامات عالي رتبه افغاني، شخصيت هاي جهادي، ديپلمات هاي داخلي و بين المللي شرکت کردند.

احمد شاه مسعود در دوم سپتامبر 1953 در استان پنجشير افغانستان به دنيا آمد و در دوران جواني به نهضت اسلامي افغانستان پيوست و در دهه هشتاد با رهبري بخش موثري از مبارزه مسلحانه مردم افغانستان، ارتش سرخ شوروي را از اين کشور بيرون راند و به «شير پنجشير» ملقب شد.

مسعود پس از سال ها جنگ و مقاومت در برابر ارتش سرخ شوروي به پاکستان مهاجرت کرد و در سال 1992 به افغانستان بازگشت و وزارت دفاع دولت برهان الدين رباني، رئيس جمهور وقت افغانستان را به عهده گرفت.

قهرمان ملي افغانستان پس از سقوط دولت رباني و به قدرت رسيدن طالبان، سمت فرمانده نظامي «جبهه اسلامي نجات افغانستان» را عهده دار شد و به مبارزه خود در مناطق مختلف افغانستان از جمله استان هاي پنجشير و تخار ادامه داد و موفق شد گروه هاي جهادي را مجددا سازماندهي کند.

احمد شاه مسعود سرانجام در نهم سپتامبر 2001 ( هجدهم شهريور 1380 شمسي) پس از 25 سال مبارزه و تلاش براي استقلال افغانستان، به دست دو بمب گذار که خود را به عنوان خبرنگار معرفي کرده بودند در استان تخار در شمال افغانستان به شهادت رسيد.

عبدالرب رسول سياف، رهبر حزب اتحاد اسلامي افغانستان در مراسم روز دوشنبه درباره احمد شاه مسعود گفت، زندگي، مبارزه و تلاش هاي وي در چارچوب مباني اسلام و جهاد بود.

حامد کرزاي، رئيس جمهور افغانستان نيز در مراسم سالروز شهادت مسعود، وحدت مردم افغانستان را تنها راه موفقيت اين کشور دانست و از ملت، احزاب و گروه هاي سياسي افغان خواست براي امنيت و بازسازي اين کشور متحد شوند.

وي همچنين ياد و خاطر اين قهرمان افغاني را گرامي داشت و گفت، اگر مقاومت قوي دوستان و همپيمانان مسعود نبود، افغانستان پس از يازده سپتمامبر سال 2001 در نيويورک، فرصت استقلال نمي يافت.

حامد کرزاي، رئيس جمهور افغانستان پس از اشغال اين کشور به دست نيروهاي ائتلافي تحت فرمان آمريکا در اواخر سال 2001 ، به مسعود عنوان قهرمان ملي اعطا کرد.

سالروز شهادت احمد شاه مسعود در افغانستان تعطيل رسمي است و دولت افغانستان هفته شهادت وي را «هفته شهيد» نام گذاري کرده است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار