تامين سلامت مردم تنها با رويكردهاي پزشكي محقق نمي‌شود
کد خبر:۹۴۶۷۳
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران:

تامين سلامت مردم تنها با رويكردهاي پزشكي محقق نمي‌شود

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران با تاكيد بر لزوم توجه به عوامل اجتماعي موثر بر سلامت گفت: تامين سلامت مردم به طور جامع و بر اساس تعريف سازمان جهاني بهداشت، تنها با رويكردهاي  پزشكي محقق نمي شود.

دكتر حسين ملك افضلي در گفت وگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: با وجود فقر، تبعيض و مسكن و تغذيه نامناسب در جامعه حتي در صورت فراهم كردن خدمات و امكانات پزشكي نيز از طرفي ممكن است افراد آگاهي و امكان مالي مناسب براي استفاده از اين خدمات را نداشته باشند و از طرف ديگر ممكن است به دلايل مختلف از جمله تبعيض دسترسي به اين خدمات براي تمام افراد فراهم نباشد.

وي افزود: براي از بين بردن بي عدالتي در ارائه خدمات مربوط به سلامت و دسترسي آحاد مردم به اين خدمات بايد علاوه بر رفع تبعيضات و ارتقاي سواد و درآمد در جامعه، در برنامه ريزي ها و سياست گذاري ها توجه بيشتري به محرومان شود.

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران تاكيد كرد: امروزه دستيابي به يك شاخص كلي مفيد نيست؛ چرا كه ممكن است اين شاخص بر اساس معدل و ميانگين به دست آمده و اختلافات موجود در نظر گرفته نشده باشد.

ملك افضلي با بيان اينكه سازمان جهاني بهداشت 30 سال پيش استفاده از تكنولوژي منتاسب، مشاركت مردمي و همكاري هاي بين بخشي را به عنوان سه اصل در ارتقاي سلامت معرفي كرده است، تصريح كرد: اين اصول امروز نيز پا بر جا بوده و براي تحقق آْن ها توجه به عوامل اجتماعي موثر بر سلامت ضرورتي اجتناب ناپذير است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار