news954439 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 954439
[rutitr] =>
[title] => با وجود رکود سرمایهگذاری و تولید بیکاری را چگونه کم کردید؟!
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => با وجود پایین بودن متغیرهای سرمایهگذاری و تولید، مدیران دولت دوازدهم چگونه ادعا میکند که بیکاری کاهش یافته است؟
[body] =>
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این سوال را روزنامه اقتصادی تعادل (دوقلوی روزنامه اعتماد) پیش کشیده و نوشته است: مرکز آمار میگوید نرخ بیکاری در سه ماه گذشته پایین آمده است. اعلام چنین آماری در شرایط کرونا که نزدیک به دو سال تمام است زندگی مردم را تحتالشعاع قرار داده و وضعیت اقتصادی و معیشتی بسیاری را آشفته کرده است، برای هیچکس نمیتواند قابل باور باشد، چرا که در این مدت بسیاری از مشاغل یا از بین رفتهاند یا مجبور شدهاند برای ادامه حیات خود تعداد نیروی خود را تعدیل کنند. حال با در نظر گرفتن تمام این اتفاقات چطور میتوان گفت که نرخ بیکاری در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ نسبت به زمان مشابه سال گذشته با کاهش مواجه بوده است؟ مسئله اینجاست که در سرشماریهای انجامشده از سوی این مرکز حتی افرادی که در هفته تنها ۲ ساعت کار انجام میدهند هم شاغل به حساب میآیند. در چنین شرایطی شاید بتوان گفت که نرخ بیکاری روند نزولی داشته است، اما این مسئله تا زمانی که نمود عینی در زندگی مردم نداشته باشد چندان مورد توجه نیست و همین امر باعث میشود که بسیاری از افراد بدون در نظر گرفتن چگونگی محاسبه این آمار و ارقام از پایه و اساس به این آمارها شک کنند. در واقع اشتغال ناقص هم جزو اشتغال به حساب میآید و در آمارهای رسمی گنجانده میشود.
بر اساس اعلام نظر مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در بهار امسال با کاهش
۱/۵ درصد نسبت به فصل مشابه سال گذشته به ۸/۸ درصد رسیده است. اما مسئله اینجاست که چطور در بهار ۱۴۰۰ که کرونا همچنان میتازد و آمار مبتلایان و درگذشتگان هرازگاهی با اوج و فرودهای فراوان همراه است و البته از سویی هم اعمال قرنطینهها تاثیر بسیار زیادی بر مشاغل گذاشته تا آنجا که برخی مشاغل تعطیل شده و تعداد زیادی از افراد شغلهای خود را از دست دادهاند، نرخ بیکاری با کاهش مواجه شده باشد. یک کارشناس اقتصادی در اینباره میگوید: بین تمامی متغیرهای کلان اقتصادی باید یک رابطه منطقی برقرار باشد بنابراین سه متغیر مهم تولید، سرمایهگذاری و اشتغال به هم کاملا مرتبط هستند بهطوری که هرقدر سرمایهگذاری در کشوری کاهش یابد رشد تولید نیز منفی شده و بالطبع نرخ بیکاری افزایش مییابد. نرخ سرمایهگذاری در سالیان گذشته منفی بوده و رشد اقتصادی نیز همینطور شده، از طرف دیگر با شیوع بیماری کرونا در کشورمان شاهد نیمهتعطیل شدن بسیاری از کارخانجات، کسبوکارها و واحدهای تولید بودهایم که طبیعتا خروجی این امر افزایش نرخ بیکاری است. اما نرخ بیکاری بهار امسال که توسط مرکز آمار اعلام شده، کاملا برعکس و خلاف این موضوع را نشان میدهد. آلبرت بغزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران هم درخصوص نرخ بیکاری اعلامی مرکز آمار میگوید: به هیچ وجه اعتقادی ندارم که نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده است، امکان ندارد در شرایطی که تمام کارخانجات و کارگران از وضعیت خود گلایه دارند نرخ اشتغال بیشتر شده باشد، آن هم در شرایط کرونا که باعث تعطیلی بسیاری از مشاغل و کسبوکارهای کوچک و بزرگ شده است. البته ممکن است مرکز آمار دست به خلاقیتی زده و تعریف نرخ بیکاری را تغییر داده است که این امر مستلزم آن است که با همین تعریف جدید نرخ بیکاری دیگر سالها را نیز محاسبه کنیم. احتمالا تعریف نرخ بیکاری و صورت و مخرج کسر آن تغییر زیادی پیدا کرده است، بنابراین، این نرخ با توجه به وضعیت تورمی و رکود کشورمان مشکوک است و حتی برای آحاد مردم ملموس نیست.
news954448 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 954448
[rutitr] =>
[title] => حمله آمریکا به مواضع طالبان در افغانستان
[stitle] => حمله آمریکا به مواضع طالبان در افغانستان
[title2] =>
[subtitle] => وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد که در حمله بمبافکن بی۵۲ آمریکا بر مواضع طالبان در مرکز ولایت جوزجان ۲۰۰ عضو این گروه کشته شده است.
[body] =>
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد که در حمله بمبافکن بی۵۲ آمریکا بر مواضع طالبان در مرکز ولایت جوزجان ۲۰۰ عضو این گروه کشته شده است.
وزارت دفاع افغانستان گفته بمبافکن بی۵۲ آمریکایی یک تجمع گروه طالبان را در شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان هدف قرار داده است. این بمباران حوالی ساعت ۶:۳۰ دقیقه شب گذشته (شنبه) انجام شده است.
فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع ادعا کرده است که در نتیجه حملات هوایی در شهر شبرغان، بیش از ۲۰۰ جنگجوی طالبان کشته شدهاند.
بهگفته امان، مقدار زیادی سلاح و مهمات و نیز صدها عراده واسطهی نقلیهی طالبان از بین برده شده است.
گروه طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته است.
این درحالی است که طالبان روز گذشته مرکز شهر شبرغان را تصرف کردند.
پیشتر روزنامه نیویورک تایمز به نقل از منابع آمریکایی گزارش کرده بود که قرار است بمبافکن بی۵۲ آمریکایی مواضع طالبان را در شهرهای هرات، قندهار و لشکرگاه هدف قرار بدهد.
news954515 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 954515
[rutitr] =>
[title] => هشدار الجزائر درباره پیوستن رژیم صهیونیستی به اتحادیه آفریقا
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => وزیر خارجه الجزائر درباره عواقب اصرار رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا برای پیوستن رژیم صهیونیستی به این اتحادیه به عنوان عضو ناظر هشدار داد.
[body] =>
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزائر بر مخالفت خود با اظهارات «موسی فقی محمد» رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا و اصرار وی برای موافقت با پیوستن رژیم اشغالگر اسرائیل به این اتحادیه به عنوان عضو ناظر، تأکید کرد.
لعمامره در مصاحبه با روزنامه الجزائری «الفجر» گفت: «اظهارات رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا به منزله تلاش برای دفاع از خویش است بیآنکه از عواقب آن خبر داشته باشد».
وی افزود: موسی فقی از پیآمدهای این اظهارات و این قبیل رفتارها خبر ندارد و چنین مواضعی ممکن است به تجزیه اتحادیه آفریقا منجر شود.
وزیر خارجه الجزائر تصریح کرد که اظهارات موسی فقی هرگز بر موضع نمایندگان دیپلماتیک هفت کشور تأثیر نخواهد داشت و همچنان تلاش و هماهنگیها برای دستیابی به هدف موردنظر ادامه خواهد یافت.
پیشتر سفارت الجزائر در آدیسآبابا پایتخت اتیوپی به همراه سفارتخاتههای شش کشور دیگر اعم از مصر، جزایر کومور، تونس، جیبوتی، موریتانی و لیبی با ارسال یادداشتی به کمیساریای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا، اعتراض خود به پذیرش عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه به عنوان عضو ناظر را اعلام کردند.
این کشورها بر موضع ثابت خود در حمایت از مسئله فلسطین و محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین که در تعارض با منافع عالی اتحادیه آفریقا و مقررات آن است، تأکید کردند.
اخیرا وزارت امور خارجه رژیم صهیونیسیتی گزارش داد که «آدامسو آلالی» سفیر این رژیم در آدیسآبابا استوارنامه خود را به عنوان عضو ناظر به اتحادیه آفریقا ارائه کرده است