نهال پیوندی گردو در جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران تولید شد
کد خبر:۹۶۱۵۵

نهال پیوندی گردو در جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران تولید شد

پژوهشگران جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران موفق به تکثیر غیرجنسی گردو و تولید آن در سطح وسیع تا سال آینده شدند.  
سید ضیا نصرتی، مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «شبکه خبر دانشجو»، با اشاره به تولید نهال پیوندی گردو در سطح وسیع در جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران گفت: در این تحقیق دستاوردهایی مانند بهینه سازی فرایند کامل تولید نهال پیوندی گردو با بازدهی بیش از 95 درصد، بهینه سازی فرایند کامل اصلاح و تغییر رقم باغات و درختان قدیمی گردو با استفاده از پیوند سرشاخه کاری و طراحی فرایندی برای کاهش هزینه و زمان تولید نهال پیوندی گردو از دو تا سه سال به یک تا یک و نیم سال تحقق یافته است.
 
وی با اشاره به اینکه کاشت گردو در ایران با مشکل یکنواخت نبودن درختان بذری، کاهش بازده اقتصادی به دلیل طولانی شدن دوره نهالی و فنولوژی و یکسان نبودن اندازه و الگوی رشد درختان و کیفیت میوه آنها روبرو است، تصريح كرد: این گونه مشکلات با تولید نهال های پیوندی و گزینش ژنوتیپ های برتر برای تهیه پیوندک قابل حل است.
 
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران اظهار داشت: نهال های تولیدی از سوی پژوهشکده بیوتکنولوژی پس از دو تا سه سال وارد مرحله باردهی می شوند، در حالی که درختان بذری گردو 8 تا 10 سال دوره نونهالی دارند.
 
نصرتي گفت: این پژوهشکده بزودی طرح جمع آوری و ارزیابی ژنوتیپ های برتر گردو را نیز آغاز می کند./انتهای پیام/
پربازدیدترین آخرین اخبار