news963961 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 963961
[rutitr] =>
[title] => طالبان: دیدهبان حقوق بشر قربانی اطلاعات غلط نشود
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => طالبان ضمن رد شدید اتهامات وارده از سوی دیدهبان حقوق بشر مبنی بر وقوع جنایت بشری توسط این گروه در افغانستان، تاکید کرد که این سازمان قربانی اطلاعات غلط نشود.
[body] =>
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، «ذبیح الله مجاهد» معاون وزیر فرهنگ و ارتباطات و همچنین سخنگوی طالبان امروز سه شنبه اتهامات وارده از جانب دیده بان حقوق بشر مبنی بر وقوع جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت توسط این گروه را رد کرد.
مجاهد در همین رابطه با انتشار پیامی در توییتر، نوشت: ما گزارش دیده بان حقوق بشر را مبنی بر اینکه مجاهدین امارت اسلامی مرتکب جنایت جنگی میشوند، به شدت رد میکنیم. این سازمان نباید قربانی اطلاعات غلط دشمن شود و نباید براساس آن چنین گزارشهای اشتباهی تهیه کند. آنها باید همه چیز را با دقت مطالعه کنند و به طور مستقل به حقایق پی ببرند.
روز گذشته، دیده بان حقوق بشر با ارسال نامهای به وزیر امور خارجه هند خواستار انجام اقدامات فوری برای رسیدگی به بحران انسانی و حقوق بشر در افغانستان شده بود.
نامه مذکور به این مسئله اشاره کرده بود که نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان باید اطلاعاتش را با نهادهای بین المللی که جنایات جنگی در این کشور را بررسی میکنند، به اشتراک بگذارد.
سازمان غیردولتی دیده بان حقوق بشر در ماه آگوست نیز گزارشی منتشر کرده بود مبنی بر اینکه طالبان سربازان بازداشت شده، پلیس و غیرنظامیانی را که ادعا میشود با دولت سابق افغانستان مرتبط بوده اند بدون هیچ گونه روند و تشریفات قانونی اعدام کرده است.
پیشتر و در همین رابطه «میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در سخنرانی افتتاحیه چهل و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، طالبان را به دلیل عدم مشارکت و احترام به حقوق همه افغانها مورد انتقاد قرار داده بود.
وی با اشاره به اینکه افغانستان وارد مرحله «جدید و خطرناکی» شده است، از اقدامات طالبان و نقض تعهداتی که وعده اش را داده بودند، ابراز نگرانی کرده بود.
وی گفت: به طور بسیار مهم و قابل ملاحظهای و در تضاد با تضمینهایی که درباره حمایت طالبان از حقوق زنان داده شده است، طی سه هفته گذشته، زنان به طور تدریجی از حوزه عمومی حذف شده اند.
باشله همچنین عدم حضور زنان در دولت جدید طالبان را که اکثریت قریب به اتفاق اعضای آن از قوم پشتون هستند، به عنوان دلیلی برای نگرانیهای خاص مطرح کرد.
وی از عفو کارکنان دولتی و مقامات سابق در سرویسهای امنیتی دولت قبل و همچنین ممنوعیت تفتیش خانه به خانه به عنوان دیگر وعدههای نقض شده توسط طالبان، یاد کرد.
news963995 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 963995
[rutitr] => امیرخان متکی:
[title] => طالبان از بازگشت همه مهاجرین افغان استقبال میکند
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان در دیدار دبیرکل کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت که طالبان از ورود همه مهاجرین افغان استقبال میکند و آماده است تا هرگونه کمکی به آنها ارائه دهد.
[body] =>
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «امیرخان متکی» وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان روز سهشنبه با «فیلیپو گراندی» دبیرکل کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) و هیات همراهش دیدار و در مورد کمک به خانوادههای آواره در داخل افغانستان گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان در این دیدار، گفت که طالبان از ورود همه مهاجرین افغان استقبال میکند و آماده است تا هرگونه کمکی به آنها ارائه دهد.
در این دیدار، متکی افزود که دولت آماده است تا همه خانوادههای آواره را قبل از شروع زمستان به منازل خود بفرستد تا کمکهای بین المللی و کمکهای بشردوستانه بهدست آنها برسد.
در این دیدار تاکید شد که جامعه بین المللی باید از دولت حمایت کند و محیطی ایجاد نکند که افغانها را به مهاجرت ترغیب کند.
وزیر امور خارجه دولت موقت طالبان بر حمایت جامعه بین المللی از افغانستان در شرایطی تاکید کرد که طالبان کابینه خود را اعلام کرده، اما هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
فیلیپو گراندی، نیز درباره این دیدار در توئیتی نوشت و گفت که در این سفر نیازهای بشردوستانه حاد کشور و وضعیت ۳/۵ میلیون افغان آواره مورد ارزیابی قرار گرفت.
این سفر درحالی صورت گرفته است که جامعه بینالمللی قرار است در نشست فوقالعاده سازمان ملل همبستگی خود را با مردم افغانستان اعلام کرده و ۶۰۶ میلیون دلار را برای فراهم ساختن کمکهای حیاتی به مردم افغانستان متعهد شد.
news963997 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 963997
[rutitr] =>
[title] => قطر: بدون موافقت طالبان مسئولیت فرودگاه کابل را نمیپذیریم
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => قطر، ترکیه و طالبان در حال مذاکره برای بازگشایی کامل فرودگاه کابل هستند حال آنکه دولت دوحه میگوید پذیرش هر مسئولیتی در گرو حصول توافقی قاطع و به دور از ابهام است.
[body] =>
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزر خارجه قطر، امروز سه شنبه هشدار داد که این کشور مادامی که با همه طرفین دخیل در مسئله فرودگاه کابل از جمله طالبان به توافق نرسد؛ هیچ گونه مسئولیتی را در این زمینه قبول نخواهد کرد.
وی در این باره افزود: باید مطمئن شویم که درباره همه چیز به طور شفاف صحبت شده است. در غیر این صورت نمیتوانیم هیچ گونه مسئولیتی را بپذیریم.
این در حالی است که ترکیه هم در مساله بازگشایی کامل فرودگاه کابل دخیل است، اما میگوید مشارکت این کشور تنها به شرطی خواهد بود که تامین امنیت نیز به دولت آنکارا سپرده شود.
طالبان پیشتر گفته بود که با سپردن مسائل فنی فرودگاه به ترکیه موافق است، اما امنیت را خود تامین خواهد کرد. در نهایت ترکیه پیشنهاد داد که برای رفع دغدغه طالبان درباره حضور نیروهای بیگانه در خاک افغانستان، تأمین امنیت به یک شرکت خصوصی سپرده شود.