به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، یکی از آن کارخانههای خوشنامی که روزی در گیلان صنعت نساجی را به نام خود ثبت کرده بود و ید طولایی در نخریسی و پارچهبافی صنعتی داشت، کارخانه «پوشش» است، کارخانهای در حاشیه شهر رشت و موقعیت مکانی عالی که سالها بود قربانی ناکارآمدی سیاست بخش خصوصی شد و سرگذشت سختی را پشت سر گذاشته است تا اینکه با پیگیریهای شهید سید ابراهیم رئیسی چه در زمان تصدی بهعنوان رئیس قوه قضاییه و چه رئیسجمهور به چرخه تولید بازگشت.
جان احمد آقایی بازرس کل گیلان در این بازدید گفته است که، کارخانه صنایع پوشش در گذشته یکی از بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه با حدود چهار هزار نفر کارگر بود ولی با بیتدبیریهای صورتگرفته رو به نابودی رفت.
بازرس کل گیلان میگوید، در گذشته تمام مراحل تولید کارخانه نساجی از مواد اولیه تا انتها در همین استان تولید میشد ولی متأسفانه به لحاظ سوی مدیریت در گذشته این کارخانه از اون کارکرد خودش سقوط کرد.
به گفته آقایی، بعد از واگذاری کارخانه پوشش به بخش خصوصی تصمیم بر این بود که دستگاههای کارخانه به فروش برسد که با ورود دستگاه قضایی و نظارتی، از فروش قطعات و وسایل کارخانه ممانعت به عمل آمد.
طبق گفتههای بازرس کل گیلان، با حمایت دستگاه قضایی و همینطور دستگاههای نظارتی استان این کارخانه مجدداً احیا شد و الان روزانه سه تن نخ تولید شده و اکنون ۷۰ نفر در کارخانه پوشش مشغول به فعالیت هستند.
یکی از برنامههای مجموعه کارخانه پوشش افزایش شیفتهای کار است و در همین خصوص بازرس احمد آقایی میگوید، بهزودی نیروی کارگر متخصص در این کارخانه مشغول به کار شده و کارکرد کارخانه که همان رسیدنگی و بافندگی است نباید تغییر کند.
آنطور که بازرس کل گیلان میگوید، قطعاً برای استمرار احیای این کارخانه و به اون نقطه مطلوبی که باید برسد و تا کنون نرسیده باید حمایت مالی در سطح ملی انجام شود که در این بین نقش شرکت آتیهسازان بسیار حائز اهمیت میباشد.
یکی از نگرانیهای مجموعه و مدیران گیلان تغییر کارکرد کارخانه صنایع پوشش در حوزههای مختلف است که در همین راستا احمد آقایی با قطعیت میگوید، دستگاه قضایی و دستگاه نظارتی بههیچوجه اجازه نخواهد داد کارکرد کارخانه پوشش و دستگاههای آن تغییر پیدا کند.
علیرضا خوران سرپرست شرکت صنایع پوشش ایران، در نیز در خصوص آخرین وضعیت کارخانه صنایع پوشش گفته است که در حال حاضر حدود ۳ تن نخ کارخانه صنایع پوشش تولید میشود که این حجم تا چند ماه ۲ سال آینده به ۱۰ تن خواهد رسید.
به گفته سرپرست شرکت صنایع پوشش ایران، بخشی از دستگاههای صنایع پوشش به دلیل خرابی باید از کشورهای خارجه وارد شوند که با پیگیریهای صورتگرفته این امر در حال انجامشدن است.
به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد اصل مرزی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: ۲۴ واحد صنعتی این شهرستان در دولت سیزدهم احیا شده و بیش از ۱۹۰ واحد راکد دیگر نیز وجود دارد.
محمد اصل مرزی افزود: شناسایی واحدهای راکد و نیمه فعال در راستای اهداف دولت جهت رونق تولید و اشتغال با تدوین سیاستهای حمایتی صنعتی از قبیل رفع موانع تولید، ارائه تسهیلات کم بهره، تزریق سرمایه در گردش به واحدها و ثبت سفارش و فراهم نمودن بستر صادرات محصولات رقابت پذیر صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: این اقدام دولت به عنوان مشوق و تکیه گاه تولیدکنندگان گامهای موثری در مهار تورم و رشد تولید خواهد داشت.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد یادآور شد: با تداوم شناسایی واحدهای راکد در راستای تحقق شعار سال و برنامه ریزیهای مدون جهت احیای واحدهای راکد و غیر فعال، در نظر است با حمایت مدیران ارشد استان و شهرستان و سیاستهای ابلاغی وزارت متبوع گام مثبتی برداشته شود.
اصل مرزی اضافه کرد: بررسی مشکلات این واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان توسط کارشناسان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه این شهرستان دارای بیش از ۶۵۰ واحد صنعتی بزرگ و کوچک از جمله داروسازی اکسیر، نساجی، کاشی جم و سامان کاشی است، ادامه داد: به دلیل آنکه حدود ۴۰ درصد صنعت لرستان در بروجرد واقع شده این شهرستان قطب صنعت استان محسوب میشود.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد بیان کرد: از مجموع ۶۵۰ واحد صنعتی بروجرد ۴۵۰ واحد در حال فعالیت و تولید است.