عضو علمی کمیته کرونا: به حرف بیسوادانی که علیه واکسن حرف میزنند، گوش نکنید
محمدرضا صالحی:
در دولت قبل چند بار گول خوردیم و تصمیمات اشتباه گرفتیم. /
جدی نبودن امیکرون فقط در ابعاد بالینی حرف درستی است نه در ابعاد اپیدمیولوژیک. /
در کاهش محدودیتها چندین بار غافلگیر شدیم. /
فاصلهمان با پیک ششم کرونا خیلی نزدیک است.
news989971 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 989971
[rutitr] =>
[title] => پناهی: امیکرون شبیه کبریتی است که به یک جنگل میزنند / دیگر نیازی به واردات واکسن وجود ندارد
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، مدل انتشار امیکرون را شبیه کبریتی دانست که به یک جنگل میزنند و امکان سرعت انتشار این ویروس خطرناک بسیار بالا بوده و امکان سرایت نیز در بالاترین حد است.
[body] =>
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یونس پناهی اظهار کرد: در دولت گذشته و در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا عمده تمرکزها به سمت درمان رفته بود و انواع داروها وارد کشور شده و از این طریق به دنبال کنترل بیماری کرونا بودند.
وی تصریح کرد: هر چند این بیماری در ابتدا ناشناخته بود اما در دولت سیزدهم و با تاکید وزیر بهداشت قرار شد تا عوامل پیشگیرانه به ویژه واکسیناسیون عمومی در اولویت برنامهریزیها قرار گیرد تا دغدغهها و مشکلات در این حوزه کاهش پیدا کند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی را در کنار واکسیناسیون برای کنترل سویههای مختلف کرونا یادآور شد و گفت: همچنان تاکید ما بر واکسیناسیون عمومی است که تاکنون با واردات ۱۲۰ میلیون دز واکسن ۸۰ درصد مردم ایران واکسینه شدند.
پناهی با بیان اینکه ۱۰ میلیون دز تزریق در مرحله سوم واکسن کرونا انجام شده است، افزود: با رعایت پروتکلهای بهداشتی امیدواریم در خیز ششم که پیشرو است کمترین آسیبها و دغدغهها را شاهد باشیم.
وی با قدردانی از فعالیت مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و مسئولان در کنترل این بیماری در پیکهای مختلف خاطر نشان کرد: هر چند اول تا انتهای این ویروس جهش یافته معلوم و مشخص نیست و هر روز به شکل وحشیتر سرعت انتشار این ویروس خطرناک بالا میرود اما ضروری است همچنان مراقبتهای بیشتری را انجام دهیم تا گرفتار این ویروس خطرناک نشویم.
پناهی مدل انتشار امیکرون را شبیه کبریتی دانست که به یک جنگل میزنند و امکان سرعت انتشار این ویروس خطرناک بسیار بالا بوده و امکان سرایت نیز در بالاترین حد است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در کنار تزریق هر ۳ دز واکسن، ضروری مردم بیشتر اعتماد به مسئولان امر داشته باشند و از انواع واکسنها برای تزریق و پیشگیری از ابتلاء به این بیماری استفاده کنند.
پناهی تنوع تولید واکسن داخلی را یادآور شد و بیان کرد: دیگر نیازی به واردات واکسن کرونا وجود ندارد و به اندازه کافی ذخیره واکسن داخلی در کشور موجود است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضرورت کاهش هزینههای درمان را در کنار کاهش هزینههای تحقیقات یادآور شد و گفت: امیدواریم همه مردم در بالاترین سطح شیوهنامههای بهداشتی را رعایت و به بهبود وضعیت کمک کنند.
news990298 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 990298
[rutitr] =>
[title] => اومیکرون جان ۳ نفر در کشور را گرفت
[stitle] => اومیکرون جان ۳ نفر را گرفت
[title2] =>
[subtitle] => سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت از ثبت سه فوتی بر اثر ابتلا به ویروس اومیکرون خبر داد.
[body] =>
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد هاشمی از افزایش موارد ابتلا به اومیکرون خبر داد و گفت: آمار مبتلایان به اومیکرون به ۱۱۶۲ مورد رسیده و تعداد مبتلایان در مشهد با ۲۴۹ مورد افزایش چشمگیر داشته است.
وی افزود: متاسفانه در هر یک از شهرهای تبریز، یزد و شهرکرد شاهد یک فوتی به دلیل ابتلا به اومیکرون بودهایم و یک مورد بدحال هم در اهواز وجود دارد.
news990173 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 990173
[rutitr] =>
[title] => زالی: یک چهارم موارد مشکوک در کشور امیکرون داشتهاند / درگیری ریوی در این سویه کمتر دیده میشود
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => فرمانده عملیات مقابله با کرونا تهران گفت: از سه هزار و ۶۰۰ نمونه مشکوکی که برای انستیتو پاستور ارسال شده ۸۵۰ نمونه اُمیکرون مثبت بوده یعنی ۲۶ تا ۲۷ درصد.
[body] =>
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر شاخص بستری در جمعیت مبنای رنگبندی کشور است، افزود: به این ترتیب در حال حاضر خراسان شمالی، سمنان از خراسان جنوبی، کرمان و ایلام وضعیت بستری رو به افزایش دارد، اما استان تهران حالت ایستایی دارد.
وی با بیان اینکه نباید در مورد اُمیکرون ساده اندیشی کنیم، گفت: از سه هزار و ۶۰۰ نمونهای که برای انستیتو پاستور تهران ارسال شده ۸۵۰ نمونه اُمیکرون مثبت بوده یعنی ۲۶ تا ۲۷ درصد نمونههای مشکوک ارسال شده اُمیکرون بوده است.
به گفته زالی، از نمونههای ارسالی در بخش بستری ۹ تا ۱۰ درصد نمونههای ارسالی اُمیکرون بودند و بیش از ۴۰ درصد نمونهها مربوط به بیماران بستری مربوط به دلتا بوده است و به این ترتیب بیشترین بیماران در بخش بستری نمونههای دلتا ویروس بوده اند.
وی افزود: این یعنی هر چه زمان بگذرد از میزان دلتا کاسته میشود و به میزان اُمیکرون افزوده خواهد شد.
زالی همچنین گفت: برای تشخیص شدت علایم و بیماری زایی سویه اُمیکرون مطالعات حیوانی انجام شده است.
وی افزود: این مطالعات حاکی از آن است که اُمیکرون بیماری زایی با شدت کمتری نسبت به نمونههای قبلی دارد البته این مطالعات باید در جمعیت بزرگتری انجام شود، اما سرایت پذیری بالاتری دارد و درگیری ریوی در این سویه کمتر دیده میشود.
این مقام مسئول گفت: ۳۳۰ هزار اُمیکرون فقط در روز در کشور فرانسه به ثبت رسید که بی سابقه است و پیش بینیهایی که انجام داده اند نشان میدهد تا پایان زمستان ۵۰ درصد اروپا به سویه اُمیکرون مبتلا میشوند.
وی افزود: اگر فرض بر شدت بیماری زایی کمتر باشد باز هم باید در حوزه عمومی این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهیم چراکه وقتی سرعت ابتلا بیشتر میشود یعنی جمعیت بیشتری مبتلا خواهند شد و بستری نیز بیشتر خواهد شد.
زالی گفت: از سوی دیگر تاب آوری سیستم بهداشت و درمان است که اگر ناگهان بر شدت مراجعات افزوده شود با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین نباید ساده اندیشی کنیم تا مشکلات گریبان ما را نگیرد.
وی تصریح کرد: اینکه تصور کنیم که این سویه علایم خفیف تری دارد و باید همه گیری اتفاق بیفتد تا به پایان کرونا نزدیک شویم، حرف درستی نیست.
زالی ادامه داد: برای گروههای زیر ۱۲ سال در عرصه جهانی و پوشش واکسیناسیون آنها بحثهای بسیاری وجود دارد، ولی این سویه میتواند نقطه هدف خود را برای کودکان در نظر بگیرد. براساس آخرین مقالهای که منتشر شده است از هر هفت کودکی که اُمیکرون میگیرد یک کودک دچار عوارض طولانی تری میشود.
وی تأکید کرد: واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال از موارد پرمناقشه در سطح جهانی است، اما در مورد برخی واکسنها همچون سینوفارم که در کشور ما نیز وجود دارد مطالعات برای کودکان بیشتر انجام شده که نشان دهنده اثربخشی آن است.
به گفته زالی، نظر کمیته علمی نیز در مورد واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال بر اثرگذاری اجماع وجود دارد، البته با اولویت گروههای پرخطر، اما در خصوص میزان عارضه جدی برای این افراد سوالاتی وجود دارد که رئیس جمهور نیز در این بخش این سوال را مطرح کرده است.
ساختار لجستیکی بهداشت و درمان تهران ضعیف است
زالی با اشاره به اینکه ضعیفترین ساختار لجستیکی در بخش بهداشت و درمان در تهران وجود دارد، افزود: در هم اندیشی برای روسای سه دانشگاه علوم پزشکی تهران و برخی نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت نهایتا نامهای نگارش شد تا در خصوص استیجاری بودن مراکز و پایگاههای بهداشت و سلامت تهران، عدم اشتغال پستهای بهداشت تهران و همچنین بحث اعتبارات تدابیر جدی اتخاذ شود.
وی خاطرنشان کرد: درخواست ما از استاندار تهران نیز این است که نامهای در تأیید این نامه به نمایندگان مجلس نگارش شود که وجود این مشکلات مورد تأکید قرار گیرد.
news990233 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 990233
[rutitr] => سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت خبر داد
[title] => اومیکرون در کشور ۳ قربانی گرفت/ افزایش موارد ابتلا
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از ۳ مورد فوتی بر اثر ابتلا به اومیکرون در کشور خبر داد.
[body] =>
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد هاشمی، گفت: موارد اومیکرون در کشور به ۱۱۶۹ نفر رسیده است.
وی با عنوان این مطلب که ۳ مورد فوتی بر اثر ابتلاء به اومیکرون در کشور داشتهایم، افزود: این فوتیها در شهرهای تبریز، یزد و شهرکرد بودهاند.