فوق تخصص گوارش گفت: 5 درصد افراد مبتلا به هپاتيت B به هپاتيت D نيز مبتلا مي شوند كه هپاتيت D به تنهايي نمي تواند ايجاد مشكل كند.
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر صومي در دهمين كنگره گوارش و كبد ايران كه در سالن غرضي بيمارستان ميلاد برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: يكي از علل گرفتاري كبد در عفونتهاي ويروسي هپاتيت D است كه به تنهايي نمي تواند ايجاد مشكل كند.
وي با بيان اينكه هپاتيت D به همراه هپاتيت B ايجاد مي شود، اظهار داشت: افراد مبتلا به هپاتيت B بايد از نظر ابتلا به هپاتيت D نيز بررسي شود.
فوق تخصص گوارش در ادامه گفت: 5 درصد افرادي كه از نظر هپاتيت B مثبت هستند به هپاتيت D نيز مبتلا هستند.
صومي افزود: اولين هپاتيت D در كشور مربوط به سال 1982 است كه تاكنون 20 مطالعه در شروع HDV انجام شده است كه در اين مطالعات در تمامي مناطق هپاتيت D مشاهده شده است.
وي گزارش اين بيماري را بين دو تا 20 درصد خواند، گفت: با توجه به اينكه نوع مطالعات يكسان نبوده نمي توان در رابطه با شيوع بيماري و اختلاف آن در مناطق مختلف نظر قطعي داد.
عضو هيئت علمي دانشگاه تبريز يادآور شد: افرادي كه تحت دياليز خوني به دليل نارسايي مزمن كليه قرار دارند نسبت به افراد ديگر جامعه شانس ابتلاي بيشتري دارند به طوري كه در آمارها 25 تا 40 درصد افراد تحت دياليز خوني به هپاتيت D مبتلا شدند.
صومي گفت: معتادين تزريقي و افراد مبتلا به كانسر كبد (سرطان كبد) در زمينه هپاتيت D بيشتر در معرض خطر هستند.
وي اظهار داشت: با توجه به اينكه تصميم گيري درماني در مبتلايان به هپاتيت D صورت مي گيرد در صورت مثبت بودن نتايج نيازمند داروهايي خاصي هستند كه ابتدا بايد آنتي ژن از نظر HDV بررسي شود./انتهاي پيام/