مدل پیش بینی و تحلیل زمین لغزش های زلزله در دانشگاه تربیت مدرس تهیه شد
کد خبر:۹۹۳۲۳

مدل پیش بینی و تحلیل زمین لغزش های زلزله در دانشگاه تربیت مدرس تهیه شد

پژوهشگران گروه زمین شناسی مهندسی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس با توجه به شرایط کشورمان اقدام به تهیه مدلی جهت پیش بینی و تحلیل خطر زمین لغزش های ناشی از زلزله کردند.
به گزارش گروه علمی «شبکه خبر دانشجو»، بطور کلی زمین لغزش ها بخصوص زمین لغزش های ناشی از زلزله پدیده هایی هستند که باعث خسارات زیادی به بشر طی سال های اخیر شده اند. هرچند مطالعات زیادی در خصوص شناسایی و توصیف زمین لغزش ها بطور عام انجام شده است اما بررسی زمین لغزش های ناشی از زلزله بخصوص در ایران بسیار جوان است.
  
علی محمد رجبی افزود: در این طرح پژوهشی ضمن یافتن برخی روابط بین پارامترهای زلزله ها و زمین لغزش های ناشی از آن ها، با توجه به شرایط ایران نسبت به تهیه مدلی جهت پیش بینی و تحلیل خطر زمین لغزش های ناشی از زلزله اقدام شد.
  
وی گفت: آریاس و جابجایی نیومارک دو مورد از پارامترهایی که به عنوان مناسب ترین پارامتر زلزله جهت پیش بینی زمین لغزش های ناشی از زلزله هستند.
  
این پژوهشگر با بیان اینکه تا کنون رابطه کاهندگی شدت آریاس و جابجایی نیومارک، تنها برای البرز ایران مرکزی تدوین شده است افزود: به منظور پوشش کامل ایران، در این مطالعه با استفاده از 1359 نگاشت حاصل از زلزله های محدوده زاگرس، با تهیه کدهایی در محیط MATLAB، ضمن تحلیل رگرسیونی بر اساس فرم های تابعی برخی مدل های موجود، نسبت به تدوین روابط کاهندگی شدت آریاس و جابجایی نیومارک برای زاگرس اقدام شده است.
  
وی تصریح کرد: این روابط بطور قابل قبولی کارایی لازم را جهت برآورد میزان شدت آریاس و جابجایی شیب در نتیجه وقوع زلزله در محدوده زاگرس نشان داده اند.
  
پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: در ادامه این پژوهش، روش احتمالات زمانی به منظور ارزیابی خطر   زمین لغزش های ناشی از زلزله در مقیاس منطقه ای با پوشش کل ایران معرفی شده است.
 
 وی گفت: این روش به عنوان روشی اساسی جهت برآورد خطر زمین لغزش های ناشی از زلزله برای کل ایران مورد استفاده قرار گرفته و شامل ارزیابی احتمال وقوع شرایط گسیختگی های ناشی از زلزله با استفاده از مدل نیومارک است.
  
رجبی اضافه کرد: سپس به عنوان کاربردی از این روش، نتایج بدست آمده برای محدوده متاثر از زلزله منجیل (محدوده ای که مورد تحلیل تعیینی و احتمالاتی با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو قرار گرفت) با نتایج حاصل از روش های قبل مقایسه شده است.
 
گفتنی است این پژوهش با راهنمایی دکتر ماشاالله خامه چیان عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد./انتهای پیام/
پربازدیدترین آخرین اخبار