به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دیدار اخیر رهبر انقلاب با جمعی از مداحان یکی از دیدارهای پرمضمون چند ماه اخیر بود. بررسی سیره عملی حضرت زهرا سلاماللهعلیها، نقش هیأتها و مداحان در جهاد تبیین و بایستههای مداحی و هیأت از محورهای مهم این دیدار بودند. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR برای بررسی دقیقتر این محورها به گفتوگو با حاجمحمود کریمی مداح اهلبیت علیهمالسلام پرداخته است. آقای کریمی معتقد است مقابله با برنامههای دشمن و خدمات اجتماعی از وظایف لاینفک هیأت است. متن این گفتوگو به شرح زیر است:
در دیدار اخیر مداحان با رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی رحمةاللهعلیه، شما هم حضور داشتید. این دیدار از جمله دیدارهای پرمضمون رهبر انقلاب در این چند سال اخیر بود. نظر شما چیست؟
دیدارهای حضرت آقا علیالخصوص با قشر مداحان همیشه پرمضمون است. از نگاه خودم عرض میکنم و از روی تعصب نمیگویم. آقا هیچ موضوعی را تعبدی به کسی نمیگویند. البته، جلسه ما هم مستثنی نیست. ما چون اهل روضهخواندن و منبر هستیم، آقا بیشتر برای ما دلیل میآورند و خیلی لطیف موضوع را مطرح میکنند. در حقیقت، خط سیر مداحی هم در آن دارند؛ یعنی این خط سیر را یکجوری به ما نشان میدهند که ما از همین خط سیر صحبتکردن را یاد بگیریم. در واقع، همان هندسهای که آقا در بیاناتشان فرمودند.
صحبتهای آقا را میشود در سه بخش خلاصه کرد: اول، جایگاه حضرت صدیقه سلاماللهعلیها و جایگاه زن؛ دوم، جایگاه هیأت و سوم، جایگاه مداح در هیأت. بعد هم به این نتیجه میرسند که در مجموعهای به این بزرگی جای مداح در هیأت کجاست. جای هیأت در جامعه اسلامی کجاست. جایت را که پیدا کردی، تازه میفهمی که از چه شرایطی میتوانی استفاده کنی. آیا شبیه خودت دورت زیاد است. اگر دورت زیاد است، باید تشکیلاتی رفتار کنی. اگر دورت کم است، آتشبهاختیار رفتار کنی. آتشبهاختیار هم این طوری نیست که هر جا را دوست داری بزنی.
ایشان میفرمایند اگر خواب بمانی و بلند شوی، ممکن است خودی را بزنی. اگر آتشبهاختیار میخواهی رفتار کنی، باید همیشه بیدار باشی. این هندسه صحبت آقاست.
بهجای خوبی رسیدیم. رهبر انقلاب در جمله معناداری فرمودند هر تلاشی جهاد نیست. جهاد، تلاشی است که در نسبت با دشمن تعریف میشود. در چنین فضایی هیأت باید در چه مختصات و راستایی حرکت کند که تلاشش در زمینه مودت اهلبیت در زمره جهاد محسوب شود؟
خلاصه جهاد این است دشمن را هدف بگیریم. خب، هر کدام از ماها هر جایی میتوانیم به مقابله با دشمن بپردازیم، ولی چرا آقا اینقدر دشمن دشمن میکنند؟ چرا فکر میکنیم همه دشمن ما هستند؟ چرا فکر نکنیم؟ ببینید، جنگ نرم مثل جنگ سخت نیست، بلکه خیلی سختتر است. بهخاطر همین آقا در این دیدار خیلی حساسیت به خرج میدهند. البته، ما هم در حوزه جهاد، کارهایی در هیأت انجام میدهیم. نمونهاش، محرومیتزدایی است. الآن بعضی از آقایان و خانمهای فعال صنعتی، اقتصادی و فرهنگی را به جلسات خودمان دعوت میکنیم و از آنها کمک میگیریم و کار میکنیم.
هیأت شما در کنار گلزار شهدای امامزاده علیاکبر علیهالسلام چیذر و در محضر ۶۶۰ شهید قرار دارد. این فضای معطر به جهاد و شهادت چه تأثیری روی فضا و فرهنگ هیأت شما گذاشته است؟
هیأت رایةالعباس (هیأت رزمندگان منطقه شمیرانات)، بعد از شهادت شهدای هشت سال دفاع مقدس بهوجود آمد. شهدا زائیده هیأتاند و همانطور که حضرت آقا فرمودند هیأت شهیدپرور است. در همین هیأت کسی بود که بعد از تمامشدن مجلس، حسینیه را جارو میزد. بعد از شهادتش، فهمیدیم مصطفی احمدیروشن، از دانشمندان هستهای است. الآن هم در همین گلزار شهدای چیذر دفن است. خب، این یعنی من آنها را شهید کردم؟! نه! این همان هندسه است که شهید از هیأت بیرون میآید. بعد یک مداح خوب از دل شهید بیرون میآید. منِ روضهخوان در جایگاه خودم هم در دامان دو شهید بزرگ شدم. ما مهمان این شهدا هستیم و آنها روی ما تأثیر میگذارند و کار خودشان را انجام میدهند. به لطف امام حسین علیهالسلام، این شهدا خیلی به ما لطف میکنند. یک جاهایی از برکت شهدا جلوگیری میشود که از خطا رفتن ماست. کسی در گوش آنها نخوانده بود. آنها یک جمله را از حضرت امام یا حضرت آقا شنیدند، درک کردند و رفتند. نایستادند که بهشان گفته شود. سیدحسن نصرالله میگوید ما دقت میکنیم ببینیم نظر آقا به چیست، آن را برای خودمان فرض میدانیم، نمیایستیم که ایشان دستور بدهند.
شما یک مداح و هیأتی مورد اقبال دیگران هستید که عقبه اجتماعی هم دارید؛ چرا زمینههای فعالیتتان را از حوزه کودک تا محرومیتزدایی و جمعکردن هزینه مالی زندانیان نیازمند و تأمین جهیزیه تکثیر، متعدد و گسترده میکنید؟ این اقدامات چه ربطی به هیأت دارد؟
خب، آقای حاجقاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس چهکار داشت به مسجدساختن در دهات؟! چهکار داشت به حسینیه راهانداختن؟! چهکار داشت به سیل؟! به شما چه ربطی دارد؟! من نکنم، کی بکند؟ شما انجام میدهید؟! بفرمایید این کار را بروید انجام بدهید! آتش بهاختیار یعنی این دیگر.
یعنی اینها را جزو وظایف اجتماعی هیأتتان میدانید؟
بله، دقیقاً! اصلاً وظیفه ماست. من نمیگویم وظیفه کس دیگری نیست. تا اندازهای که ما میتوانیم وظیفهمان است. تو میتوانی این بار را برداری، نایست تا مسئولش بیاید. خدمت به مردم در فرمایشات حضرت آقا هم بود. بار مردم را بردار، غصه مردم را کم کن. حداقل بنشین پای درد دلش، ببین چه میگوید.
مرد را دردی اگر باشد خوش است
درد بیدردی علاجش آتش است
ما کار خودمان را باید انجام بدهیم. باری را که میتوانیم باید برداریم. یکی گرهی به کارش افتاده، اگر من میتوانم باز کنم باید بروم باز کنم.
یکی از پیرغلامان میگفت در فتنه ۸۸ تنها قشری که مردودی نداشتند، هیأتیها و مداحها بودند. الآن همین هیأت رایهالعباس شهید مدافع حرم، شهید مدافع امنیت، شهید مرزبانی ناجا و شهید هستهای دارد. در رایهالعباس چهکارهایی میکنید و چهکارهایی هم نمیکنید که سر بزنگاههای سیاسی و خطکشیهای مشخص با دشمن سربلند بیرون آمدهاید؟ در بزنگاههایی فتنهگون اوضاع برای خیلیها واضح و مشخص نیست.
من خودم عددی نیستم، ولی اگر من حواسم باشد، دوستان من هم باید حواسشان باشد. من نگاه میکنم که آقا امام زمان روحیفداه از من چه میخواهد. دستوراتی دارند که مشخص است. یکجاهایی هم به مسائل روز میرسم. من وظیفهام را انجام میدهم. ممکن است خیلیها خوششان نیاید، خیلیها هم خوششان بیاید. نه از خوشآمدن یک عده خوشحال میشوم، نه از بدآمدن یک عده ناراحت میشوم. باید به وظیفه خودمان عمل کنیم. هرکس به وظیفهاش عمل کند، امام حسین علیهالسلام او را جلو میبرد. فرهنگ هیأت این است.
شاید بعضی از کارهایی که ما داریم انجام میدهیم، علیالظاهر در حوزه کار ما نباشد؛ چون کسی آن بار را برنمیدارد ما باید برداریم؛ اما چرا مجموعه هیأتها تا حالا مردودی و رفوزه نداده؟ برای اینکه به امام حسین علیهالسلام وصل است. کسی که برای امام حسین علیهالسلام میآید، ذهن و دلش هم مال امام حسین علیهالسلام است. وقتی دلش مال امام حسین علیهالسلام باشد، هر جا فکر کند بهطرف امام حسین علیهالسلام میخواهد تیری برود، میگوید این دفعه ما نمیگذاریم.
انقلاب از کجاها قدرت پیدا کرد؟ زمان انقلاب من در مسجدالمهدی شاهینشهر این نوحه را میخواندم:
حسین سرباز ره دین بود
عاقبت حقطلبی این بود
من آن موقع دهساله بودم. من و پدرم را گرفتند و بردند. رئیس پاسگاه یک چک به من زد و گفت بچه این شعر را کی یادت داده؟ گفتم پدرم. پدرم را هم زد. فهمیدم این شعر تیر است. چرا برای بقیه نوحهها کتک نخوردم؟ معلوم بود یک کاری کرده است. تازه فهمیدم زور هیأت چقدر است، چرا هیأتها را نشانهگیری میکنند، چرا قبل از محرم شروع به تحلیل میکنند.
ما کاری که باید انجام بدهیم، انجام میدهیم. ما کاری که وظیفهمان باشد، باری از دوش مردم برداریم، انجام میدهیم. ما اگر قرار باشد خودمان هم فدا بشویم که این مملکت سفت، محکم، مقتدر، باعزت بماند، شک نمیکنیم و خودمان را فدا میکنیم.
شما و هیأتتان یکی از هیأتهایی هستید که در نوآوریها در حوزههای مختلف تجربه داشتهاید. در این نوآوریها چه ملاحظههایی را داشته و رعایت میکنید؟
کسی میتواند یک فیلمساز خوب شود که حداقل مکاتب دیگر فیلمسازها را هم بشناسد. باید مکاتب دیگر را بشناسد تا جای مکتب خودش را پیدا کند و به آنها نزدیک نشود و برای خودش شاخص بشود. یا مثلاً، در آشپزی هم باید آشپزیهای مختلف را بشناسد تا جایگاه آشپزی ایرانی را بداند. من هیچموقع غذای مادرم را رها نمیکنم و غذای همسایهمان را بخورم که ببینیم این خوشمزهتر است یا غذای مادرم. معلومه غذای مادرم خوشمزه است. من بعد از شیرخوردن اول غذای مادرم را خوردم. آدم بداند غذایی که حضرت زهرا به او میدهد خوشمزه است. غذایی که مادرش به او میدهد خوب است. نباید تست کند، ولی بشناسد که این غذاها این طعم را دارد. حالا در حوزه موسیقی و فیلم که نمادی از آن در مداحی هست یک قسمتش را آقا هندسه مداحی میفرمایند.
یعنی میگویید هویت مداحی، همان مداحی باقی بماند؟!
بله! مداحی باید مداحی بماند. ما نوآوری داریم، اما نوآوری بعضی مواقع نوع آوری میشود. اصلاً یک نوع دیگر را میآوریم و هویتش عوض میشود. من اگر روضهخوان نباشم و یک چیز دیگر قاطیاش بکنم، دیگر کسی احترامی برای من قائل نیست. عرض من این است که مداح از جهت هنری باید مکاتب را بشناسد، ولی غرق آنها نشود.
مواردی هم بوده مورد تمجید رهبر انقلاب قرار گرفته باشید؟
بله! وانت را خیلی تشویق کردند. بالاخره آقا به همه روضهخوانها لطف دارند. من سعی میکنم شعر خودم را بخوانم و وقتی خدمت حضرت آقا میرسم، شعر خودم را میخوانم. چند سال قبل، در محضر آقا شعر خودم را خواندم. ایشان فرمودند شعر مال خودتان بود؟! گفتم بله آقا! فرمودند خیلی عالی. گفتم شما از کجا متوجه میشوید این شعر خودم است. فرمودند شما شعری که میگویی، من تصویرش را میبینم؛ یعنی تصویری شعر میگویید.
هیأت شما برای مراسماتش پیوست رسانهای و تصویری هم دارد. شما در این فضا چه ملاحظاتی دارید؟
بحث تصویربرداری از هیأت جداست، منظور من شعر است. ما به آن دکوپاژ میگوییم؛ یعنی چیدمان دوربین و زاویه نگاه شما باید در مرثیه، مصیبت، نوحه، مدح و روضه معلوم باشد. آیا شما همیشه میخواهید گودال قتلگاه را از بیرون دوربین ببینید و آن چیزی که میبینی را بگویی؟ چه میخواهی بگویی؟ باید حرفی بزنی که به دل بنشیند. بعد هم اگر همینطوری بگویی، تکراری میشود. باید با طعم دیگری بگویی؛ مثلاً، ما یک بار از داخل قتلگاه روایت کردیم:
از زیر پلکهای پرخون
دیدم رسیدی در میدان
گفتم به زینب ای خواهر
امانتیام را برگردان
یا مداحی «میبینی از دور در نخلها عمویت را یا نه؟»؛ شما ببینید اینجا دوربین کجاست.
موضوع دیگر صداست. اینها هندسهای دارد. آنقدر تنوعش بالاست که اصلاً اندازه ندارد. شما با یک عدد چهار رقمی چند ترکیب میتوانی بسازی؟ با عواملی مثل دستگاهها که در مداحی در اختیار دارید، نغمههایی که روی آن بحث و شناخته شده هستند و الآن محصور به آن دوازده دستگاه و ردیف آواز نیست از جمله نواهای نواحی مثل مازندرانی، گیلکی، آذری، خراسانی، بلوچی و عربی؛ مثلاً، اگر شما همین لحن کردی را بشناسید و بعد ضربها را هم بلد باشید، میبینید که ترکیب اینها در نوع خواندن -نه در ماهیت- چقدر متنوع میشود. این خودش آنقدر ظرفیت نوآوری دارد که دیگر نیاز نیست که به سراغ چیز دیگری بروید. این کار هندسهای دارد. بالاخره اینقدر تنوعش بالاست که اصلاً اندازه ندارد.
قبل از کرونا هیأت بزرگی داشتید. در دوران کرونا یک دفعه تصویری میبینیم که شما روی وانت در جنوب تهران برای پنج شش نفر مداحی میکنید. تفاوت عجیبی با آن وضعیت قبلی دارد. تندادن به چنین وضعیتی ساده و راحت نیست! از این وضعیت بگویید!
راحت است آقا! اولاً، آن کسانی که قبل از کرونا به هیأت ما میآمدند، برای دیدن من نمیآمدند که! برای روضه میآمدند. ثانیاً، ما مأمور به وظیفهایم. من در قبر باید پاسخ یکسری اشتباهات و کارهایم را خودم بدهم. این چند ده هزار نفر آدمی که در فضای مجازی و تلویزیون و هیأت ما را دنبال میکنند، هیچکدام جوابگوی کارهای من نیستند و نخواهند بود. من میمانم و کارهایم. شب اول قبر من نمیتوانم امام حسین علیهالسلام را گروگان بگیرم. وقتی شما مسئولیت کارت با خودت باشد، باید تصمیمی بگیری که خودت جواب بدهی.
من نوکر مردمم، ولی اگر قرار باشد بهخاطر مردم در آتش جهنم بروم، دیگر نیستم. اگر قرار باشد در آتش بروم، دیگر این کار را نمیکنم. در جایی که وظیفهام است و هر کاری که وظیفهام است حتماً اشتباه هم دارم. وقتی وظیفهات را انجام بدهی، دیگر مسئولیتی به عهدهات نیست. من خودم کاری را که وظیفهام هست انجام میدهم.
بدون تعارف میگویم این کار راحت نیست. کسی که برای چند هزار نفر مداحی میکرده یک دفعه تصویرش منتشر میشود که برای چند نفر در جنوب شهر دارد روضه میخواند!
خیلی خوب است. اینجا جایی بود که دوست دارم آن باشم.
چرا؟
دوست دارم.
چرا دوست دارید؟
چگالی خلوصش بالاست.
اصلاً به فکر این نبودید که چه تصویری دارد از شما بیرون میآید و ممکن است عدهای آن را دست بیندازند؟
اتفاقاً رفتم به مادرم گفتم میخواهم کاری انجام دهم که خیلیها مخالفاند. خیلی از دوستان نزدیکم هم مخالفت کردند و گفتند این کار خوب نیست.
چقدر به دل خودتان نشست؟
خیلی! اصلاً تکرارنشدنی است. اگر کار را برای خدا انجام بدهی، مسئولیتش راحت است.
پیشنهادش از کجا آمد؟
پسرم داوود گفت بابا بیا دسته راه بیندازیم. گفتم راهانداختن دسته ممنوع است. گفت خب فقط وانتش را راه بینداز و راه افتاد.
گفتوگو را با حاجقاسم سلیمانی تمام کنیم. ایشان به هیأت شما میآمد و ارتباطاتی با هم داشتید. در پس ذهن حاجمحمود کریمی نسبت به این شخصیت چه میگذرد؟
حاجقاسم الآن هست، باور کن! هر کسی از ظنّ خودش یار حاجقاسم شده است. او بنده خالصی بود. هیأت که میآمد، بغل منبر مینشست. کلاً این قسمت را فیلمبرداری نمیکردیم. یا اگر نمیرسید، بعدازظهرها طبقه همین بالای حسینیه میآمد و روضه را گوش میکرد، بعد با موتور میرفت. در روضه هم عین بچهمردهها اشک میریخت.
بعضی مواقع فرصت نمیشود که بعضی از بچههایمان بنشینند پای روضه و همهاش در رفتوآمدند. من خودم نذر روضه داشتم و ساعت پنج شش روضه را با این بچهها و خانوادهام شروع میکردم. ایشان هم با خانوادهشان میآمد، این روضهاش را گوش میکرد، بعد هم که میخواست برود، مینشست بند کفش نوههایش را میبست. این را من خودم بارها دیدم. حاجقاسم فوق تصور ما دستنیافتنی بود. واقعاً شهید بود، ما نفهمیدیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو تغییر سکاندار در صندوق ذخیره فرهنگیان، تحولاتی را در بدنه مدیریتی این موسسه و هلدینگهای تابعه به دنبال داشته و مهمترین این تغییرات در دو هلدینگ پتروفرهنگ و تدبیرگران اطلس رخ داده است.
به این ترتیب، جواد نوری مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در جلسات تکریم و تودیع مدیران عامل این دو هلدینگ، سرپرستان جدید این هلدینگها را براساس رای هیات مدیره این دو هلدینگ معرفی کرد.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، در این جلسات که علاوه بر نوری، حمید باقرنژاد نایب رییس هیات مدیره، جمعی از معاونان و مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان و هلدینگهای پتروفرهنگ و تدبیرگران اطلس نیز حضور داشتند، مهدی باقری به عنوان سرپرست هلدینگ تدبیرگران اطلس، احمد قلعهبانی به عنوان رییس هیات مدیره و علیرضا بابازاده به عنوان سرپرست هلدینگ پتروفرهنگ معرفی شدند. همچنین از زحمات مرضیه شاهدایی و فرهاد رنجبران، مدیرانعامل پیشین این دو هلدینگ قدردانی شد.
در جلسه معارفه بابازاده سرپرست هلدینگ پتروفرهنگ، نوری با اشاره به ظرفیتهای داخلی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکتهای تابعه، بر همافزایی بین آنها تصریح کرد و گفت: این امر علاوه بر ارزش اقتصادی، باعث ریشهدار شدن دانش و توانمندی در مجموعه خواهد شد.
وی افزود: برقراری ارتباط متقابل بین موسسه و هلدینگهای زیرمجموعه و حتی شرکتها در استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای یکدیگر در تمامی حوزههای حقوقی، اطلاعرسانی، فنی و فناوری ضرورتی انکارناپذیر است و انتظار میرود در تمامی ارکان موسسه و هلدینگها در راستای سیاستها، خط مشیها و ماموریتها، تبادل و تعامل فعالانه برقرار باشد.
نوری همچنین با حمایت از بهرهگیری توان بومی و داخلی در پیشبرد پروژهها، گفت: اولویت با بازدهی اقتصادی و تامین منافع و سود اعضاست، ولی با رعایت این شرط اساسی، شرکتهای عضو مجموعه صندوق و از جمله پتروفرهنگ باید طوری برنامهریزی کنند که از ظرفیتهای داخلی و به خصوص متعلق به مجموعه صندوق همچون شرکت ماشینسازی اراک و شرکت ساختمانی معلم، استفاده بهینه شود.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، تاکید کرد: اگر ظرفیتی درون این مجموعه وجود دارد حتما باید از آن ظرفیت استفاده کرد تا گردش پول در صندوق اتفاق بیفتد. البته ناگفته نماند که اصلا از کیفیت کوتاه نخواهیم آمد و این امر باید با حفظ کنترل کیفیت، قیمت و زمان تحویل باشد.
وی با تاکید بر این که تاکنون از ظرفیت جمعیت بزرگ خانواده صندوق ذخیره فرهنگیان اعم از بازنشستگان و شاغلین عضو غفلت شده است، گفت: بزرگترین دارایی صندوق ذخیره فرهنگیان بازار بزرگ اعضا و خانوادههای ایشان است که باید به نحو مناسبی برای استفاده بهینه از آن برنامهریزی کرد.
نوری تصریح کرد: موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار عضو فرهنگی شاغل و بازنشسته در اختیار دارد که به همراه خانواده آنان ۸ میلیون نفر و با دانشآموزان ۲۰ میلیون نفر را در بر میگیرد که با این بازار میتوان کارهای بزرگی در راستای اثرگذاری اقتصادی و سودآوری برای موسسه انجام داد.
مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در خاتمه صحبتهای خود تاکید کرد: میتوان با نظارت بر روند تولید در مجتمعهای تولیدی، بهرهبرداری از پروژههای در حال احداث، سرمایهگذاریهای درست و بجا و تعریف پروژههای جدید در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی به یکی از قطبهای پتروشیمی در کشور تبدیل شد.
** اهتمام برای حرکت به سمت سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی و داخلی
همچنین حمید باقرنژاد، ضمن تبریک اعیاد ماه رجب و تجلیل از زحمات مدیران این هلدینگ و اشاره به اینکه حرکت بزرگ و انتخاب درستی در حوزه سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی صورت گرفته است، بیان کرد: طی سالهای گذشته با وجود گامهای رو به جلو در هلدینگ پتروفرهنگ، نکاتی هم در عملکرد این مجموعه وجود دارد. به عنوان مثال، بیش از ۵۴ درصد داراییهای صندوق ذخیره فرهنگیان در هلدینگ پتروفرهنگ متمرکز است، ولی خروجی متناسب با آن را در صورتهای مالی احصا نمیکنیم. البته دلایلش را میدانیم چراکه بسیاری ازداراییهای ما مبتنی بر پروژههاست که هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند.
وی ادامه داد: ناهمگونی در این پرتفوی چالشی است که باید برنامه خاصی برای آن داشته باشیم و از همکاران حوزه برنامهریزی خواهش میکنیم تا برای این موضوع به طور جدی فکری کنند.
باقرنژاد بیان کرد: نمیتوانیم داراییها را به طور پروژه محور پیش ببریم، اما از برخی جنبهها دچار مشکل باشیم. یکی بحث تامین مالی است که روی پروژهها بدهکاری و اقساط معوق را شاهد هستیم و از سمتی دیگر هزینه عدم النفعی بابت داراییها داریم.
نایب رئیس هیئت مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به گزارش مالی تا پایان ماه گذشته هلدینگ پتروفرهنگ گفت: انحراف نامساعد بسیار قابل توجهی در بودجه وجود دارد که این انحراف دغدغهای برای ماست و از مدیرعامل جدید این هلدینگ، آقای بابازاده خواهش دارم که اقدام عاجلی در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: برای رفع این مشکل باید روشی از روشهای نوین تامین مالی مانند فینتکها داشته باشیم و مدیران گذشته فقط به دنبال تسهیلات بانکی نباشند، به عقیده بنده، این تسهیلات تزریق خون کثیف به موجود زنده است؛ معمولاحاشیه سود ما کمتر از سود بانکی است و عملا کارمند بانک میشویم؛ بنابراین آنچه درآمد داریم تمام و کمال به سیستم بانکی تقدیم میشود. بر همین اساس و با توجه به گشایشهایی که در حال اجراست، باید به سمت سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی و داخلی (Joint Venture) برویم یا سایر روشهای تامین مالی را به کار بگیریم.
باقرنژاد تصریح کرد: باید در آخرین مرحله به دنبال تسهیلات مالی از طریق شبکههای بانکها باشیم. راحتترین کار برای مدیران این است که وامی را بگیریم و با استمهال آن را به سمت مدیران آینده بفرستیم که این موضوع به هیچ وجه با اصول مدیریت جوانمردانه همخوانی ندارد.
نایب رئیس هیئت مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در ادامه ضمن خوشامدگویی به سرپرست هلدینگ پتروفرهنگ اظهار کرد: ایشان از نخبههای کشور هستند و سابقه همکاری با برخی از استادان بزرگ کشور همچون شهید علیمحمدی را دارند. همچنین سوابق درخشان در حوزه مجموعههای اقتصادی و پتروشیمی، صنعتی و دانشگاهی را دارند که امیدواریم با تدابیر ایشان، شاهد رشد بیش از پیش پتروفرهنگ باشیم، زیرا مدیریت در چنین مجموعههایی مانند دو امدادی است و اگر قرار بود در یک نقطه تمام میشد به ما هم نمیرسید.
در ادامه، علیرضا بابازاده مدیر عامل جدید شرکت پتروفرهنگ با تشکر از حسن اعتماد نوری و هیات مدیره شرکت پتروفرهنگ در سپردن این مسئولیت، به فعالیتهای پتروفرهنگ در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: باید در اولین گام تیمهای تامین مالی را تقویت کرده و با تامین منابع مالی مورد نیاز، پروژههای در دست اجرا را به بهرهبرداری برسانیم.
وی نیز با تاکید بر دیدگاه مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان درباره استفاده از توان و دانش فنی بومی، گفت: این رویکرد باید در صدر و اولویتهای کار پتروفرهنگ قرار گیرد. انشالله با بازنگری و بازمهندسی ساختار شرکت، به پیشبرد اهداف پتروفرهنگ کمک خواهیم کرد.
علیرضا بابازاده در کارنامه حرفهای خود دارای این سوابق است: مدیر عامل پتروشیمی خراسان، مدیرعامل بنیاد علمی اقتصادی توانا، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره گروه دانش بنیان پیشگامان نوآوران دانا، عضو هیات مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت گسترش انرژی نوین از شرکتهای تابعه ایدرو، رئیس هیات مدیره هلدینگ پیشگامان نفت دانا، رئیس هیات مدیره هلدینگ معدنی گنج آفرینان ایرانیان و رئیس هیات مدیره هلدینگ حکمت سرای ایرانیان.
وی همچنین در کارنامه علمی خود عناوینی، چون عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سال ۹۲ تا ۹۶، عضویت هیات علمی سازمان انرژی اتمی ایران از سال ۷۶ تا ۸۱ و استاد مدعو دانشگاه شهید بهشتی از سال ۸۸ تا ۹۴ را ثبت کرده است.
وی دانش آموخته دکترای تخصصی مهندسی انرژی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی انرژی و کارشناسی فیزیک خود را نیز از همان دانشگاه اخذ کرده است. وی نخستین دانش آموخته مهندسی گداخت هستهای است که در دانشگاه امیرکبیر از رساله دکترای خود دفاع کرده است.
احمد قلعهبانی رییس جدید هیات مدیره پتروفرهنگ نیز از سوابق ارزندهای در حوزه صنعت و نفت برخوردار است که از جمله آنها مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا، ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، مدیرعاملی شرکت نفت ایران، ریاست هیات مدیره سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و ریاست هیات مدیره آذرآب است.
مهدی باقری دارای دکترای مدیریت سیاستگذاری علم و فناوری از دانشگاه علم و صنعت ایران، کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار (MBA) از دانشگاه علم و صنعت ایران و کارشناسی مهندسی نفت از دانشگاه علوم و تحقیقات است.
او همچنین در کارنامه کاری خود سوابقی، چون عضویت حقیقی کارگروه ساخت داخل و تحول صنعتی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، مدیرعاملی و عضویت هیات مدیره شرکت توسعه کسب و کار وفناوری آرتا (تکفا)، دبیری و قائم مقامی رئیس گروه صنعت، نواوری و مدیریت پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف و قائممقامی مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت تدبیرآفرینان به اندیش نوین (تابان) وابسته به شرکت تعاونی کارافرینان همکار امین (هلدینگ اقتصادی بازنشستگان ناجا) را داراست.
[snews] => [bimg] => 1634427_710.jpg [tmpl] => [sdate] => 14001201143313 [pdate] => 14001201142815 [udate] => 0 [sendby] => m.norouzi [publishby] => m.norouzi [updateby] => [service_id] => 9 [cat_id] => 53 [sec_id] => 164 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => Array ( [cid] => 997512 [ostan] => 0 [typist] => [country] => [promise_date] => 0 [access_level] => 0 [promise_date_type] => [meta_keywords] => [slugs] => ) [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1023678 [title] => تمدید مجدد فراخوان جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم تا ششم مرداد [pdate] => 14010505093047 [service_id] => 9 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1023678 [title] => تمدید مجدد فراخوان جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم تا ششم مرداد [pdate] => 14010505093047 [service_id] => 9 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1400/12/1/1634427_710.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => تغییرات مدیریتی [id] => 3085114 [tag_id] => 27967 ) [1] => Array ( [tag] => هلدینگ [id] => 3085116 [tag_id] => 292663 ) [2] => Array ( [tag] => صندوق ذخیره فرهنگیان [id] => 3085118 [tag_id] => 9492 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طی روزهای اخیر اقدام دو سرباز وظیفه شناس در بازگرداندن مقدار قابل توجهی طلا به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون تومان و همچنین واکنش سریع در راستای جلوگیری از حرکت خودروی ایستا، بدون راننده و دارای سرنشین کودک در فضای رسانهای کشور منتشر شده است، به گونهای که این عمل شایسته سربازان وظیفه مورد تقدیر بسیاری از مردم و اصحاب رسانه قرار گرفته است.
در پی اقدام این دو جوان سرباز وظیفه شناس، سردار حسین اشتری فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی از سربازان وظیفه «مهران سربازی» و «مهدی اسدی» قدردانی کرد.
فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران در این پیام خطاب به دو سرباز وظیفه شناس نوشت: فرزندان عزیزم؛ سرباز وظیفه مهران سربازی و سرباز وظیفه مهدی اسدی، نام و مقام مقدس سرباز در نظام دینی و ملی ما دارای جایگاه رفیع و ارزشمندی است و اقدام خالصانه و بی ریای شما، موجب عزیزترشدنتان در قلب ملت فهیم ایران اسلامی شده است و در پاسداشت حس وظیفه شناسی، انسان دوستی و عمل خیر خواهانه تان، شایسته تقدیر هستید.
بر خود فرض میدانم از شما جوانان برومند و شریف سرزمین عزیزمان ایران اسلامی قدردانی نمایم و امیدوارم که همواره در مسیر کسب رضایت خداوند متعال و در سایه عنایات حضرت ولیعصر (عج) و اجرای منویات فرماندهی معظم کل قوا "مدظله العالی" منصور و سعادتمند باشید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ایران در بخش حمل و نقل جادهای با ۲۱۴ هزار کیلومتر در حوزه حجم جادهای و حجم بزرگراهی به ترتیب دارای رتبه ۲۶ و ۲۱ در جهان است. از همین رو حمل و نقل جادهای به عنوان یکی از مهمترین عرصههای حوزههای اقتصاد حمل و نقلی کشور به شمار میرود. حدود۹۰ درصد از جابهجاییهای کالا و بار از طریق این بخش انجام میشود و در صورتی که مشکلی برای این بخش رخ دهد، حوزه حملونقل کشوری از پای میافتد. با وجود نقش مهم جادهها اما این صنعت با چالشهای جدی روبهروست که بخشی از آن مربوط به مشکلات کامیونداران است. بسیاری از کامیونداران در طول سالهای گذشته علیرغم افزایش هزینهها بدون هیچ چشمداشتی اقدام به جابهجایی کالا و بار از شهرهای مختلف کردهاند اما به دلیل دلالیهای بسیار، نه تنها کرایهها افزایش نیافته بلکه با مشکلات بسیار زیادی از جمله کمبود و گرانی لاستیک و روغن و کمبود بار نیز مواجه شدهاند. بخشی از این مشکلات به خودمالکیبودن کامیونها برمیگردد. در کشورهای پیشرفته، صنعت حملونقل در اختیار شرکتهای بزرگ قرار دارد، شرکتهایی که تعداد بسیار زیادی از کامیونها و کشندهها را در اختیار دارند و با استخدام تعداد بسیاری راننده، بهرهوری این صنعت را افزایش دادهاند. در ایران شرکتهای حملونقل به دلیل برخی شرایط خیلی نتوانستهاند خود را جا بیندازند. خودمالکی درایران به دلیل ضعف مالی صاحبان خودرو باعث شده آنها نتوانند خودرو را پس از مدتی استفاده تعویض کنند. به همین دلیل برخی خودروها چنددهه عمر کردهاند و با وجود هزینههای بالای نگهداری، همچنان مورداستفاده قرار میگیرند.
احمد کریمی، دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران کشور اما مشکل را در جای دیگری میداند. او میگوید: «در کشور حدود ۴۰۰ هزار ناوگان داریم که در بخش حمل و نقل جادهای در حوزه کالا فعالیت دارند که حدود ۴۰درصد مشمول فرسودگی است. بحث خودمالکی تنها دلیل وضعیتی که الان حمل و نقل جادهای با آن مواجه شده نیست. یعنی خودمالکی به تنهایی نمیتواند موجب خسارت در بخش اقتصاد شود و فرسودگی سن ناوگان را به همراه بیاورد یا بهرهوری در این بخش را کاهش دهد. بزرگترین مشکل کنونی، ایجاد شرکتهای حمل و نقلی است که هیچ گونه جایگاهی در بخش حمل و نقل جادهای در حوزه کالا ندارند. یعنی افرادی در قالب شرکت حمل و نقل درخواستی را به سازمان راهداری دادهاند و مجوز یک شرکت حمل و نقل گرفته و غرفهای را در پایانههای کشور اجاره کردهاند و بدون هیچ سرمایهگذاری با استفاده از بارنامهای که دولت در اختیارشان قرار داده، بارنامه صادر میکنند. حتی در بحث مسوولیتی هم که قانون صراحتا مسوولیت را به شرکتهای حمل و نقل واگذار کرده، این شرکتها هیچ گونه نقشی ندارند و اگر مشکلی در روند حمل و نقل از زمان بارگیری تا زمان تخلیه ایجاد شود و خسارتی به بار آید به کامیونداران وارد میشود. ما چندین سال است که پیشنهاد دادهایم مانند کشور ترکیه که به ازای ۴۰۰ هزار ناوگان، ۴۰۰ هزار شرکت حمل و نقل دارد،
عمل کنیم اما کاری از پیش نبردهایم. دولت ترکیه به شخص دارنده ناوگان برای صدور بارنامه مجوز داده است، ما نیز همین موضوع را پیشنهاد دادیم. ما در بخش فرآوردههای نفتی افرادی را داریم که مالک هستند یعنی به صورت تکپیمان فعالیت میکنند اما متاسفانه مجبورند برای این که مبدا تا مقصد را طی کنند علیرغم این که تمام مسوولیتها گردن خودشان است از شرکتهای حمل و نقل فرآوردههای نفتی بارنامه بگیرند. پس نکته این است که شرکتهای حمل و نقلی ما در کشور جایگاه واقعی خودشان را ندارند و بیشتر تبدیل به دلالانی شدهاند که بارنامه صادر میکنند و کمیسیون میگیرند. اما اگر این مجوز به دارندگان ناوگان هم داده شود تا راننده بتواند در زمان دریافت بار با قبول مسوولیت و پرداخت عوارض دولتی و بیمهکردن مسوولیت خودش بارنامه صادر کند ۷۰ درصد بارهایی که در کشور جابهجا میشود میتواند بدون واسطه از طریق صاحب کالا به دارنده و راننده واگذار شود با قبول مسوولیت توسط خودش. روش دیگر هم این است که شرکتهای تعاونی حمل و نقل که متشکل از دارندگان ناوگان هستند و مدیریتشان هم به عهده خودشان است و هر گونه درآمدی عایدشان میشود، گسترش پیدا کند. در مجموع اگر دولت در ارتباط با تشکیل شرکتهای تعاونی حمل و نقل توانمند و سراسری مساعدت کند بسیاری از مشکلات این حوزه قابل حل است.»
با توجه به این که یکی از اولویتهای صنعت جادهای باید اصلاح خودمالکى و پذیرفتن شرکتمحوری باشد همان گونه که در دنیای کنونی پذیرفته شده است، خیلی اهمیت دارد که بدانیم استراتژی سازمان راهداری در این خصوص چیست.
داریوش باقرجوان، مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در این خصوص میگوید:«خود مالکی ناوگان به تنهایی مشکل بخش حمل و نقل نیست بلکه این خودمدیریتی مالکان ناوگان است که تاثیر منفی در بهرهوری ناوگان بخش حمل و نقل جادهای گذاشته است. سیاستهای سازمان در راستای ایفای نقش شرکتهای حمل و نقل در مدیریت ناوگان در بخش حمل و نقل جادهای درچارچوب ضوابط و مقررات تعیین شده است. با تمهیدات به عملآمده، سهم ناوگان ملکی شرکتهای حملونقل از ۴ درصد به ۷ درصد کل ناوگان باری فعال در سراسر کشور افزایش یافته است. عنایت به این نکته ضروری است که افزایش درصد مورد اشاره با توجه به این که در۱۴ سال گذشته درصد ناوگان ملکی شرکتها در بازه ۳ تا ۴ درصد ثابت مانده بود، اهمیت دوچندان یافته و به مفهوم افزایش حداقل ۷۵ درصدی تعداد ناوگان ملکی شرکتهای حمل و نقل فعال در دو سال اخیر است.»
بر اساس قوانین بالادستی صدور بارنامه به دلایل مسوولیتهای در نظر گرفتهشده برای شرکتها در قبال محموله، راننده، مالک ناوگان، صاحب کالا، پاسخگویی به نهادهای نظارتی و ترافیکی صرفا از سوی شرکت حمل و نقل انجامپذیر است، ولی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای جامعه خودمالکین را هم فراموش نکرده است. تدوین ضوابط تاسیس و بهرهبرداری از شرکتهای خوداتکایی نشان میدهد که سازمان برای این بخش از مالکین ناوگان که سهم عمدهای را در مالکیت ناوگان حمل و نقل بین شهری به خود اختصاص دادهاند برنامهریزی کرده و این بخش از جامعه حمل و نقل هم میتوانند در این بازار با تجمیع حداقل سه دستگاه کامیون واجد شرایط و تاسیس شرکت حمل و نقل فعالیت خود را انجام دهند.
بسیاری از شرکتهای حمل و نقلی که پروانه فعالیت خود را از راهداری میگیرند به دلیل اجرایینبودن مصوبات شورای عالی هماهنگی ترابری، عملکرد سازمان راهداری را کاملا ضعیف میدانند و به بخشنامههای صادره آن عمل نمیکنند. یکی از موارد هم مصوبه شماره ۱۶۵ است که صاحبان شرکتهای حمل و نقل معتقدند این مصوبه تاکنون خسارات زیادی به رانندگان خصوصا بینالمللی زده است. در این مصوبه شورایعالی به عنوان متولی خاص حمل و نقل، وظایف، تعهدات و اختیارات خود را به تشکلات صنفی غیرانتفاعی تفویض نموده است، در حالی که در کنار این تفویض اختیار آییننامه و دستورالعمل اجرایی وجود ندارد. مصوبهای در صنعت حمل و نقل جادهای کشور که خود مالکی است اساسا کارایی نمیتواند داشته باشد. باقرجوان ابتدا به ساکن بر این موضوع تاکید دارد که مصوبات شورایعالی هماهنگی ترابری کشور برای همه دستاندرکاران بخش حمل و نقل لازمالاجرا بوده و در صورت تخطی از موضوع با متخلفان برخورد قانونی صورت میپذیرد. شرکتهای حمل و نقل نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در صورت تخلف در کمیسیون ماده۱۲ پرونده آنها طرح و در صورت اثبات موضوع با متخلفان برخورد میگردد. وی در خصوص مصوبه ۱۶۵ نیز اظهار میکند:«این مصوبه برضوابط حق توقف وسایل نقلیه باربری جادهای در خطوط بینالمللی و داخلی اختصاص دارد که به نظر میرسد تعیین مبنای پرداخت حق توقف به وسیله توافق طرفین (شرکت حمل و نقل و راننده ) و در صورت نبود توافق، تعیین تعرفه از سوی تشکلهای صنفی کشوری، یکی از پیشروترین مقررات وضعشده در راستای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در بخش حمل و نقل است. خودمالکی ناوگان دلیلی بر اجرانشدن مصوبه مذکور نیست چراکه شرکتهای حمل و نقل فارغ از این که بخشی از ناوگان را هم به خود اختصاص دادهاند، به عنوان مسوول مذاکره و توافق برای تعیین هزینههای حمل و موارد مرتبط با آن با صاحب کالا، بایستی در تعیین مقررات حق توقف و میزان تعرفه آن نقطهنظرات خود را مطرح و با نماینده بخش رانندگان به تفاهم برسند که این موضوع تاکنون ادامه داشته و همه ساله این امر اتفاق میافتد. لازم به ذکر است این توافقات همه ساله کاملتر و تخصصیتر شده و برای ناوگان تخصصی و شرایط خاص نیز به صورت تخصصی تدوین و ابلاغ میشود».
طبق گفته این مسوول، مصوبه ۱۶۵ شورای عالی هماهنگی ترابری کشور دقیقا در راستای حفظ منافع رانندگان بینالمللی است. مسوولیتهای فورواردر، کریر و صاحب کالا به عنوان سه رکن اصلی حمل و نقل مشخص است. در حوزه حمل و نقل بینالمللی ضوابط صریح و شفاف است. در بند ۳ از ماده ۲۲ آییننامه تاسیس و فعالیت شرکتهای حمل و نقل بینالمللی کالا در بخش مسوولیتهای کریر وتحت پوشش قرار گرفتن راننده و انعقاد قرارداد همکاری تاکید شده و عملا ورود هر راننده بینالمللی برای فعالیت در حوزه برونمرزی بعد از انعقاد قرارداد و قبول مسوولیت از سوی شرکت حمل ونقل بینالمللی میسر شده و صدور دفترچه خروج موقت از سوی اداره کل اتباع ناجا صورت میگیرد. حکم مصوبه شورایعالی هماهنگی ترابری کشور نیز بر مبنای وجود قرارداد است و موضوع. لذا تعیین نرخ حق توقف برای زمانهایی است که متاسفانه رانندگان بدون توجه به قواعد حاکم، قراردادی منعقد نمیکنند که در این موارد برای جلوگیری از تضییع حقوق رانندگان تعرفه حق توقف تعیین و ابلاغ میگردد و این که عنوان شده تفویض اختیار شده قطعا اینگونه نبوده است.
نوسازی ۲۲۰۰ دستگاه کامیون و کشنده
عمر ناوگان حملونقل جادهای کشور بسیار بالاست؛ البته تحتشرایطی که منابع کم دولت است و با کاهش درآمدهای نفتی و هزینه بالای خرید یک دستگاه کامیون استاندارد در حد و اندازههای ترانزیت جهانی روبهرو هستیم اساسا این سوال مطرح است که چگونه میتوان نوسازی ناوگان حملونقل کشور را در دستور کار قرار داد؟ مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری و حملونقل جادهای دراینخصوص میگوید:«درحالحاضر بخش حملونقل جادهای کالای کشور از فرسودگی ناوگان رنج میبرد. ریشهیابی این معضل عوامل مختلفی را دربرمیگیرد که از مهمترین آنها میتوان به تامیننشدن و تولید ناوگان به اندازه کافی در کشور در سالهای اخیر، افزایش شدید قیمت کامیونها و کشندهها، شرایط ناشی از تحریم و نبود توان مالی پرداخت اقساط کامیونهای نو از سوی مالکان کامیونهای فرسوده اشاره کرد. همانطور که گفتید منابع دولت محدود است و جوابگوی نوسازی سهم ۳۰ درصدی ناوگان فرسوده نیست. هرچند طرحهای مختلفی براساس صرفهجویی مصرف سوخت در کشور مطرح شده از قبیل ماده۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال۱۳۹۴ و طرح کلیدبهکلید ریاستجمهوری در دوره قبل که به دلایل مختلف بهصورت کامل عملیاتی نشد. اخیرا هم طرح مشترک توسط سه وزارتخانه مرتبط (نفت، راه و شهرسازی، صمت) در مسیر تصویب جهت اجراست. یکی از برنامههای دولت درخصوص نوسازی ناوگان طرح واردات کامیونهای دستدوم به کشور از محل قانون احکام دائمی برنامههای توسعه بود که روند اجرایی آن در سالگذشته بسیار فرسایشیبوده و موانع اجرایی طرح بهویژه در بحث تخصیص ارز، مشکلات ترخیص در گمرک، مشکلات مربوط به اخذ مجوزها ازجمله خدمات پس از فروش و... روند آن را بسیار کند کرد که با تمهیدات بهعمل آمده در ماههای اخیر این روند تسریع پیداکرده و تاکنون بیش از ۲۲۰۰دستگاه کامیون و کشنده از این محل نوسازی شده و به چرخه حملونقل جادهای کالا اضافه شدند و در حال فعالیت هستند.»
توسعهنیافتن حملونقل جادهای کشور بهعنوان مثال فاصله معنادار میزان عرضه با تقاضای موجود در صنعت حملونقل ضربه بزرگی به اقتصاد این بخش زده است. یکی از مشکلات موجود در بخش حملونقل جادهای کالا نبود تناسب عرضه و تقاضا در بخش است به طوریکه در ۱۵سال اخیر میزان، رشد ناوگان فعال در بخش ۱۶۲درصد افزایش یافته و این در حالیست که میزان بار جابهجا شده توسط ناوگان فعال در بخش ۸۲ درصد افزایش یافته است. باقرجوان میافزاید: این آمار مبین آن است که سهم میانگین هر ناوگان درجابهجایی کالا کاهشیافته و این موضوع تاثیر مستقیم در کاهش بهرهوری، ایجاد نارضایتی در مالکان ناوگان، ایجاد رقابت منفی در اخذ بار و کاهش سطح درآمدی مالکین ناوگان داشته است. یکی از سیاستهای سازمان متعادلکردن این شرایط در حدود اختیارات خودش است چراکه وضعیت تولید چه در بخش کالا و چه در بخش ناوگان در اختیار سازمان نبوده و سازمان متاثر از شرایط بهوجودآمده در بخش صنایع و بازار تولید اعم از کشاورزی، ساختوساز، مسکن، معادن و... بوده است. سیاستگذاری در نوسازی و ارائه تسهیلات، شرایط فعالیت ناوگان و... ازجمله مواردی هستند که میتوانند به این موضوع کمک کنند.»
رویکرد لجستیکی و جهانیشدن در بخش حملونقل جادهای هم اهمیت بهسزایی در تقویت اقتصاد این بخش دارد.
براساس گزارش منتشره از سوی بانکجهانی سال۲۰۱۸ شاخص عملکرد لجستیک ایران رشد ۳۲پلهای داشته و رتبه۶۴ را در میان ۱۶۰کشور جهان به خود اختصاص داده است؛ البته پرواضح است که زیرساختهای لجستیک در کشور و اصلاح فرآیندها و بهبود روشها و همچنین همافزایی بخشهای ذیربط و دستگاههای مربوطه و نیز حذف رویههای اضافی و تمهید و تسهیل درخصوص تبادل کالا، تبادل اطلاعات و تبادلات مالی در زنجیره تامین کالا میتواند سهم بهسزایی در رونق اقتصادی و ارتقای جایگاه کشور در شاخصهای لجستیک دنیا داشته باشد.
باقرجوان میگوید: «مطالعات آمایش لجستیک در کشور انجامشده دستگاههای مسوول مشخص شدهاند و هر یک از دستگاهها موارد مرتبط در قالب شهر لجستیک، دهکده لجستیک، مراکز لجستیک عمومی، تخصصیمرزی و کشاورزی را باید محقق کنند، سازمان راهداری و حملونقل جادهای نیز در حال اتمام مطالعات مکان گزینی برای جذب سرمایهگذار است؛ البته در کنار این موضوع شکلگیری شرکتهای لجستیکی را نیز باید شاهد باشیم، لازم به ذکر است استقرار نظام فکری لجستیک در کشور شاید از ایجاد زیرساختهای مورد نیاز دارای اولویت و ضرورت بیشتر باشد.»
بر اساس گزارشهای رسمی بانک مرکزی با عنوان حسابهای ملی از سال۸۴ تا۹۹ سهم حملونقل بار و مسافر از اقتصاد بهطور متوسط ۵/۸درصد بوده که زیربخش حملونقل جادهای با ۸۱درصد شقوق مختلف حملونقل سهم ۸/۶ درصدی از کل اقتصاد را به خود اختصاص داده است. با توجه به زیرساختهای بخش حملونقل و مولفههای جغرافیایی کشور رفع مشکلات این بخش، ایجاد هابهای لجستیکی و افزایش بهرهوری، رونق ترانزیت و توسعه فعالیت در بازارهای کشورهای همسایه میتواند سهم بهسزایی در ارتقای سهم حمل ونقل در اقتصاد کشور داشته باشد. نبود توازن اقتصادی حاکم بر بخش به دلیل افزایش هزینههای مترتب به آن ورود سرمایههای جدید به این بخش را با چالش جدی مواجهکرده و عملا ارتقای سطح خدمات ارائهشده به مسافران و صاحبان کالا را بهدلیل عدم ورود ناوگان جدید به بخش و عدم صرفه اقتصادی فعالیت در آن با مشکل اساسی مواجه کرده که راهحل آن دور شدن از اقتصاد و قیمتگذاری دستوری است.
منبع: جام جم
[snews] => [bimg] => 1632943_762.jpg [tmpl] => [sdate] => 14001130082616 [pdate] => 14001130081615 [udate] => 0 [sendby] => m.norouzi [publishby] => m.norouzi [updateby] => [service_id] => 7 [cat_id] => 28 [sec_id] => 127 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => Array ( [cid] => 997125 [ostan] => 0 [typist] => [country] => [promise_date] => 0 [access_level] => 0 [promise_date_type] => [meta_keywords] => [slugs] => ) [related_content] => Array ( ) [related_content_v2] => Array ( ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1400/11/30/1632943_762.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => صنعت حملونقل جادهای [id] => 3082526 [tag_id] => 292499 ) [1] => Array ( [tag] => بانک مرکزی [id] => 3082528 [tag_id] => 324 ) [2] => Array ( [tag] => لجستیک [id] => 3082529 [tag_id] => 115411 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ثبت نام در آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته رشتههای گروه پزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به صورت اینترنتی در روزهای ۳۰ بهمن تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی http://sanjeshp.ir انجام میشود.
آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته رشتههای گروه پزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در روزهای ۵ و ۶ خردادماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
دانشگاه پذیرنده بر اساس ضوابط و مقررات وزارت بهداشت از پذیرفته شدگان تعهد میگیرند.
سهمیههای مختلف و شرایط استفاده از آنها:
داوطلبان در انتخاب سهمیه خود دقت کنند، تغییر سهمیه آزمون پس از اتمام آخرین مهلت ویرایش اطلاعات سهمیه، در هیچیک از مراحل آزمون امکانپذیر نیست (در هر صورت: پذیرش و یا عدم پذیرش داوطلب).
سهمیههای انتخابی بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی عبارتست از: آزاد. رزمندگان و ایثارگران. سهمیه بومی مناطق محروم
سهمیهها بر اساس قوانین و ضوابط موجود بوده و در صورت هر گونه تغییر توسط مراجع ذیربط و ابلاغ جهت اجرا، از طریق سامانه اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی، اطلاع رسانی خواهد شد.
استعداد درخشان با آزمون ورودی و بدون آزمون ورودی هر یک بصورت ۱۰ درصد اضافه بر ظرفیت پذیرش بر اساس آیین نامه مربوطه پذیرش میشود. ظرفیت اضافه مربوط به آیین نامه استعداد درخشان، در صورت وجود فرد متقاضی واجد شرایط معرفی شده از سوی دانشگاه، تکمیل خواهد شد.
در صورتیکه فرد واجد شرایط وجود نداشته باشد ظرفیت اضافه استعداد درخشان آن دانشگاه در آن رشته، تکمیل نخواهد شد. این افراد باید در فرم ثبت نام یکی از دو سهمیه آزاد یا رزمندگان و ایثارگران را انتخاب کنند و همزمان میتوانند سهمیه بومی مناطق محروم را نیز با یکی از این دو سهمیه انتخاب کنند.
بسیار مهم: متاسفانه داوطلبان هر آزمون، بدون توجه به مفاد دفترچههای راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته محل و یا با توصیههای افراد غیر ذیصلاح، نمره و رتبه آزمون خود را نسبت به رتبه و نمره داوطلب هم سطح خود در دورههای گذشته، سنجیده و مورد مقایسه قرار داده و احتمال قبولی در مراکز مورد نظر را دارند.
لذا تاکید میشود مفاد دفترچهها بخصوص در رابطه با سهمیهها و ظرفیت دقیقاً مطالعه شده و از مقایسه رتبه و نمره با دورههای گذشته خودداری شود.
۱. سهمیه آزاد:
داوطلبان فاقد سهمیه رزمندگان و ایثارگران، دارای سهمیه آزاد هستند. با توجه به اینکه در آزمون فقط دو سهمیه آزاد و رزمندگان و ایثارگران وجود دارد، داوطلبان سهمیه آزاد الزاماً به کلیه تذکرات سهمیه رزمندگان و ایثارگران توجه کنند.
۲. سهمیه رزمندگان و ایثارگران:
شامل: رزمندگان (خود فرد رزمنده که دارای حضور داوطلبانه در جبهه است) و ایثارگران (افرادی که براساس قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران و ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه و تبصره آن مشمول استفاده از این سهمیه هستند.)
بر اساس مصوبه هیات وزیران مبنی بر الحاق تبصره ۵ به ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون تسهیلات ورود برای ورود رزمندگان و جهادگران بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی رزمندگان جبهه مقاومت مشروط به حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه با تایید ستاد کل نیروهای مسلح، میتوانند از تسهیلات ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بهره مند شوند.
اطلاعات مربوط به سهمیه رزمندگان و ایثارگران کارشناسی ارشد ۱۴۰۱
ردیف | ذینفع | حد نصاب | ظرفیت سهمیه آزمون | نام ارگان | عنوان پست تاییدکننده نهایی (قابل قبول برای مرکز سنجش آموزش پزشکی) |
۱ | جانباز، فرزند و همسر جانباز ۲۵ درصد و بالاتر، آزادگان، فرزند و همسر آزاده، فرزند و همسر شهید و مفقودالاثر | ۷۰ درصد | ۲۵ درصد | بنیاد شهید و امور ایثارگران | مدیر کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران (درج کد ملی در فرم ثبت نام) |
۲ | جانباز کمتر از ۲۵ درصد فرزند و همسر جانباز کمتر از ۲۵ درصد، آزادگان، فرزند و همسر آزاده، فرزند و همسر شهید و مفقودالاثر | ۷۰ درصد | ۵ درصد | بنیاد شهید و امور ایثارگران | مدیر کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران (درج کد ملی در فرم ثبت نام) |
۳ | رزمنده جهادگر | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | وزارت جهاد کشاورزی | مدیرکل امور اداری وزارت جهاد کشاورزی (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۴ | فرزند و همسر رزمنده جهادگر | ۷۰ درصد | ۵ درصد | وزارت جهاد کشاورزی | مدیرکل امور اداری وزارت جهاد کشاورزی (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۵ | رزمنده داوطلب بسیجی | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (رزمنده داوطلب بسیجی) | معاون سرمایه انسانی سازمان بسیج مستضعفین (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۶ | فرزند و همسر رزمنده داوطلب بسیجی | ۷۰ درصد | ۵ درصد | سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (رزمنده داوطلب بسیجی) | معاون سرمایه انسانی سازمان بسیج مستضعفین (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۷ | رزمنده کادر و سرباز وظیفه سپاه | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | نیروهای مسلح (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی-کادر و سرباز وظیفه) | معاون نیروی انسانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۸ | فرزند و همسر رزمنده کادر و سرباز وظیفه سپاه | ۷۰ درصد | ۵ درصد | نیروهای مسلح (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی-کادر و سرباز وظیفه) | معاون نیروی انسانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۹ | رزمنده کادر و سرباز وظیفه (آجا) | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | نیروهای مسلح (ارتش جمهوری اسلامی) | معاون نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۰ | فرزند و همسر رزمنده کادر و سرباز وظیفه (آجا) | ۷۰ درصد | ۵ درصد | نیروهای مسلح (ارتش جمهوری اسلامی) | معاون نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۱ | رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ناجا) | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | نیروهای مسلح (نیروی انتظامی جمهوری اسلامی) | معاون نیروی انسانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۲ | فرزند و همسر رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ناجا) | ۷۰ درصد | ۵ درصد | نیروهای مسلح (نیروی انتظامی جمهوری اسلامی) | معاون نیروی انسانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۳ | رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ودجا) | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | نیروهای مسلح (وزات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) | مدیرکل عملیات نیروی انسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۴ | فرزند و همسر رزمنده کادر و سرباز وظیفه (ودجا) | ۷۰ درصد | ۵ درصد | نیروهای مسلح (وزات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) | مدیرکل عملیات نیروی انسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۵ | رزمنده کادر و سرباز وظیفه (نیروهای مسلح) | ۸۰ درصد | ۲۵ درصد | نیروهای مسلح (ستاد کل نیروهای مسلح) | رئیس مرکز عملیات و خدمات نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
۱۶ | فرزند و همسر رزمنده کادر و سرباز وظیفه (نیروهای مسلح) | ۷۰ درصد | ۵ درصد | نیروهای مسلح (ستاد کل نیروهای مسلح) | رئیس مرکز عملیات و خدمات نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح (درج کد رهگیری ۱۲ رقمی در فرم ثبت نام) |
کد رهگیری ۱۲ رقمی از شهرستان یا ناحیه مربوطه به تاییدکننده نهایی ارگان مربوطه مستقر در تهران ارسال میشود. به عبارتی مدارک ارسالی از توابع زیر مجموعه، توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی قابل قبول نیست.
۳. سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی:
براساس قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده ۳ آن، ۳۰ درصد ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی ۱۰ قطب آمایشی (کلان منطقه) کشور، در رشتههای مورد نیاز به متقاضیان واجد شرایط پذیرش استفاده از سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، متناسب با نیاز استانها و در چهارچوب نظام سطح بندی و با رعایت کلیه مندرجات دفترچه راهنما و اطلاعیههای بعدی، در زمینه پذیرش به این سهمیه تعلق میگیرد.
داوطلبان دقت کنند به هنگام انتخاب سهمیه، ابتدا باید بر اساس شرایط فردی خود یا سهمیه آزاد یا سهمیه رزمندگان را انتخاب کرده و در ادامه «قسمت متقاضی سهمیه بومی هستم» را انتخاب کنند.
فقط داوطلبان رشتههای اعلام شده برای این سهمیه، مجاز به استفاده از این سهمیه هستند. سایر رشتهها مجاز به انتخاب این سهمیه نیستند.
تاکید میشود محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد در هنگام پذیرش، هیچ ارتباطی به دانشگاه محل اخذ تعهد ندارد. داوطلب واجد شرایط سهمیه بومی، میتواند هر یک از دانشگاههای پذیرنده دانشجو اعلام شده را انتخاب کرده و در صورت پذیرش ادامه تحصیل دهد ولی بعد از پایان تحصیل دوره تعهد خود را باید در دانشگاهی که متعهد خدمت سهمیه بومی شده، بگذراند.
جدول رشتهها و محل تعهد سهمیه بومی قانون برقراری عدالت آموزشی آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱
رشته | ظرفیت سهمیه بومی | استان محل تعهد خدمتی | دانشگاه محل تعهد خدمتی |
۱. اپیدمیولوژی | یک نفر | گیلان | گیلان |
یک نفر | فارس | جهرم (خفر) | |
یک نفر | بوشهر | بوشهر | |
۲. اتاق عمل | یک نفر | آذربایجان غربی | خوی |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۳. ارتوز و پروتز | یک نفر | گیلان | گیلان |
۴. اقتصاد بهداشت | یک نفر | گیلان | گیلان |
یک نفر | بوشهر | بوشهر | |
۵. آموزش بهداشت و ارتقای سلامت | یک نفر | بوشهر | بوشهر |
یک نفر | آذربایجان شرقی | سراب | |
یک نفر | فارس | جهرم (خفر) | |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۶. آموزش پزشکی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۷. آموزش هوشبری | یک نفر | گیلان | گیلان |
۸. بهداشت محیط - بهداشت پرتوها | یک نفر | گیلان | گیلان |
۹. بهداشت و ایمنی مواد غذایی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۱۰. بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها | یک نفر | بوشهر | بوشهر |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۱۱. بیوشیمی بالینی | یک نفر | آذربایجان شرقی | سراب |
۱۲. پرستاری اورژانس | یک نفر | زنجان | زنجان |
یک نفر | خراسان رضوی | گناباد | |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۱۳. پرستاری داخلی - جراحی | یک نفر | آذربایجان شرقی | سراب |
یک نفر | زنجان | زنجان | |
یک نفر | خراسان رضوی | گناباد | |
۱۴. پرستاری سالمندی | یک نفر | خراسان رضوی | گناباد |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۱۵. پرستاری سلامت جامعه | یک نفر | زنجان | زنجان |
۱۶. پرستاری کودکان | یک نفر | گیلان | گیلان |
۱۷. پرستاری مراقبتهای ویژه | ۳ رایگان / یک نفر شهریه پرداز | سیستان و بلوچستان | زابل |
یک نفر | زنجان | زنجان | |
یک نفر | خراسان رضوی | گناباد | |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۱۸. پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان | یک نفر | گیلان | گیلان |
یک نفر | آذربایجان غربی | خوی | |
۱۹. تغذیه بالینی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۲۰. تکنولوژی گردش خون | یک نفر | گیلان | گیلان |
یک نفر | خراسان جنوبی | بیرجند | |
۲۱. روانشناسی بالینی کودک و نوجوان | یک نفر | گیلان | گیلان |
۲۲. ژورنالیسم پزشکی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۲۳. سلامت سالمندی | یک نفر | فارس | جهرم (خفر) |
۲۴. شنوائی شناسی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۲۵. علوم بهداشتی در تغذیه | یک نفر | اصفهان | اصفهان |
۲۶. علوم تغذیه | یک نفر | گیلان | گیلان |
۲۷. علوم و صنایع غذایی | یک نفر | آذربایجان شرقی | سراب |
۲۸. فناوری اطلاعات سلامت | یک نفر | گیلان | گیلان |
۲۹. فیزیوتراپی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۳۰. کاردرمانی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۳۱. گفتار درمانی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۳۲. مامایی | یک نفر | خراسان رضوی | گناباد |
یک نفر | بوشهر | بوشهر | |
۳۳. مددکاری اجتماعی | یک نفر | گیلان | گیلان |
۳۴. مدیریت خدمات بهداشتی درمانی | یک نفر | بوشهر | بوشهر |
۳۵. مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار | یک نفر | گیلان | گیلان |
یک نفر | بوشهر | بوشهر | |
۳۶. مهندسی بهداشت محیط | یک نفر | گیلان | گیلان |
یک نفر | فارس | جهرم (خفر) | |
یک نفر | گیلان | گیلان | |
۳۷. مهندسی بهداشت محیط - مدیریت پسماند | یک نفر | گیلان | گیلان |
۳۸. مهندسی پزشکی (بیوالکتریک) | یک نفر | اصفهان | اصفهان |
۳۹. مهندسی پزشکی (زیست مواد) | یک نفر | اصفهان | اصفهان |
۴۰. میکروب شناسی پزشکی | یک نفر | آذربایجان شرقی | سراب |
۴۱. یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی | یک نفر شهریه پرداز | گیلان | گیلان |
شرایط استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی:
بر اساس مصوبه چهاردهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو وزارت بهداشت، فرد بومی به داوطلبی اطلاق میشود که واجد حداقل یکی از شرایط ذیل باشد:
الف) متقاضی باید متولد استان مورد تقاضا بوده و حداقل دو مقطع تحصیلی کامل از مقاطع تحصیلات را (اعم از متوالی یا متناوب) در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد. (تکمیل فرم بومی مخصوص مقاطع تحصیلی)
ب) متقاضی حداقل سه مقطع تحصیلی را اعم از متوالی یا متناوب، در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد. (تکمیل فرم بومی مخصوص مقاطع تحصیلی)
ج) محل تولد یکی از والدین و یا همسر متقاضی، در استان مورد نظر بوده و همچنین فرد ۵ سال اخیر منتهی به سال برگزاری آزمون، در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا، اقامت داشته باشد. (تکمیل فرم بومی مخصوص استشهاد محلی مبنی بر سکونت دائم و در حال حاضر در آن استان تایید شده توسط مراجع ذیصلاح به همراه اسکن شناسنامه والدین یا همسر و مدرکی دال بر ۵ سال اقامت داوطلب در آن استان).
افراد بای کلیه بخشهای فرم استشهاد محلی مشتمل بر آدرس با قید استان، شهر، خیابان، کوچه، پلاک، کدپستی و زمان سکونت با امضای ۴ نفر از اهالی محل با ذکر مشخصات و امضای کلانتری و یا شورای شهر محل تعهد تکمیل شود و استشهاد محلی سالهای گذشته مورد قبول نیست.
پذیرش در سهمیه مذکور با رعایت سقف ظرفیت پذیرش در منطقه محروم برای رشته مورد تقاضا و نیاز استانها در چارچوب نظام سطح بندی اعلام شده از سوی دبیرخانه شورای گسترش و دبیرخانههای مربوطه خواهد بود و متعاقباً در هنگام انتخاب رشته / محل اعلام خواهد شد.
پس از قبولی با استفاده از سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، به هیچ عنوان تغییر سهمیه یا تغییر دانشگاه منطقه محروم جهت گذراندن تعهدات خاص امکان پذیر نیست.
تغییر رشته و انتقال پذیرفته شدگان سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی ممنوع است.
تعهدات استفاده کنندگان از سهمیه بومی مناطق محروم:
از پذیرفته شدگان با استفاده از مزایای سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی جهت پوشش مناطق محروم، به میزان سه برابر مدت آموزش تعهد خاص اخذ میشود و این تعهد قابل خرید یا جابجایی نیست. در واقع دانشجوی بومی برای ارائه خدمت در منطقه مربوطه، جذب میشود و این به مفهوم الزام برای ایجاد رابطه استخدامی نیست.
پذیرفته شدگان با استفاده از مزایای سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، پس از فراغت از تحصیل فقط در حوزه مناطق محروم و یا نیازمند تعیین شده خود، فعالیت تخصصی مرتبط با رشته خود را خواهند داشت و در خارج از منطقه مربوطه حق فعالیت تخصصی در رشته تحصیلی خود را تا پایان دوره تعهدات ندارند.
ارائه مدرک فارغ التحصیلی این گروه از پذیرفته شدگان بعد از اتمام تعهدات مورد نظر مجاز است پذیرفته شدگان مذکور تا پایان زمان تعهدات و ارائه تسویه حساب از دانشگاه علوم پزشکی محل ارائه خدمات امکان ارائه خدمات تخصصی در سایر مناطق کشور را ندارند.
ادامه تحصیل در مقاطع آموزشی بالاتر پس از طی حداقل نیمی از مدت زمان تعهدات امکانپذیر است. انتقال و تغییر محل تعهدات ممنوع است.
پذیرش این داوطلبان در کلیه مراحل، براساس قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده ۳ آن خواهد بود.
کلیه مستندات طی فرمهای مربوطه باید در زمان مقرر همراه سایر مدارک، از طریق سایت مرکز سنجش ارسال شود.
[snews] => [bimg] => 1634212_546.jpg [tmpl] => [sdate] => 14001201114729 [pdate] => 14001201115112 [udate] => 14001201115056 [sendby] => m.roohi [publishby] => f.farrokhi [updateby] => f.farrokhi [service_id] => 11 [cat_id] => 69 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1131544 [title] => وزیر بهداشت: در منطقه از ما قویتر وجود ندارد/ چرا دانشجویان دانشگاههای آزاد علوم پزشکی طرح اجباری دارند؟ [pdate] => 14021123173730 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 998483 [title] => توجه به نظرات نخبگان دانشگاهی کشور را در ریل توسعه قرار می دهد [pdate] => 14001205130850 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 997791 [title] => مجلس با «طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی» موافقت نکرد [pdate] => 14001202160948 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 997464 [title] => ثبتنام برای شرکت درآزمون استخدامی دستگاههای اجرایی فردا پایان مییابد/ شانس داوطلبان بومی برای پذیرش چقدر است؟ [pdate] => 14001201122913 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 996796 [title] => از جزئیات برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۱ تا همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی از سال آینده [pdate] => 14001129080001 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 996453 [title] => اسامی برگزیدگان جشنواره تحقیقات و فناوری علومپزشکی رازی معرفی شد [pdate] => 14001125135419 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 996202 [title] => دانشگاههای علومپزشکی و وزارت بهداشت حدود ۳۰ درصد سلامت جامعه را تامین میکنند [pdate] => 14001124150402 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1131544 [title] => وزیر بهداشت: در منطقه از ما قویتر وجود ندارد/ چرا دانشجویان دانشگاههای آزاد علوم پزشکی طرح اجباری دارند؟ [pdate] => 14021123173730 [service_id] => 11 [rutitr] => در جمع دانشجویان اتحادیه انجمنهای مستقل [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 1 ) [1] => Array ( [id] => 996202 [title] => دانشگاههای علومپزشکی و وزارت بهداشت حدود ۳۰ درصد سلامت جامعه را تامین میکنند [pdate] => 14001124150402 [service_id] => 11 [rutitr] => رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 996453 [title] => اسامی برگزیدگان جشنواره تحقیقات و فناوری علومپزشکی رازی معرفی شد [pdate] => 14001125135419 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 996796 [title] => از جزئیات برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۱ تا همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی از سال آینده [pdate] => 14001129080001 [service_id] => 11 [rutitr] => آخر هفته با اخبار دانشگاهی| آموزش [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 997464 [title] => ثبتنام برای شرکت درآزمون استخدامی دستگاههای اجرایی فردا پایان مییابد/ شانس داوطلبان بومی برای پذیرش چقدر است؟ [pdate] => 14001201122913 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 997791 [title] => مجلس با «طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی» موافقت نکرد [pdate] => 14001202160948 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 998483 [title] => توجه به نظرات نخبگان دانشگاهی کشور را در ریل توسعه قرار می دهد [pdate] => 14001205130850 [service_id] => 11 [rutitr] => معاون وزیر علوم؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1400/12/1/1634212_546.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => علوم پزشکی [id] => 3084680 [tag_id] => 829 ) [1] => Array ( [tag] => وزارت بهداشت [id] => 3084682 [tag_id] => 561 ) [2] => Array ( [tag] => کارشناسی ارشد [id] => 3084684 [tag_id] => 1696 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1