رسانههای مالزیایی ظرف چند روز اخیر خبری مبنی بر تصمیم شرکت کرسنت برای مصادره اموال بابک زنجانی منتشر کردند که این خبر حالا توسط رسول کوهپایهزاده تایید شده است.
پس از مصادره داراییهای شرکت نفت ایران در روتردام و لندن، شرکت کرسنت در پی مصادره ۲ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده بابک زنجانی در بانک FIIB مالزی است. این پول مربوط به فروش نفت در دوران احمدینژاد است که پس از تحریمها، بازگشت آن غیرممکن شد.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: یکی از مهمترین مباحث ما این است که مسیر اقدامات اقتصادی کشور باید از فساد پاک باشد. نباید اجازه داد حقوق بیتالمال از بین برود. این طبیعی است که مبارزه با فساد با مقاومت و سر و صداهایی همراه باشد اما نباید متوقف شود.
سعید جلیلی در پاسخ به خبرنگار دانشجو SNNTV درباره این ادعا که رسیدگی به پرونده کرسنت باعث ضرر شده است و چرا اموال ایران در کشورهای اروپایی توقیف شده است: زمانی که من معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه بودم، در سفری به نروژ، یکی از خبرنگاران نروژی در یک مصاحبه مطبوعاتی از من پرسید که در قراردادی میان ایران و نروژ، فسادی رخ داده و فردی که در این فساد نقش داشته، در نروژ محکوم شده است. او پرسید که در ایران چه اتفاقی برای طرف دیگر این فساد افتاده است. این نشان میدهد که اگر فسادی در یک قرارداد یا معامله کشف شود، باید به طور دقیق و شفاف با آن برخورد شود و در هر دو طرف این مسئله بررسی گردد. بهترین مکان برای رسیدگی به مسائل دادگاه است.
در حالی که اثبات فساد در قرارداد کرسنت، ایران را در موقعیت مناسبی در دادگاههای بینالمللی قرار داده بود، انتخاب بیژن زنگنه به عنوان وزیر نفت دولت یازدهم روند دادگاه را به ضرر ایران تغییر داد.
امیرحسین ثابتی، گفت: تحلیل من این است که این کارهایی که آقای زنگنه میکند، ناشی از حکمی است که قرار است به زودی توسط قوه قضائیه برای ایشان صادر شود. زنگنه به اندازه سن من وزیر نفت و نیرو بوده است. اگر او مقصر این ناترازی نیست، پس چه کسی مقصر است؟
کد خبر: ۱۲۱۴۷۴۲ تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۲
جزئیاتی تازه از پرحاشیهترین پرونده قضایی تاریخ ایران به بهانه آزادی زنجانی
پس از حدود یازده سال از بازداشت بابک زنجانی حالا خبر آزادی وی مطرح میشود. پرونده زنجانی بیش از ابعاد قضایی، ابعاد سیاسی داشت؛ تقاطع درگیری دو تفکر در مدیریت کشور که خود را در نحوه مواجهه با تحریم نمایان کرد.
قرارداد کرسنت یکی از جنجالیترین قراردادهای صنعت نفت و گاز در سه دهه اخیر است که از آن به عنوان «ترکمنچای گازی» یاد میشود، این قرارداد در دوران ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی و وزیر نفت انحصاری اصلاحات یعنی بیژن نامدار زنگنه، منعقد شد.