كيت PCR تشخيصي كنسرو تقلبي تن ماهي از نمونه واقعي آن براي اولين بار در كشور توسط پژوهشگر دانشگاه شهركرد طراحي و ساخته شد.
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از شهرکرد، دكتر علي محمد احدي، عضو هيئت علمي گروه ژنتيك دانشگاه شهركرد موفق شد پس از چهار سال تحقيق و پژوهش كيت تشخيصي كنسرو تن ماهي تقلبي از نمونه واقعي را طراحي کند.
لازم به ذكر است، در صنعت توليد كنسرو تن ماهي، گوشت ماهي هاي مرغوب گونه هاي تن در شرايط خاص تا دماهاي بسيار بالا حرارت مي بيند و روندي را طي مي كند كه به دست آوردن DNA در حالت طبيعي بسيار محدود و مشكل خواهد بود.
برخي سود جويان در صنعت توليد كنسرو تن ماهي اقدام به عرضه كنسرو هاي تن ماهي تقلبي ميكنند كه آلوده به گوشت گونه هاي نامرغوب و حتي بسيار بي ارزش است.
در اين بررسي با مطالعه دقيق ميتوكندريايي گونه هاي بسيار نزديك به ماهي تن شامل برخي بادبان ماهي ها، اسب ماهي ها و نيزه ماهي ها روشي بر مبناي Nested-PCR طراحي شد كه در يك مرحله با دقت بسيار بالاتر از روش هاي مرسوم، قادر به شناسايي وجود گوشت گونه هاي نزديك تقلبي و كم ارزش در گوشت تن ماهي پخته شده به شكل كنسرو است.
اين طرح با همكاري اداره استاندارد كشور و همراهي مهندس مينا ميري از سال 1385 شروع و نتايج اوليه آن نيز در همان سال در همايش ملي صنايع غذايي در دانشگاه صنعتي اصفهان منتشر شد که هم اکنون مراحل مقايسه و تأييد خود را نيز طي كرده است./انتهای پیام/