برای حفظ خواص مواد غذایی کوتاه بودن روند تولید تا مصرف یا به عبارت دیگر مسیر «سبد تا سلول» در اولویت است.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»- دکتر محمد هاشمی؛ برای حفظ خواص مواد غذایی کوتاه بودن روند تولید تا مصرف یا به عبارت دیگر مسیر«سبد تا سلول» در اولویت است. بدین معنا که مواد غذایی با منشا گیاهی بعد از چیده شدن و یا مواد غذایی با منشا حیوانی پس از ذبح شدن، باید هر چه سریع تر و تازه تر در فرآیند پخت و مصرف قرار بگیرد تا ارزش غذایی آن بیشتر حفظ شود.
بنابراین شیوه های پخت غذا در منزل نیز باید بر اساس روش هایی باشد که خواص غذایی کمتر از دست برود اما پخت برخی غذاها به طور طبیعی ارزش غذایی را کاهش می دهد برای نمونه سبزیجات، حبوبات و گوشتی که برای تهیه قرمه سبزی به کار می رود، در فرآیند سرخ شدن و پخت مقداری از خواص خود را از دست می دهند، که همین اتفاق در فرآیند تهیه غذاهای صنعتی نیز رخ می دهد، لذا از این جنبه تفاوت چندانی بین غذای خانگی و صنعتی نوین که عاری از مواد نگهدارنده است، وجود ندارد.
اما تفاوتی که در تهیه غذاهای صنعتی با خانگی وجود دارد، استفاده از مواد نگه دارنده در این غذاهاست. در تولید غذاهای کنسروی برای ایجاد طعم مطلوب تر و جذب مشتری، چربی و نمک بیشتری به آن اضافه می شود که مصرف بیش از اندازه آن برای سلامتی زیانبار است و به خصوص برای افرادی که دچار ناراحتی قلبی – عروقی هستند و یا فشار خون دارند، مضر است.
نشانه های کنسرو سالم
غذاهای کنسروی سالم دارای چه نشانه هایی دارند: شاخصه اصلی سالم بودن مواد غذایی کنسروی دارا بودن نشانه های استاندارد و پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت است. همچنین توجه به تاریخ مصرف کنسروها هنگام خرید را ضروری بوده و نیز توجه به شکل ظاهری و بسته بندی مواد غذایی کنسروی مهم است. چنانچه قوطی غذای کنسرو شده فرو رفتگی و یا برآمدگی و نیز زنگ زدگی داشته باشد، نشان دهنده این است که آن کنسرو سالم نیست و قابلیت مصرف را ندارد.
سالم بودن پوشش لاکی داخل قوطی کنسرو یکی دیگر از شاخصه های سلامت است. اگر محتویات کنسرو را خالی کردیم و دیدیم که قوطی آن لک دارد، باید از مصرف آن خودداری کرد زیرا لاک داخل آن اکسیده شده و با مواد داخل کنسرو آغشته شده است.
درمورد مدت نگه داری مواد غذایی کنسروی در منزل نیز باید گفت نگه داری غذاهای کنسروی باید با توجه به تاریخ انقضای آن باشد اما اگر کنسروی برای مصرف باز می شود، باید طی 24 تا 48 ساعت مصرف شده و طی این مدت نیز در یخچال نگه داری شود.