کد خبر:۸۵۲۷۵
سلامت جسمی درماه ضیافت الهی/

روزه داران از خوردن فرآورده‌هاي گوشتي صنعتي بپرهيزند

يك متخصص طب سنتي با بيان اينکه خوردن گوشت گاو و شتر در ماه رمضان پيشنهاد نمي‌شود، گفت: خوردن فرآورده‌هاي گوشتي صنعتي مانند سوسيس و كالباس، گوشت‌هاي نمك‌سود و كنسرو در ماه رمضان توصيه نمي‌شود.

دكتر مجيد انوشيرواني در گفت وگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، در خصوص ويژگي‌هاي وعده افطار از نظر طب سنتي ايران اظهار داشت: روزه‌داران بايد وعده افطار را با خوردن غذاهاي سبك، آبكي و زودهضم مانند سوپ، آش، حليم، فرني و شله‌زرد شروع کرده و پس از يك فاصله زماني 20 تا 30 دقيقه‌اي غذاهاي چرب و سنگين را ميل كنند.

وي افزود: قبل از خوردن غذاهاي سبك نيز مي‌توان از كمي چاي شيرين، نان، پنير و سبزيجات استفاده كرد.

اين متخصص طب سنتي با تاكيد بر اينكه روزه‌داران بايد تا حد امكان از خوردن زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان پرهيز كنند، بيان داشت: سرعت خوردن در وعده افطار نيز بايد كم باشد و نبايد ناگهان حجم زيادي از غذا را وارد معده كرد.

انوشيرواني با بيان اينكه روزه‌داران بايد در وعده افطار از رنگارنگي و تعدد غذاها بپرهيزند، تصريح كرد: همچنين بايد در افطار از نوشيدن آب زياد در بين يا بعد از غذا خودداري شود و آب بايد به صورت جرعه‌‌هاي کوچک و به مقدار كم ميل گردد.

وي با بيان اينكه روزه داران در ماه مبارك رمضان نبايد تنها به تامين كالري بدن بپردازند، تاكيد كرد: استفاده از همه گروه‌هاي غذايي اعم از پروتئين‌ها، كربوهيدرات‌ها، چربي‌ها، مواد معدني و ويتامين‌هاي موجود در سبزيجات و لبنيات در ماه رمضان بايد به‌درستي صورت گيرد و نبايد تنها به تامين كالري و رفع گرسنگي توجه شود.

اين متخصص طب سنتي ضمن توصيه به مصرف غذاهاي گوشتي به‌صورت آب‌پز در ماه رمضان، گفت: بهترين گوشتي كه مي‌تواند براي تامين پروتئين مورد مصرف قرار گيرد، گوشت سردست گوسفند است.

انوشيرواني با بيان اينکه خوردن گوشت گاو و شتر در ماه رمضان پيشنهاد نمي‌شود، اضافه كرد: خوردن فرآورده‌هاي گوشتي صنعتي مانند سوسيس و كالباس، گوشت‌هاي نمك‌سود، كنسرو و غذاهايي مانند پيتزا كه در آن از فرآورده‌هاي گوشتي صنعتي استفاده شده است، توصيه نمي‌شود.

وي با بيان اينكه زرده تخم‌مرغ نيم‌پز (عسلي) براي تامين رطوبت بدن و خون و پروتئين بسيار مفيد است، اضافه كرد: روزه‌داران بايد در وعده‌هاي افطار و سحر غذا را آهسته ميل کرده و وقت كافي براي صرف غذا اختصاص دهند.

اين متخصص طب سنتي تاكيد كرد: افرادي كه دچار نفخ معده مي‌شوند بايد از خوردن غذاهاي نفاخ مانند لوبيا، نخود، باقلا، سير و پياز خام، پيازچه، شاهي و ترخان جداً خودداري كنند.

انوشيرواني گفت: براساس طب سنتي تقليل و كاهش دادن غذا يكي از راه‌هاي درمان بدون دارو براي درمان امتلاء (انباشتگي بدن از فضولات) است.

وي خاطر نشان كرد: در صورتي كه روزه‌داري تنها يك محروميت غذايي در دوره حدوداً 17 ساعته سحر تا افطار و پس از آن انباشتن بدن با انواع غذاها از افطار تا سحر باشد، نمي‌تواند هيچ كمكي به درمان بيماري‌هاي امتلائي و پاك‌سازي بدن از فضولات و مواد زايد در عروق و مجاري و بافت‌هاي بدن بکند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار