دكتر مجيد انوشيرواني در گفت وگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، در خصوص ويژگيهاي وعده افطار از نظر طب سنتي ايران اظهار داشت: روزهداران بايد وعده افطار را با خوردن غذاهاي سبك، آبكي و زودهضم مانند سوپ، آش، حليم، فرني و شلهزرد شروع کرده و پس از يك فاصله زماني 20 تا 30 دقيقهاي غذاهاي چرب و سنگين را ميل كنند.
وي افزود: قبل از خوردن غذاهاي سبك نيز ميتوان از كمي چاي شيرين، نان، پنير و سبزيجات استفاده كرد.
اين متخصص طب سنتي با تاكيد بر اينكه روزهداران بايد تا حد امكان از خوردن زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان پرهيز كنند، بيان داشت: سرعت خوردن در وعده افطار نيز بايد كم باشد و نبايد ناگهان حجم زيادي از غذا را وارد معده كرد.
انوشيرواني با بيان اينكه روزهداران بايد در وعده افطار از رنگارنگي و تعدد غذاها بپرهيزند، تصريح كرد: همچنين بايد در افطار از نوشيدن آب زياد در بين يا بعد از غذا خودداري شود و آب بايد به صورت جرعههاي کوچک و به مقدار كم ميل گردد.
وي با بيان اينكه روزه داران در ماه مبارك رمضان نبايد تنها به تامين كالري بدن بپردازند، تاكيد كرد: استفاده از همه گروههاي غذايي اعم از پروتئينها، كربوهيدراتها، چربيها، مواد معدني و ويتامينهاي موجود در سبزيجات و لبنيات در ماه رمضان بايد بهدرستي صورت گيرد و نبايد تنها به تامين كالري و رفع گرسنگي توجه شود.
اين متخصص طب سنتي ضمن توصيه به مصرف غذاهاي گوشتي بهصورت آبپز در ماه رمضان، گفت: بهترين گوشتي كه ميتواند براي تامين پروتئين مورد مصرف قرار گيرد، گوشت سردست گوسفند است.
انوشيرواني با بيان اينکه خوردن گوشت گاو و شتر در ماه رمضان پيشنهاد نميشود، اضافه كرد: خوردن فرآوردههاي گوشتي صنعتي مانند سوسيس و كالباس، گوشتهاي نمكسود، كنسرو و غذاهايي مانند پيتزا كه در آن از فرآوردههاي گوشتي صنعتي استفاده شده است، توصيه نميشود.
وي با بيان اينكه زرده تخممرغ نيمپز (عسلي) براي تامين رطوبت بدن و خون و پروتئين بسيار مفيد است، اضافه كرد: روزهداران بايد در وعدههاي افطار و سحر غذا را آهسته ميل کرده و وقت كافي براي صرف غذا اختصاص دهند.
اين متخصص طب سنتي تاكيد كرد: افرادي كه دچار نفخ معده ميشوند بايد از خوردن غذاهاي نفاخ مانند لوبيا، نخود، باقلا، سير و پياز خام، پيازچه، شاهي و ترخان جداً خودداري كنند.
انوشيرواني گفت: براساس طب سنتي تقليل و كاهش دادن غذا يكي از راههاي درمان بدون دارو براي درمان امتلاء (انباشتگي بدن از فضولات) است.
وي خاطر نشان كرد: در صورتي كه روزهداري تنها يك محروميت غذايي در دوره حدوداً 17 ساعته سحر تا افطار و پس از آن انباشتن بدن با انواع غذاها از افطار تا سحر باشد، نميتواند هيچ كمكي به درمان بيماريهاي امتلائي و پاكسازي بدن از فضولات و مواد زايد در عروق و مجاري و بافتهاي بدن بکند./انتهاي پيام/