به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، «میرشاد ماجدی» درباره لغو دیدار دوستانه تیم ملی فوتبال ایران مقابل کانادا اظهار کرد: خیلی از دوستان خود را به خواب زدهاند. با کانادا به توافق کتبی رسیدیم اما پس از اینکه قرارداد امضا شد، اتفاقاتی علیه ما رخ داد.
وی افزود: مشکلات ما ورزشی نیست و از توئیتهای افرادی که در کانادا بودند شروع و با موضعگیری سیاسی مسوولین این کشور همراه شد. پس از این حواشی به فدراسیون فوتبال کانادا نامه زدیم و گفتیم اگر مشکلی وجود دارد به ما اطلاع دهید اما آنها گفتند مشکلی نیست و تمهیدات لازم را در نظر گرفتهایم. نگران بحث روحی و روانی کادر فنی بودیم که در این باره به ما گفتند مشکلی نیست. دیدار با کانادا یکی از بهترین بازیها برای مشابهسازی با تیم ملی آمریکا بود.
ماجدی درباره احتمال دریافت غرامت از فدراسیون فوتبال کانادا به دلیل لغو مسابقه دوستانه گفت: بحث اصلاً غرامت نیست. در این باره عدد نوشته نشده است. در متن آمده نمیشود قرارداد را فسخ کرد و ۲ طرف باید آن را رعایت کنند. قرارداد ما در این باره شامل چند بند است که آن را در اختیار وکیل قانونی گذاشتیم و در این باره با فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) هم مکاتبه خواهیم کرد.
سرپرست فدراسیون فوتبال درباره صحبتهای «صفیالله فغانپور» مسوول حقوقی فدراسیون فوتبال گفت: از او بسیار بسیار ناراحتم. او باید کمکحال ما باشد اما حرفهای غیر واقع زده است. تمام مدارک مربوط به دیدار با کانادا را برای فغانپور فرستادیم اما گفت آن را ترجمه کنید و در اختیارم قرار دهید. این موارد و مستندات در اتوماسیون فدراسیون موجود است. تعجب میکنم او که عضو فدراسیون است، علیه ما صحبت میکند. یکی از مشکلات ما این است که فوتبال به حالی افتاده که مسائل را در فضای رسانهای مطرح میکنند و همه دنبال سهمخواهی هستند.
وی افزود: به عنوان سرپرست فدراسیون فوتبال نمیتوانم دروغ بگویم. برگه برای او فرستاده شده و گفته کلیات قرارداد خوب است و حتی درباره مبلغ هم اظهار نظر کرده است. برای او و افرادی که این راهکارها را به او میدهند متاسفم. برای خودم هم متاسفم که به جای کمک به فدراسیون راه دیگری را میرود.
ماجدی درباره چند دستگی در فدراسیون فوتبال و اعضای هیئت رئیسه خاطرنشان کرد: بعضی از دوستان سهمخواهی میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اسامی این افراد را نمیگویید؟ گفت: وقتی چند نفر به عنوان هیئت رئیسه جمع میشوند و برای آرمانهای مشترک تلاش میکنند، باید کنار هم باشند. به غیر از یکی ۲ نفر از اعضای هیئت رئیسه، دیگران به ما کمک نمیکنند. برخی افراد هم بیرون گود هستند و بیشترین هجمه را به فدراسیون و تیم ملی میآورند.
ماجدی افزود: پیش از این هم خواهش کردم دولت و مسوولین به تیم ملی کمک کنند ولی تا الان هیچ کمکی نشده است. وزیر ورزش سعی کرد مشکلات و مباحث مالی حل شود اما یک ریال به فدراسیون کمک نشده است و همه چوب را برداشتند و بر سر میرشاد مجیدی و فدراسیون فوتبال میزنند که راه را اشتباه میروید. بنده از ساعت ۶ و ۷ صبح در فدراسیون هستم تا نیمهشب. تیم امید به عراق رفته، تیم جوانان موفق شده و لیگ ما در جریان است. همه دنبال این هستند که وضعیت تیم ملی چه میشود؟ همه میدانستند که نخست وزیر و پارلمان کانادا علیه ما موضع میگیرند و یک سری افراد هم در کانادا علیه ما موضع گرفتند. اما برخی رسانهها به جای حمایت از میرشاد ماجدی و فدراسیون فوتبال، کاسه و کوزه را بر سر ما میشکنند، چه ایرانیهایی هستیم؟ چیزی که در اختیار و توان ما بوده در طبق اخلاص گذاشتیم و کار را جلو میبریم. قسم میخورم که اگر دوستانی که این کارها را انجام میدهند، دست از این کارها برندارند، یک به یک این افراد را نام خواهم برد.
وی درباره مجمع فدراسیون فوتبال گفت: باید سهشنبه مجمع را برگزار کنیم.
سرپرست فدراسیون فوتبال درباره انتقاد «دراگان اسکوچیچ» هم که گفته بود تمرکز فدراسیون به جای تیم ملی مجمع است، عنوان کرد: اسکوچیچ در این باره کم لطفی میکند. خودش میداند که چقدر از او و همکارانش حمایت کردیم. خارجیها پول و درصد قراردادشان را گرفتهاند. وقتی کانادا این دیدار را لغو کرده که علت آن هم ورزشی نبود، دیگر چیزی در اختیار ما نیست. میدانید که این اتفاقات فوتبالی نیست.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید صادق هاشمی مهر؛ شفافیت آرای نمایندگان، موضوعی که در چند سال اخیر نقل محافل سیاسی و حتی کوچه بازار شده و همة مردم منتظرند که این طرح در مجلس تصویب شود تا نتایج آن و تغییری که در بحث نظارت مردم بر فعالیتها و تصمیمات وکلای منتخب خود ایجاد میکند را ببینند. شفافیت رأی، راهکار مناسبی برای نظارت مردم بر تصمیمگیریهای نمایندگان مجلس است. شفافیت همچنین باعث پاسخگویی نمایندگان به مردم در قبال تصمیم هایی که میگیرند، میشود. شفافیت آرای نمایندگان یعنی پذیرش مسئولیت در قبال رأیی که داده میشود، به این نحو که پس از بررسی و رأیگیری در مورد طرحها و لوایح در مجلس باید اسامی نمایندگان موافق، مخالف و ممتنع به اطلاع عموم مردم برسد. عدم شفافیت در هر بخش از حکومت باعث ایجاد فساد و رانت میشود و مجلس نیز از این امر مستثنی نیست.
در مجلسی که شفافیت نباشد، نماینده پاسخگوی هیچکدام از آرای خود نیست ولو این رأی باعث ایجاد خسارت به مردم شود. در کشور ما نمایندة مجلس مسئولیت مدنی در قبال رأی خود ندارد، به این معنا که اگر رأی نماینده باعث خسارت شود، نه تنها توسط هیچ نهاد و دستگاهی مورد مؤاخذه قرار نمیگیرد بلکه در قبال مردم نیز پاسخگو نیست زیرا مردم اطلاعی از رأی وی ندارند. اگر در بحث آراء شفافسازی شود، قطعاً نمایندگان با اطلاعات و دقت بیشتری در کمیسیونها حضور پیدا میکنند، چهبسا در راستای همین امر کارآمدی مجلس نیز افزایش یابد. اگر از این منظر به طرح شفافسازی نگاه کنیم، وقتی مردم از آراء آگاهی داشته باشند، باعث میشود که به نماینده یا مسئول اجازة تخلف داده نشود که این امر باعث اعتماد مردم به سلامت نهادهای حاکمیتی میشود. شفافیت به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای نظارت مردم بر مجلس است و باعث تأثیرگذاری بر تصمیم گیریها در کشور میشود که میتواند بستر تحول در عرصة قانونگذاری را آماده کرده و فرصتی برای آغاز اصلاح فرآیندها در دستگاههای اجرایی باشد.
بُعد مثبت و منفی طرح:
بُعد مثبت: جنبة مثبت طرح شفافیت آرای نمایندگان، این است که باعث افزایش پاسخگویی نمایندگان و مسئولیت پذیری آنها در مقابل افکار عمومی میشود. نماینده موظف میشود با علم و آگاهی در مجلس حضور یابد و در مورد طرحها و لوایح اظهار نظر کند و رأی بدهد، از طرفی مردم مطلع میشوند که این نمایندهای که به مجلس فرستادهاند، آیا به صورت مرتب در مجلس حضور پیدا میکند یا نه، گاهی از طریق رسانةملی میبینیم که در بررسی خیلی از مسائل، تعداد کمی از نمایندگان در مجلس حضور فیزیکی دارند و با تصویب شفافیت مسئولیت پذیری نمایندگان از این جنبه نیز تقویت میشود.
بُعد منفی: شفافیت باعث ترس و نگرانی نمایندگان از رد صلاحیت توسط نهادی مثل شورای نگهبان می شود، به همین دلیل ممکن است برخی نمایندگان بدون توجه به مسائل کارشناسی و فواید و هزینههایی که ممکن است این موضوع داشتهباشد، فقط به خاطر تبعات سیاسی احتمالی در مورد طرحها و لوایح تصمیم گیری کند. گاهی نیز ممکن است یک طرح یا لایحه که در سطح کلان دارای فوایدی است به دلیل عدم همخوانی با منافع منطقه یا حوزة انتخابیة یک نماینده یا به دلیل منافات با مسائل قومی، مذهبی آن حوزه توسط نماینده به درستی اتخاذ تصمیم نگردد، زیرا نماینده در حوزة خود تحت فشار مردم، گروههای قومی و مذهبی قرار میگیرد و برای فرار از این فشار ممکن است منافع خود و حوزة انتخابیهاش را به منافع ملی ترجیح دهد.
تجربة برخی کشورها از شفافیت آراء نمایندگان:
كانادا، مجلس نمايندگان: در پارلمان کانادا، تمامي اطلاعات و اسناد مرتبط با طرحها و لوايح اگر محرمانه نباشند، از طريق وبسايت پارلمان منتشر ميشوند. تمامي مذاکرات و مباحث مجلس نمايندگان نيز از طريق شبكة جهاني وب قابل دسترسي است. اغلب جلسات کميسيونها، عمومي هستند و برخی از جلسات نيز از طريق وبسايت پخش ميشوند که در اين صورت خلاصة جلسات که شامل آراي نمايندگان و اسناد مرتبط است، به صورت آنلاين در دسترس عموم قرار ميگيرند. نكتة قابل توجه در ارائة اطلاعات آراي نمايندگان پارلمان کانادا، اين است که هرکدام از نمايندگان، يک صفحة اختصاصي براي خود در وبسايت پارلمان دارند که وضعيت رأیدهي هرکدام از آنها در پارلمان در پروفايل شخصي آنها بروز ميشود و مردم ميتوانند از وضعيت رأیدهي هرکدام از نمايندگان در طول دورة نمايندگي او اطلاع يابند.
جمهوري چک:
وبسايت پارلمان جمهوري چک از جمله بهترين وبسايتهاي ارائة اطلاعات آراي نمايندگان است. در اين وبسايت نتايج تمامی رأیگيريهاي صحن علني پارلمان از جمله رأیگيري بر روي پيشنهاد تغيير دستور جلسه تا رأیگيري بر روي طرحها و لوايح به تفكيک هر نماينده بارگذاري شدهاست. اين اطلاعات به فاصلة کمتر از يک ماه از برگزاري جلسات صحن علني بر روي وبسايت پارلمان و با تفكيک اسامي نمايندگان و حزب آنان قرار ميگيرد.
انگلستان :
در مجلس نمايندگان انگلستان، مشروح مذاکرات روزانه همراه با ليست آرای نمايندگان به طرحها و لوايح، در نسخههای الكترونيكي و آمادة چاپ در وبسايت پارلمان به صورت رايگان در ساعت 6 صبح روز کاري بعد منتشر ميشود. مذاکرات و مباحث هر دو پارلمان همگی از طريق کانال تلويزيوني، پخش ميشوند. اسامي اعضا و نوع رأی دهي آنها در يک ليست براي تمامي آراء در گزارش رسمي مذاکرات (هانسارد، مشروح مذاکرات) منتشر ميشود. اين اطلاعات همچنين به صورت هارد کپی و آنلاین موجود است.
شفافسازی آرای نمایندگان در صورتی مفید است که بسترسازی مناسب برای اجرای این طرح ایجاد شود. باید در کشور احزاب، قوی باشند، البته احزابی که در جهت منافع ملی تلاش کنند نه برای اهداف سیاسی و شخصی حزب خود. اگر احزاب قوی نباشند، نمایندگان منافع منطقهای، قومی و مذهبی را بر منافع ملی ترجیح میدهند. شفافیت، یکی از حقوق مهم شهروندی است و قرار نیست وظیفه ای به زور به نمایندگان اطلاق شود. اصل شفافسازی آراء در واقع طرحی برای یادآوری عمل به وظایف خود به نحو احسن است. امید است همه در جهت انجام وظایف خود نهایت تلاش و استمرار را داشته باشیم.
سید صادق هاشمی مهر - کارشناسی ارشد مدیریت نظارت و بازرسی دانشگاه علوم قضایی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
[snews] => [bimg] => 1535961_366.jpg [tmpl] => [sdate] => 14000803155633 [pdate] => 14000809185502 [udate] => 14000810090316 [sendby] => user.uni1 [publishby] => m.abdolalipoor [updateby] => f.farrokhi [service_id] => 11 [cat_id] => 67 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1022112 [title] => شعری از شاعر بزرگ ایرانی در پارلمان کانادا [pdate] => 14010428120006 [service_id] => 3 ) [1] => Array ( [id] => 997121 [title] => مجلس یازدهم در گامهای اولیه شفافیت باخته است / مطالبه جنبش دانشجویی از نمایندگان [pdate] => 14001130081538 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 997121 [title] => مجلس یازدهم در گامهای اولیه شفافیت باخته است / مطالبه جنبش دانشجویی از نمایندگان [pdate] => 14001130081538 [service_id] => 11 [rutitr] => فعالان دانشجویی در گفتگو با دانشجو: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 1022112 [title] => شعری از شاعر بزرگ ایرانی در پارلمان کانادا [pdate] => 14010428120006 [service_id] => 3 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 [lead_img] => /files/fa/news/1401/4/28/1738789_245.jpg ) ) ) [media] => Array ( ) [view_images] => Array ( [bimg] => /files/fa/news/1400/8/9/1535961_366.jpg ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => یادداشت دانشجویی [id] => 2916021 [tag_id] => 993 ) [1] => Array ( [tag] => شفافیت آرا نمایندگان [id] => 2916023 [tag_id] => 68113 ) [2] => Array ( [tag] => نمایندگان مجلس شورای اسلامی [id] => 2916025 [tag_id] => 44907 ) [3] => Array ( [tag] => مجلس شورای اسلامی [id] => 2916027 [tag_id] => 1097 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مقامات کانادایی پس از اطلاع از یک «حادثه مشکوک» به طور موقت پارلمان این کشور را تخلیه و مناطق اطراف آن را بستند.
پلیس کانادا نیز شرایط غیرعادی در پارلمان این کشور در شهر اوتاوا را تائید کرد و گفت که تحقیقات را در این زمینه آغاز کرده است.
همچنین در بیانیهای که توسط بخش امنیتی مجلس کانادا منتشر شده، گفته شده است که تحقیقات پلیس مربوط به یک «تهدید احتمالی» است. این بیانیه همچنین میافزاید که تمام ساختمانهای پارلمان کانادا تحت نظر قرار گرفته اند و مناطق اطراف همگی مسدود و رفت و آمد در آنها محدود شده است، در عین حال منابع و مقامات امنیتی کانادا نگفته اند که محدودیتهای رفت و آمد در اطراف پارلمان این کشور تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
هنوز جزئیات بیشتری از این حادثه مشکوک و امنیتی اعلام نشده، اما تخلیه پارلمان کانادا بر اثر حادثه مشکوک و ناشناخته اگر بی سابقه نباشد، بسیار کم سابقه است.
مقامات کانادایی در عین حال گفته اند که پارلمان این کشور به زودی فعالیت خود را از سر خواهد گرفت و نمایندگان میتوانند به محل کار خود بازگردند. حادثه امنیتی مشکوک و ناشناخته در محل پارلمان کانادا به توقف فعالیت و بر هم خوردن نشست عمومی اعضای پارلمان در روز گذشته هم منجر شد.
مجلس ملی یا پارلمان کانادا در واقع قوه قانونگذاری فدرال این کشور است که در منطقهای موسوم به پارلمنت هیل واقع در شهر اوتاوای استان انتاریو که پایتخت ملی کانادا است قرار دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مقامات کانادا در سکوت روند پذیرش مهاجران افغان که با نیروهای این کشور همکاری کردند را متوقف کرده است.
به نوشته سیبیسی نیوز، اگرچه پیش از این دولت کانادا اعلام کرده بود که ۴۰ هزار مهاجر افغانستان را پذیریش خواهد کرد، اما در حالی که تاکنون تنها برای ۲۰ هزار نفر ویزا صادر شده، دولت این کشور روند بررسی درخواستهای جدید مهاجران افغان را متوقف کرده است.
به نوشته این رسانه کانادایی، دولت کانادا چند هفته پیش از سقوط کابل برنامه خروج همکاران افغان نیروهای این کشور را از افغانستان آغاز کرده بود و دولت جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در آن زمان قول داده بود که برای ۴۰ هزار شهروند افغانستان ویزای ویژه مهاجرت صادر خواهد کرد.
«شان فریزر»، سخنگوی وزیر مهاجرت کانادا ضمن تایید این خبر به رسانهها گفته است که دولت کانادا صرفا درخواستهای فعلی مهاجران افغانستان را بررسی میکند و در حال حاضر امکان درخواست جدید متوقف شده است.
وی افزود: وزارت امور مهاجران کانادا در حال بررسی ۱۵ هزار درخواست صدور ویزای پناهجویان افغانستان و قرار است وزارت دفاع و خارجه تعداد مکانهای خالی برای سایر مهاجران را به زودی اعلام کند.
سیبیسی نیوز در ادامه گزارش خود نوشت: به رغم توقف برنامه اعطای ویزای ویژه برای مهاجران افغانستان، پناهجویان این کشور قادر خواهند بود از راههای دیگر از جمله ویزای بشردوستانه درخواست مهاجرت خود را اعلام کنند.
اما مدافعان حقوق بشر اقدام کانادا برای توقف روند بررسی درخواست ویزا مهاجران افغانستان را ضربه مهلک به افغانهای عنوان کرده که با نیروهای این کشور برای سالیان دراز همکار داشتند.
در این راستا، جاسراج سینگ هالان، نماینده محافظه کار پارلمان کانادا این اقدام دولت کانادا را پشت کردن به مهاجران افغانستان خواند و گفت: «اقدام دولت کانادا برای توقف صدور ویزای برای مهاجران جدید شرم آور است و دولت باید موانع موجود برای اعطای مهاجرت به افغانهای همکاری نیروهای این کشور را بر طرف کند.»
پیش از این کانادا اعلام کرده بود که با ورود ۳۰۰ مهاجر جدید افغان به این کشور تاکنون ۱۵ هزار شهروند افغانستان را پس از تسلط طالبان به این کشور پذیرش کرده است.
دولت کانادا در بیانیهای پذیریش مهاجران افغانستان را نشان از تعهد این کشور به حمایت از مهاجران آسیب پذیر عنوان کرده و گفته است که با با شرکای بینالمللی برای انتقال مهاجران افغان ادامه خواهد داد.
طبق این گزارش، کانادا براساس برنامه اقدامات ویژه مهاجرت تاکنون به ۶,۹۸۵ همکار نظامیان این کشور در عملیات افغانستان و خانواده آنان ویزا مهاجرت صادر کرده است.
همچنین قرار است که مهاجران دولت این کشور برای بررسی شرایط پناهندگی برخی از مهاجران را در کشور ثالث برای انتقال نهایی به این کشور ساماندهی کند.
قرار است کانادا ۴۰ هزار مهاجر افغان را پذیرش کند، موضوعی که دولت این کشور آنرا فرآیندی پیچیده از تعامل میان دولت مرکزی و استانها و شهرستانهای این کشور خوانده است.
این در شرایطی است که پیش از این منابع خبری گفته بودند که دولت بایدن برای خروج مهاجران از افغانستان به طالبان پول پرداخت میکند.
یک رسانه آمریکایی گفته بود که با خروج نیروهای این کشور از افغانستان دولت بایدن گزینهای به جز پرداخت پول به یک شرکت هواپیمایی برای خروج مهاجران و اسکان آنها در آمریکا در اختیار نداشته است.
این منابع آگاه اعلام کردند که دولت بایدن به صورت غیرمستقیم و با کمک قطر تمام بلیطهای شرکت هواپیمایی آریانا افغان را که تحت کنترل طالبان است را برای افرادی که خواهان خروج از افغانستان هستند را خریداری و در اختیار این افراد قرار میدهد.