کد خبر:۱۰۳۵۶۷
نشست خبری «دانشگاه زنده است» - 1
براتي: جنبش دانشجویی جامعه را نسبت به طرح دانشجوی پولی حساس کرد
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي با بيان اينكه جنبش دانشجويي با فعاليت هاي خود جامعه را نسبت به طرح دانشجوی پولی حساس كرد ابراز اميدوراي كرد در فرصت باقي مانده از طريق ديدار با نمايندگان و رايزني ها، طرح را به سرانجام خوبي برسانيم.
به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، مسعود براتي عصر روز گذشته در نشست خبري «دانشگاه زنده است» که با حضور دبيران اتحاديه هاي بزرگ دانشجويي به مناسبت سالروز 16 آذر در خبرگزاري دانشجو برگزار شد، ضمن اشاره به سابقه فعاليت جنبش هاي دانشجويي در ايران گفت: جريان دانشجويي در ايران با 16 آذر 32 شناخته شده است و بسياري از صاحبنظران سياسي نقطه شروع فعاليت جريان هاي دانشجويي در ايران را 16 آذر سال 1332 مي دانند.
وي با بيان اينكه بعد از انقلاب شاهد تغيير گفتمان در فضاي سياسي و اجتماعي كشور بوديم، گفت: حال بايد پرسيد آيا سالروز 16 آذر با گذشت سال ها از حادثه سال 1332 و بعد از انقلاب هنوز هم بايد نقطه ثقل فعاليت دانشجويي باشد.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي 16 آذر را يكي از نمادهاي بروز و ظهور جريان هاي دانشجويي در كشور دانست و بيان داشت: يكي از ويژگي هاي اصلي جريان دانشجويي كه در آن سال ها بروز يافت، ظلم ستيزي و استكبارستيزي است كه منجر به وقوع حوادث 16 آذر سال 1332 و شهادت سه دانشجوي دانشكده فني در صحن دانشگاه تهران شد.
براتي با اشاره به پيدايش جامعه ولايي با محوريت ولايت فقيه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در فضاي سياسي و اجتماعي جامعه خاطرنشان كرد: در اين جامعه مناسبات همه افراد، گروه ها و احكام و مسائل مختلف كشور با ولي فقيه تعيين مي شود و اين جايگاه، تضمين كننده رشد و حركت جامعه و نظام اسلامي است.
وي ادامه داد: با توجه به اين محور اساسي نظام اسلامي، 16 آذر مي تواند نقطه مهمي در فعاليت جنبش هاي دانشجويي به شمار آيد نه يك نقطه تاثيرگذار، بنابراين بعد از انقلاب مشروعيت، جريان دانشجويي يا هر جريان و گروه ديگري كه قصد دارد در فضاي جامعه به فعاليت بپردازد در گرو التزام و پايبندي به اين محور اساسي جامعه اسلامي است.
التزام به ولايت فقيه به جريان هاي دانشجويي بعد از انقلاب مشروعيت مي بخشد
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي با تاكيد بر اينكه در جامعه اسلامي اهميت مسائل مختلف كشور در ارتباط با ولايت فقيه سنجيده مي شود، يادآور شد: در 13 آبان 57 نيز حركتي با همان خصلت هاي استكبارستيزي و ظلم ستيزي در كشور به وقوع پيوست و از جانب امام (ره) انقلاب دوم نام گرفت.
براتي با اشاره به صدور پيام تاريخي مقام معظم رهبري مبني بر عدالتخواهي به جريان هاي دانشجويي در 6 آبان 81 گفت: در آن روز تكليفي از جانب رهبر معظم انقلاب به عنوان ولي فقيه زمان به جريان هاي دانشجويي محول، و به عنوان نقطه عطفي در تاريخ جريان هاي دانشجويي مطرح شد.
وي عنوان كرد: آنچه 16 آذر را براي جنبش هاي دانشجويي با اهميت ساخته است حركت انفعالي دانشجويان ارزشي و انقلابي در مقابل ديگر جريان هاي دانشجويي فعال در عرصه دانشگاه است.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي تصريح كرد: پيام عدالت خواهي رهبر معظم انقلاب و جنبش هاي دانشجويي در 6 آبان ماه سال 81 را مي توان نقطه آغاز حركت جنبش دانشجويي تلقي كرد و در اين قالب به حركت جنبش دانشجويي رسميت و عينيت داد.
براتي با بيان اينكه استكبارستيزي همواره داراي دو بعد اجتماعي و فرهنگي است، ابراز داشت: تعاريفي كه از جنبش هاي دانشجويي ارائه مي شود عمدتاً غربي و برگرفته از انقلاب كبير فرانسه و ساير كشورهاي اروپايي است.
اين فعال دانشجويي در همين زمينه افزود: در اكثر مقاله هاي بين المللي، به فعاليت و نقطه آغاز جنبش هاي دانشجويي و ارتباط آن با انقلاب هاي مختلف اروپايي و نقش آن طي آن برهه زماني پرداخته مي شود.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي با بيان اينكه در اكثر كشورهاي جهان جريان هاي دانشجويي عليه نظام و حاكميت بوده اند، بيان داشت: در حال حاضر نيز برخي در داخل معتقدند اگر جريان دانشجويي مخالف نظام و دولت باشد، جنبش دانشجويي است و چيزي كه در اين بين به فراموشي سپرده مي شود، طيف عظيمي از دانشجويان در كف دانشگاه ها و بدنه دانشجويي است.
براتي با تاكيد بر اينكه در جامعه ولايي جريان هاي سياسي بايد نسبت خود را با محور اصلي جامعه تعريف كنند، گفت: اين ارتباط و نسبت امري تئوريك نيست؛ زيرا بين اسلاميت و جمهوريت نظام ما پيوند عميقي برقرار است كه ريشه در بطن جامعه دارد.
جريان دانشجويي در دهه 70 با قطع ارتباط خود با ولي فقيه بدنه مردمي را از دست داد
وي با اشاره به فعاليت جريان هاي دانشجويي در اواسط دهه 70 و دوران اصلاحات عنوان كرد: جنبش دانشجويي از سال هاي 76 به بعد تا اواخر دوران عمر دولت اصلاحات به دليل اينكه ارتباط خود را با محور اصلي جامعه و ولي فقيه قطع كرد، بدنه مردمي خود را از دست داد.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي خاطرنشان كرد: با اين وجود مردم از جمهوريت و مشروعيت نظام همچنان دفاع كردند.
براتي برقراري پيوند ارتباط با ولي فقيه و مردم را دو اصل مهم در جريان هاي دانشجويي كشور برشمرد و اضافه كرد: جنبش دانشجويي نبايد خود را جدا از مردم تعريف كند و همواره بايد دغدغه و مطالبات مردم را پيگيري و مطرح نمايد.
حادثه 16 آذر سال گذشته در دانشگاه تهران نقطه عطف پيوند دانشجويان با مردم و مطالبات آنها بود
وي با بيان اينكه جنبش دانشجويي بايد با توجه به شرايط زماني و مكاني كشور، هم جهت با اهداف و مطالبات مردم حركت كند، گفت: حوادث 16 آذر سال گذشته در دانشگاه تهران نقطه عطف پيوند جريان هاي دانشجويي با مردم بود و حماسه 9 دي، عاشورا و 22 بهمن نشان داد جريان هاي دانشجويي با مردم و مطالبات آنها چه اندازه همراه و همسان هستند.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي ضمن انتقاد از عدم ارتباط جريان دانشجويي با مباني تئوريك و ايدئولوژيك انقلاب مانند انديشه هاي امام (ره) و بيانات مقام معظم رهبري بيان داشت: جريان هاي دانشجويي با مباني تئوريك انقلاب ارتباط مناسب و قابل قبولي ندارد.
براتي ادامه داد: در حوادث سال گذشته بسياري از افراد خود را در جرگه ياران امام (ره) و دنباله رو خط ايشان مي دانستند، اما دانشجويان به دليل آشنايي حداقلي با انديشه ها و سيره امام (ره) دچار شبهه و ترديد مي شدند؛ زيرا كار اساسي و اصولي در اين ارتباط در دانشگاه ها و جنبش هاي دانشجويي صورت نگرفته بود.
اين فعال دانشجويي خروج از حالت تهديد محور به فرصت محور را يكي ديگر از برنامه هاي مهم جنبش هاي دانشجويي دانست و افزود: دانشجويان و جريان هاي دانشجويي نبايد همواره منتظر باشند تا در مقابل اقدامات گروه هاي معاند و دشمنان نظام عكس العملي نشان دهند، بلكه بايد با برنامه ريزي و دقت، اهدافي را مشخص و طراحي كرده و دشمنان را به عكس العمل وادار سازند.
غرب به منظور جلوگيري از هستهاي شدن ايران از قدرت هوشمند كه تجميع قدرت نرم و سخت است، استفاده ميكند
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي در ادامه سخنان خود با اشاره به ترور دانشمندان هسته اي كشورمان و مذاكره با گروه 1+5 و اهداف طرف غربي از انجام اين مذاكرات گفت: جوزف نای که از تئوريسين هاي قدرت نرم است و در سال 1989 تئوري قدرت نرم را مطرح کرد در حال حاضر جديدترين تئوري خود را با عنوان قدرت هوشمند به دنيا معرفي كرده است.
براتي با بيان اينكه تئوري قدرت هوشمند تجميع قدرت نرم و سخت است، افزود: ترورهاي دانشمندان هسته اي كشورمان نشان مي دهد غرب در برابر ايران از اين تئوري استفاده مي كند و با از بين بردن نخبگان هسته اي و افراد موثر در دستيابي ايران به فناوري هسته اي، قدرت نرم و سخت خود را عليه ايران در قالب قدرت هوشمند به كار بسته است.
وي با بيان اينكه مسئولان امنيتي بايد از نخبگان هسته اي و علمي كشور بيش از گذشته محافظت كنند، گفت: فتنه سال گذشته و ترورهايي از اين قبيل نشان مي دهد كه مسئولان امنيتي ما داراي ضعف هايي هستند كه اميد داريم با برطرف شدن اين ضعف ها و مديريت بهتر شاهد چنين حوادثي نباشيم.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي به سخنان سلطانيه، نماينده ايران در سازمان ملل مبني بر نحوه درز اطلاعات هسته اي كشورمان اشاره و تصريح كرد: چرا ما با تمام كارشكني هاي آژانس و تلاش اعضاي آن براي ايجاد مانع در دستيابي كشورمان به فناوري هسته اي، همچنان با آن همكاري مي كنيم.
غرب هنوز به سوالات ايران در خصوص فعاليت هاي اسرائيل پاسخ نداده است
براتي با بيان اينكه در ادامه مذاكرات ايران با 1+5 قرار شد ابتدا طرف مذاكره به چند سوال اساسي ايران پاسخ دهد، افزود: آيا آنها به سوال هاي ايران پاسخ داده و موضع خود را نسبت به فعاليت هاي هسته اي اسرائيل اعلام كرده اند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه از دست دادن زمان هنگامي براي ايران در مذاكره با 1+5 مهم بود كه هنوز تحريم ها مطرح نشده بود، اظهار داشت: سياست آنها در قبال ايران ايجاد فشار از طريق تحريم و حذف دانشمندان هسته اي است تا به اين صورت به قول خودشان ايران مجبور شود پاي ميز مذاكره با غرب بنشيند و شرايط آنها را بپذيرد.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي عمل به توصيه هاي رهبر معظم انقلاب را مهمترين راهكار براي مقابله با سياست هاي خصمانه غرب عليه ايران دانست و اشاره كرد: از طريق جنبش نرم افزاري، توليد علم و خودكفايي كه از سوي رهبر معظم انقلاب مطرح شده است مي توان با اين سياست غربي ها مقابله كرد.
جنبش دانشجویی با فعالیت خود جامعه را نسبت به طرح جذب دانشجوی پولی حساس کرد
براتي در ادامه با اشاره به نظر شوراي نگهبان در خصوص طرح جذب دانشجوي پولي در دانشگاه هاي دولتي گفت: با رد اين طرح در شوراي نگهبان فرصتي فراهم شد تا طرح جذب دانشجوي پولي در دانشگاه هاي دولتي مجدداً در مجلس بررسي شده و جنبش دانشجويي از آن فرصت استفاده كند.
وي با بيان اينكه ايرادات شوراي نگهبان به اين طرح ايرادات مورد نظر جنبش دانشجويي نيست، گفت: سخنگوي شوراي نگهبان در خصوص دلايل رد اين طرح از امكان وجود تبعيض ناروا در اين طرح خبر داد، اما اصل 88 كه مورد نظر آنهاست اين مسئله را مطرح نمي كند.
دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي با بيان اينكه جنبش دانشجويي با فعاليت هاي خود جامعه را نسبت به اين طرح حساس كرد، افزود: در فرصت باقي مانده نيز با ديدارها و گفت و گوهاي مختلف با نمايندگان مجلس و ارائه نامه هاي تحليلي و منطقي اميد داريم بتوانيم اين طرح را به سرانجام خوبي برسانيم.
براتي پيگيري مسئله غيبت نمايندگان در طي تصويب برنامه پنجم توسعه و طرح نظارت مجلس به نمايندگان را از جمله مطالبات ديگر دانشجويان در مجلس دانست و بيان داشت: خلاها و نقاط ضعف مجلس از جمله غيبت نمايندگان و طرح نظارت مجلس بر نمايندگان از جمله نقاط ضعفي است كه جنبش دانشجويي آن را پيگيري مي كند./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.