پس از طرح موضوع دانشجوی پولی و کش و قوس های فراوان در مسیر تصویب این طرح، بالاخره موج پذیرش دانشجوی پولی به دانشگاه خوارزمی رسید.
باشگاه خبرنگاران«خبرگزاری دانشجو» -عاطفه کمندی؛ پس از طرح موضوع دانشجوی پولی و کش و قوس های فراوان در مسیر تصویب این طرح ، بالاخره موج پذیرش دانشجوی پولی به دانشگاه خوارزمی رسید.
به گزارش خبرنامه تربیت معلم ، پس از مخالفت های فراوان تشکل های دانشجویی با طرح پذیرش دانشجوی پولی و خلاف عدالت خواندن این طرح در نهایت این طرح تصویب شد و دانشگاه ها با تاسیس پردیس های دانشگاهی اقدام به پذیرش دانشجوی پولی نمودند.
استدلال موافقان تصویب این طرح اولا جذب درآمد برای دانشگاه ها و ثانیا جلوگیری از خروج دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی عنوان شد اما در مقابل مخالفان ، تصویب این طرح را مغایر با عدالت آموزشی دانسته و معتقدند تصویب این طرح اولا به کیفیت آموزشی دانشگاه لطمه وارد خواهد کرد و ثانیا در دراز مدت علم و دانش در حوزه دانشگاهی به سمت یک طبقه ممتاز و مرفه می رود.
دانشگاه خوارزمی نیز از جمله دانشگاه هایی است که به جذب دانشجوی پولی می پردازد.
بر اساس این گزارش، دکتر علیرضا الهی رئیس پردیس دانشگاه خوارزمی از پذیرش بدون کنکور دانشجوی کارشناسی ارشد در بیش از 30 رشته گرایش در این دانشگاه خبر داد.
علیرضا الهی اظهار داشت: این پردیس در بیش از 30 رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد در مجموعه های علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه از طریق برگزاری آزمون داخلی، بدون کنکور سراسری دانشجو می پذیرد.
وی در ادامه گفت: علاقمندان جهت شرکت در دوره های مذکور می توانند از روز شنبه 16 دیماه با مراجعه به سایت دانشگاه خوارزمی در آزمون ورودی پردیس ثبت نام نمایند.
وی در پایان با اشاره به این مطلب که منابع آزمون متناسب با رشته گرایش متقاضی در سایت دانشگاه اعلام خواهد شد، اظهار داشت: آزمون ورودی پردیس بصورت تستی در تاریخ 25 بهمن ماه سال جاری در دانشگاه خوارزمی در تهران برگزار خواهد شد.
گفته می شود حداقل شهریه دانشجویان پولی که بدون کنکور وارد دانشگاه خوارزمی خواهند شد 160 میلیون ریال خواهد بود. این در حالی است که به گفته نور الله حیدری ، عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی شهریه دانشگاه هایی که دانشجوی پولی می پذیرند باید متوسط شهریه دانشگاه هایی که شهریه می گیرند از جمله دانشگاه آزاد و پیام نور باشد.
وی با بیان اینکه تعیین شهریه این دانشگاهها برعهده هیات امنای هر دانشگاه است و آنها تشخیص میدهند که شهریه باید به چه مقدار باشد، افزود: به هرحال میزان شهریه باید کمتر از متوسط شهریه دانشگاههای غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه داد : البته این موضوع در مذاکرات ثبت نشده است، اما در تجزیه و تحلیلهایی که شد به دلیل آنکه این دانشگاهها از امکانات دولت نیز استفاده میکنند باید از میانگین شهریه دریافتی دانشگاههای غیرانتفاعی و آزاد کمتر باشد.
حال جای طرح این سوال است که با چنین شهریه هایی آیا غیر از قشر مرفه ، اقشار کم درآمد تر جامعه نیز قادر به پرداخت چنین مبالغ هنگفتی خواهند بود ؟!!
با وجود عدم گسترش فضای آموزشی در دانشگاه خوارزمی ، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو چه توجیهی خواهد داشت ؟!!
با وجود مشکلات عدیده و عدم توانایی مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی در پاسخگویی و رفع نیاز های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری ، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در این مقاطع تحصیلی بر مشکلات موجود نخواهد افزود ؟!!
با وجود مشکل کمبود اعضای هیئت علمی دانشگاه خوارزمی ، پذیرش دانشجویان بیشتر و به تبع آن افزایش کلاس های آموزشی کیفیت آموزشی را تحت الشعاع قرار نخواهد داد؟!!
و بسیاری سوالات بی جواب دیگر که امید می رود پاسخ به آن ها و در نظر گرفتن مصالح دانشگاه فدای جذب بودجه و افزایش درآمد نگردد.
به نظر من با توجه به مزاياي پذيرش دانشجوي پولي، اين طرح فوايدش خيلي بيشتر از معايبش است. همينکه موج مهاجرت به کشورهايي مثل مالزي و فيليپين و … متوقف خواهد شد ميتونه بهترين دليل باشه. با يک بررسي ساده ميتوان فهميد که چقدر ضرر و سختيهاي دشواري براي تحصيل در کشورهايي مثل مالزي، براي دانشجو ايجاد ميشود، که مهمترين اين سختيها دوري از خانواده و آسيبهاي روحي و روانيست. و هم اينکه ارز بسيار زيادي براي هزينه زندگي و تحصيل دانشجو، از کشور خارج ميشود.
من فکر ميکنم همان دليل دوري از خانواده و مشکلاتش ميتواند دليل قانع کنندهاي باشد براي اينکه پرديسهاي دانشگاهي راه حل بسيار خوبي براي جبران اين مشکل هستند.
البته سودآوري براي دانشگاه پرديس هم از مهمترين دلايل پذيرش دانشجوي پوليست.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
من فکر ميکنم همان دليل دوري از خانواده و مشکلاتش ميتواند دليل قانع کنندهاي باشد براي اينکه پرديسهاي دانشگاهي راه حل بسيار خوبي براي جبران اين مشکل هستند.
البته سودآوري براي دانشگاه پرديس هم از مهمترين دلايل پذيرش دانشجوي پوليست.