کد خبر:۱۱۰۷۱۴
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:

پذيرش دانشجوي پولي در تناقض كامل با عدالت آموزشي است

اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با صدور بيانيه‌اي ضمن اعلام مخالفت با طرح جذب دانشجوي پولي تاكيد كردند: پذيرش دانشجوی پولی در تناقض کامل با عدالت آموزشي است.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، در اين بيانيه آمده است: امروز در دوره ریاست جمهوری دولت دهم قرار داریم؛ دولتی که شعارش عدالت محوري است و مطمئناً يکی از شاخص های عدالت در هر جامعه رعایت عدالت آموزشی است که شامل برخورداری کلیه اقشار جامعه از امکانات آموزشی و تحصیلی، بخصوص در سطح تحصیلات عالی است.
 
اين بيانيه با اشاره به سخنان دكتر احمدی نژاد در 20 آذر سال 1385 در جمع دانشجویان امیرکبیر مبني بر اينكه «احمدي نژاد با دانشجوی پولی و فقط به خاطر پول دانشجو شدن بشدت مخالف است و وزارت علوم هم مأمور شده است این تصمیم غلطی را که در گذشته اتخاذ شده است، به آرامی و به درستی اصلاح بکند» مي افزايد: جناب وزیر علوم! دانشگاه های ما بودجه مقرری خود را در چه راهی خرج می کنند که این چنین نیازمند روزی حلال هستند؟ کاهش منابع مالی برای آموزش عالی را آیا باید با تاراج آبروی علم و دانشگاه جبران کرد؟ این چه برهانی است که سخن از کمبود پول برای آموزش عالی بکنید و بخواهید با پول گرفتن از دانشجو آن را جبران کنید؟ مگر فراموش کردیم که وقتی قرار بود برخی دانشگاه‌ها از طریق کنکور تعداد اندکی بیشتر دانشجو بگیرند چه فریادهایی از روسای دانشگاه‌ها بلند شد که ما همین حالا هم با مشکل امکانات، هیئت علمی و جا مواجهیم؟ چگونه یکباره دچار مازاد ظرفیت شده اند؟ چرا مازاد ظرفیت را از طریق همان کنکور اعلام نمی‌کنند؟ یا نه مازاد ظرفیت بهانه‌ای است تا همین امکانات محدود با قشری مرفه بی‌درد به اشتراک گذاشته شود و از سهم دانشجویان کنده و به پول فروخته شود؟
 
در ادامه اين بيانيه خاطرنشان شده است: نكته جالب توجه اين است كه طرح جذب دانشجوي پولي در زماني مطرح شده است كه بر اساس آمار موجود تنها 17درصد دانشجويان كشور از تحصيل رايگان در آموزش عالي استفاده مي‌كنند و سايرين نيز براي تحصيل در دانشگاه‌هاي آزاد، پيام‌نور، غيرانتفاعي و يا دوره‌هاي شبانه هزينه‌هايي را پرداخت مي‌كنند.
 
در اين بيانيه با تاكيد بر اينكه مجلس شورای اسلامی امسال خوب نشان داده است که ریشه بسیاری از نابسامانی هاي کشور در وضعیت نامشخص و عدم نظارت بر نمایندگان است، تصريح شده است: بی‌شک یک دلیل رای نمایندگان مجلس به چنین طرحی را باید در دست یافتن آنها به مدارک تحصیلی بدون زحمت و با پرداخت پول به برخی دانشگاه ها یافت؛ مجلس این گونه اندیشیده که برای تامین منابع مالی جدید از خود مردم کمک بگیرد یعنی کسانی که توان مالی دارند هزینه تحصیل خود را پرداخت کنند تا ظرفیت برای جذب دانشجویان بیشتر و ارتقای علمی کشور ایجاد شود.
 
در ادامه اين بيانيه اضافه شده است: اما آیا با این طرح به حقیقت سطح علمی کشور بالا خواهد رفت؟ آیا این طرح موجب پایین آمدن کیفیت کلاس ها نخواهد شد؟ آیا این اقدام ارزش مدرك دانشگاه‌هاي معتبر را كاهش نمی دهد؟ آیا این طرح نمونه بارز نقض عدالت آموزشي و گسترش تبعيض در جامعه‌ اسلامي نيست؟ آیا نمی توان نتیجه گیری کرد که برخی قصد دارند از آب گل آلود ماهی بگیرند و از افزایش تقاضا برای ورود به دانشگاه ها بهره ببرند؟ این اصالت دادن به اقتصاد و نگاه سخیف مادی به هر چیز، چه نسبتی با آرمان‌های انقلاب دارد؟
 
اين بيانيه با مخاطب قرار دادن رئيس كميسيون آموزش مجلس آورده است: عباسپور تحت لواي پرچم اصولگرايي وارد مجلس شد، حضور وي در كميسيون آموزش مجلس باعث تصويب مصوباتي برخلاف جريان عدالتخواهي شده است، سمت‌هايي كه عباسپور دارا است، بسيار حساس بوده و با آينده و سرنوشت كشور مرتبط است؛ به اين ترتيب مطمئناً مصوبه‌هاي خلاف عدالت ديگري نيز در آينده در مجلس مطرح خواهد شد.
 
در پايان بيانيه انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي آمده است: دانشجوی پولی نه تنها در راستای رشد عدالت و جلوگیری از نابرابری ها در آموزش کشور نیست، بلکه در تناقض کامل با آن قرار دارد؛ این طرح مطمئنا علاوه بر کاهش رشد عدالت باعث کاهش سطح علمی و افزایش سرمایه محوری در جامعه می شود، بنابرین ما دانشجویان با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال 89 در جمع دانشجویان که در آن بر رفع هر گونه تبعیض در امر آموزش تاکید شده بود، مخالفت قطعی خود را با این طرح اعلام می داریم./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار