دکتر مهدوی: هیچ کشوري در دنیا سطح علمی دانشگاههای بزرگ خود را به پول نمیفروشد
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از شیراز، دکتر غلامحسین مهدوی عصر روز گذشته در میزگرد خبری- تحلیلی «بررسی مصوبه دانشجوی پولی» كه توسط خبرگزاری دانشجو در سازمان بسیج دانشجویی فارس برگزار شد، با ابراز نگرانی از مصوبه دانشجوی پولی اظهار داشت: این مسئله نوعی مدرک فروشی است که از تبعات سنگین آن، پایین آمدن کیفیت آموزش و سطح علمی کشور خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مصوبه دانشجوی پولی، حاکمیت طبقه مرفه بر علم را به دنبال دارد، تصريح كرد: این استدلال خطایی است که هر جا دانشگاه از نظر درآمد اختصاصی با مشکل مواجه شود، به دنبال این گونه طرح ها برود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با تاکید بر اینکه رقابت علمی تنها برای فقیران نيست، بيان داشت: هیچ يك از کشورهای دنیا سطح علمی دانشگاه های بزرگ و مادر خود را به پول نمی فروشند.
مهدوی با بیان اینکه نباید تصور شود که هدف دولت و مجلس از ارائه این مصوبه تنها درآمدزایی است، گفت: آیا طبق قانون اساسی، ما از نظر علمی به خودکفایی رسیده ایم که دست به این کار بزنیم؟
وی با تاکید بر اینکه پولی کردن دانشگاه به معنای بی کیفیت کردن دانشگاه است، افزود: اين مصوبه با این استدلال که ما قرار است طبق سند چشم انداز حرف اول را در منطقه بزنیم، با اين سند منافات دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با اشاره به مبحث واحد بین الملل دانشگاه ها اظهار داشت: بحثی که در گذشته مطرح بود، این بود که با احداث این دانشگاه و تدریس زبان انگلیسی، دانشجو از سراسر دنیا گرفته و مدرکی معتبر داده شود.
مهدوي با بیان اینکه در بند 5 مصوبه اخیر، مسئله مازاد ظرفیت مطرح می شود، خاطرنشان كرد: در واحد بین الملل دانشگاه شیراز، تعداد شرکت کنندگان به حد معمول نمی رسد که بخواهد کنکور برگزار شود./انتهای پیام/