حق شناس: با گذشت 30 سال از انقلاب شعار «مرگ بر آمريكا» لزومي ندارد
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، محمدجواد حق شناس شب گذشته با حضور در سومين كرسي آزاد انديشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با موضوع «ميراث هاي خط امام (ره)» در مناظره مقابل صفارهرندي به همت بسيج دانشجويي اين دانشگاه در تالار سپهري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد، با بيان اينكه متاسفانه فضاي كشور در چند مدت اخير به سمتي رفته كه كمتر شاهد چنين گفتوگوهايي در فضاي دانشگاهي و سياسي كشور هستيم، اظهار داشت: هر چقدر اين فضا را از دست ميدهيم بيشتر به سمت رواج شايعات، تهمت و آلوده شدن فضا ميرويم.
وي با بيان اينكه با كليت صحبتهاي صفارهرندي كمترين اختلاف نظر را دارم، گفت: افتخار مي كنم كه قبل از انقلاب به عنوان يك دانش آموز با حضور در چنين فضاي فكري، انقلاب به پيروزي رسيد.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي با اشاره به اينكه آرزويمان اين بود كه نظام ستمشاهي با استبداد مطلقي كه ايجاد كرده بودند، از بين برود، افزود: در نهايت اين استبداد به سمتي رفت كه مردم به ناگزير براي رفع آن دست به شورش و قيامي زدند كه نتيجه آن ايجاد يك وضعيت و نظم جديد شد.
حق شناس با بيان اينكه در اين 30 سال تمام تلاشمان اين بود كه از آرمان هاي امام(ره) فاصله نگيريم، گفت: بايد پرسيد و بررسي كرد امام(ره) چگونه امام شد.
حركت امام از ابتدا امر به معروف و نهي از منكر بود
وي با بيان اينكه امام(ره) مثل صدها روحاني عاليرتبه و فاضل در حوزه علميه قم مشغول تحصيل بود، خاطرنشان كرد: در شرايطي كه برخي از علما و مراجع گوش دادن به راديو را حرام ميدانستند، امام نگاهي ديگر داشتند و تلاش كردند مسير حكومت را كه به جاي خدمت به مردم در خدمت بيگانگان بود، اصلاح كنند؛ حركت امام(ره) در واقع از همان ابتدا بر پايه امر به معروف و نهي از منكر بود.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي افزود: امام(ره) ابتدا از طريق مكاتبه، شاه را به اجراي دقيق قانون اساسي مشروطه دعوت كردند و در برابر نخستوزير وقت موضع گرفتند.
حق شناس در همين زمينه ادامه داد: مواضع ايشان در مسئله تغيير قانون انجمنهاي ايالتي و ولايتي در سال 40، بحث انقلاب سفيد و نهايتا دعوت مردم براي اينكه بتوانند اين مسير را اصلاح كنند، يك حركت كاملا اصلاحطلبانه و در جهت برگرداندن شاه به مسير درست بود.
امام خود را خدمتگزار مردم معرفي مي كردند
وي گفت: بعد از اينكه قيام پانزده خرداد رخ ميدهد، امام (ره) بر نقش مردم تاكيد، و با بيان اينكه مردم همه كاره هستند، خود را به عنوان خدمتگزار مردم معرفي مي كنند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در ادامه با اشاره به راهپيماييهاي قبل انقلاب گفت: در آن راهپيمايي ها مردم شعار «استقلال، آزادي حكومت اسلامي» سرمي دادند.
حقشناس در همين زمينه افزود: در اين موقع امام از پاريس اعلاميه دادند كه خواست ما و مردم ايران استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي است و در آن زمان براي من سوال بود كه فرق حكومت اسلامي و جمهوري اسلامي چيست.
وي با بيان اينكه فرق حكومت اسلامي با جمهوري اسلامي در حضور و نقش مردم است، گفت: قبل از انقلاب افرادي در كشور با اين قرائت امام(ره) همخواني نداشتند و اصلا جايگاهي براي مردم قائل نبودند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي افزود: امام(ره) بشدت با اين جايگاه برخورد كرده و از همان ابتدا پاي اين ديدگاه ايستادگي كردند.
حق شناس با طرح اين سوال كه جايگاه مردم در جمهوري اسلامي كجاست؟ گفت: همين استدلال در صدر اسلام در رابطه با خلافت حضرت امير (ع) مطرح شد.
خواست مردم دنيا، امروز با عنوان جمهوريت مطرح ميشود
وي افزود: بعد از فوت پيامبر(ص) به هر دليلي خلافت به حضرت علي (ع) نميرسد و ايشان 25 سال قدمي برنميدارند تا آنجايي كه خود مردم حكومت را به نوعي به وي تحميل ميكنند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در ادامه تاكيد كرد: اين يعني خواست مردم؛ كه امروز در دنيا به عنوان جمهوريت مطرح ميشود.
نمي توان بين آراي يك شهروند روستايي و شهري تفاوت قائل شد
حق شناس در پاسخ به اظهارات صفارهرندي در خصوص رتبه بندي آراي مردم در ايام انتخابات گفت: وقتي كه ما اصل راي را پذيرفتيم، نميتوانيم بين آراي استاد دانشگاه و يك دانشجو يا يك شهروند تهراني و روستايي تفاوت قائل باشيم، چه كسي چنين چيزي را گفته است؟
با گذشت 30 سال از انقلاب شعار «مرگ بر آمريكا» لزومي ندارد
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در ادامه با بيان اينكه با گذشت 30 سال از انقلاب سردادن شعار «مرگ بر آمريكا» لزومي ندارد، گفت: تا كي بايد شعار «مرگ بر آمريكا» سربدهيم.
حق شناس افزود: من معتقدم ملت زماني پايدار و پويا خواهد بود كه به جاي شعار، عملا به «مرگ بر آمريكا» برسد؛ كه آن هم با تقويت جبهه اقتصادي، حوزه صنعت، استقلال ملي، با دادن حقوق مردم و آزاديهاي مورد نظر آنان و حفظ احترامشان حاصل مي شود.
گنجي، علوي تبار و سروش با ما رابطه تشكيلاتي نداشتند
وي در ادامه در پاسخ به اظهارات ديگر صفارهرندي گفت: مطالبي كه گنجي، علوي تبار و سروش مطرح كردند، لزوما به معناي اين نيست كه بايد در برابر تك تك نظرات آنها موضع بگيريم؛ چرا كه هيچ كدام از اينها با ما رابطه تشكيلاتي نداشتند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي افزود: از بين آنها فقط سروش كه حضور در انتخابات را ضروري اعلام كرد، از آقاي كروبي حمايت نمود، اما سايرين با وي همراهي نكردند.
حق شناس با بيان اينكه خط مشي روزنامه اعتماد ملي قبل از توقيف، دفاع از آزادانديشي بود، گفت: استفاده از مطالب افراد با ديدگاه هاي متفاوت در روزنامه اعتماد به اين دليل بود كه بايد تمام سخنان را در اختيار مردم گذاشت تا خود انتخاب كنند.
وي با بيان اينكه تنها راه نجات جامعه، رعايت تمام و كمال قانون اساسي است، گفت: اما نبايد يك اصل را به اصل ديگر برتري داد، بلكه بايد قانون اساسي را به طور كلي و در قالب يك مجموعه ديد.
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي با اشاره به اينكه بشر به دليل فطرتي كه دارد حركت رو به جلويي دارد، بيان داشت: قانون اساسي را مقدس و غيرقابل تغيير و نقد نميدانيم.
حقشناس تاكيد كرد: پيشرفت تنها مربوط به اقتصاد و تكنولوژي نيست، بلكه در حوزه فهم نيز بايد پيشرفت حاصل شود.
وي با تاكيد بر اينكه من در تمام رايگيريها شركت كردم و به جمهوري اسلامي راي دادم، گفت: براي بار صدم نيز به جمهوري اسلامي راي مي دهم.
بهترين مسير اصلاح جامعه، اصلاح آرام است
عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي با بيان اينكه انقلاب راهكار مناسبي براي تغيير حكومت توسط مردم است، خاطرنشان كرد: بهترين مسير اصلاح جامعه، اصلاح آرام است و نبايد جامعه را به شورش كشاند، بلكه بايد با گفت و گو، ديگران را در مورد نظراتمان متقاعد كنيم و اگر نتوانستيم و خود قانع شديم، قبول كنيم./انتهاي پيام/