news1085530 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 1085530
[rutitr] =>
[title] => ناتو افتتاح دفتر در ژاپن را به تعویق انداخت
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => روزنامه ژاپنی اعلام کرد به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد ناتو تصمیم به افتتاح دفتر در توکیو را به زمان نامعلومی به تعویق انداخته است.
[body] =>
به گزارش گروه بینالمللخبرگزاری دانشجو، پس از اعتراض فرانسه به افتتاح دفتر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روزنامه «نیکی» ژاپن اعلام کرد به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد ناتو تصمیم به افتتاح این دفتر را به پاییز یا زمان دیگری موکول کرده است.
پیش از این ناتو تصمیم داشت افتتاح این دفتر در شهر توکیوی ژاپن را در نشست دو روزه خود در لیتوانی تصویب کند.
دیروز روزنامه «تایمز ژاپن» اعلام کرد امانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه دبیرکل ناتو را از مخالفت پاریس با بازگشایی دفتر این نهاد نظامی در توکیو مطلع کرده است. بر اساس اعلام این رسانه، یک مقام دفتر رئیس جمهور فرانسه در این ارتباط گفت: رئیس جمهور فرانسه، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو را از مخالفت خود با طرح این ائتلاف برای افتتاح دفتری در توکیو مطلع کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ناتو یک ائتلاف نظامی برای امنیت منطقه آتلانتیک شمالی است، گفت: طرف فرانسوی از ایده افتتاح دفتر این اتحادیه خارج از منطقه حمایت نمیکند.
این مقام همچنین اشاره کرد که طرف ژاپنی به ایده دفتر توکیو در مورد ناتو پایبند نیست.
اردیبهشت ماه سال جاری بود که اعلام شد وزیر خارجه ژاپن از تلاش این کشور برای میزبانی دفتر ناتو خبر داده است. «یوشیماسا هایاشی» وزیر امور خارجه ژاپن در این خصوص اعلام کرد که ژاپن در حال مذاکره است تا دفتر ارتباط ناتو را در این کشور راه اندازی کند.
وزیر خارجه ژاپن درگیری نظامی میان روسیه و اوکراین را به عنوان بهانهای برای گسترش قلمرو ناتو به آسیا توجیه کرده بود. وی دراینباره گفت: دلیل اینکه کشورش به این سمت سوق پیدا کرده این است که از زمان حمله روسیه به اوکراین، جهان بیثباتتر شده است!
پیش از این سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به افتتاح دفتر «ناتو» در ژاپن اعلام کرد پیشروی ناتو در منطقه آسیا و اقیانوسیه بدون شک صلح و ثبات را تضعیف خواهد کرد.
news1084623 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 1084623
[rutitr] =>
[title] => چین به تحریم آمریکا و هلند پاسخ داد
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => دولت چین در واکنش به اقدام آمریکا و هلند اعلام کرد صادرات برخی از فلزاتِ موثر در ساخت ریزتراشهها را کنترل میکند.
[body] =>
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، وزارت بازرگانی چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد از این پس صادرکنندگان این کشور ملزم هستند برای صدور برخی عناصر کمیاب مثل گالیوم و ژرمانیوم که در صنعت تولید ریزتراشه اهمیت بنیادین دارند، مجوز بگیرند.
بنا بر این بیانیه «این سختگیریها با هدف حفظ امنیت و منافع ملی» انجام میشود و «هر شرکتی که بدون مجوز این محصولات را صادر کند و کسانی که بیش از حد مجاز صادر کنند مجازات خواهد شد.»
رویترز دیروز گزارش داد که آمریکا ضمن اعمال تحریمهای قبلی علیه صنعت ریزتراشههای چین، خود را آماده میکند که تابستان امسال هم دور جدیدی از تحریمها علیه پکن اعلام کند. آمریکا همزمان بر هلند و ژاپن به عنوان دو کشور مطرح در صنعت تولید ریزتراشهها هم فشار میآورد که به این جنگ راهبردی علیه پکن بپیوندند. همزمان دولت هلند اعلام کند که به تحریمها علیه ریزتراشههای چینی به آمریکا میپیوندند.
تحریمهای هلند علیه چین از ماه سپتامبر اجرایی خواهد شد.به نوشته رویترز هدف اصلی آمریکا و هلند برای محدودکردن صنعت تولید ریزتراشه چین، بخشی از تلاشها برای جلوگیری از استفاده از این فناوری برای تقویت ارتش چین است.
اعمال محدودیتهای دولت چین بر صادرات عناصر کمیاب از اول آگوست اعمال میشود؛ این محدودیتها شامل هشت محصول مرتبط با گالیوم یعنی گالیوم آنتیمونید، گالیوم آرسنید، گالیوم فلز، نیترید گالیوم، اکسید گالیوم ، فسفید گالیوم ، گالیوم سلنید و ایندیم گالیوم آرسنید و همینطور شش محصول ژرمانیوم یعنی دی اکسید ژرمانیوم، بستر رشد همپای ژرمانیوم، شمش ژرمانیوم، فلز ژرمانیوم، تتراکلرید ژرمانیوم و فسفید ژرمانیوم هستند.
گالیوم که برای ساخت انواع آلیاژهایی با نقطه ذوب پایین استفاده می شود، در تولید نیمهرساناها به عنوان ماده مایع در لایههای نیمههادی، مدارهای مایکروویو ، مدارهای سوئیچینگ با سرعت بالا و مدارهای مادون قرمز و رادیو داروها کاربرد دارد.این عنصر کمیاب همچنین به مقدار کم در تولید نوعی آلیاژ پلوتونیوم استفاده میشود که میتواند در ساخت بمب هسته ای هم کاربرد داشته باشد. ژرمانیوم هم در فناوری ساخت اشعه مادون قرمز، کابلهای فیبر نوری و سلولهای خورشیدی استفاده میشود.