اولويت حوزه بهداشت كشور توسعه پزشك خانواده است
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر مصداقي نيا صبح امروز، پنجشنبه، 15 دي در هفتمين كنگره بين المللي سلامت خانواده در سال همايش هاي بين المللي رازي اظهار داشت: بر اساس برنامه چهارم توسعه، بايد طرح پزشك خانواده در شهرهاي زير 100 هزار نفر به صورت كامل اجرا مي شد، اما اين طرح تا كنون فقط در شهرهاي زير 20 هزار نفر انجام شده است كه با برنامه ريزي هاي صورت گرفته اميدواريم از سال آينده طرح پزشك خانواده توسعه يابد.
وي افزود: اگر بتوانيم سيستم پزشك خانواده را در كشور اجرايي كنيم، مي توانيم به صورت مناسب سرويس بهداشتي و درماني كامل را به مردم ارائه دهيم.
معاون بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در حال حاضر شبكه بهداشتي كشور نياز به بازسازي دارد و بايد بزودي ترميم شود.
مصداقي نيا ادامه داد: البته پيشرفت كشور در حوزه بهداشت و درمان تا كنون مناسب بوده؛ به طوري كه در حال حاضر در 5000 روستا مهد كودكان سه تا شش سال را زير پوشش گرفته ايم و مبتلايان به سوءتغذيه را شناسايي كرده و به كميته امداد معرفي كرده ايم.
وي گفت: در سال 74 شاخص وزن براي قد در كودكان ايراني 7.1 درصد بود، در حالي كه در سال 83 به 3.7 درصد رسيده است؛ همچنين شاخص قد براي سن در سال 83 با 20 درصد مشكل مواجه بود، در حالي كه هم اكنون تنها سه درصد در اين شاخص مشكل داريم.
معاون بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: همچنين آمار مرگ و مير كودكان زير يك سال نيز در سال 69، 52.5 درصد بود، در حالي كه در سال 79 به 28.6 درصد رسيده و در سال 88 به 18 درصد كاهش يافته كه اين امر دستاورد بسيار بزرگي است.
مصداقي نيا گفت: آمار مرگ و مير كودكان زير پنج سال نيز از 68 درصد در سال 69 به 36 درصد در سال 79 و 20 درصد در سال 88 رسيده است.
وي تصريح كرد: در مورد سلامت مادران نيز آمار رضايت بخشي داريم و برنامه هاي بسيار خوبي انجام داده ايم./انتهاي پيام/